Promovendus die Kwaliteitsstandaard Zorg bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) ontwikkelt binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg van de Universiteit Maastricht

Promovendus die Kwaliteitsstandaard Zorg bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) ontwikkelt binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg van de Universiteit Maastricht

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 8 jul Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus die Kwaliteitsstandaard ADL ontwikkelt
Verpleegkundigen en verzorgenden zien ADL-zorg als de basis van hun handelen. Dagelijks hebben ze te maken met ADL-zorg gerelateerde problemen. De te ontwikkelen kwaliteitsstandaard ondersteunt bij vroeg signalering en het kiezen van juiste zorgopties, rekening houdend met wensen van patiënten.

Functieomschrijving

Het doel van het project betreft de ontwikkeling van een kwaliteitsstandaard rondom het thema zorg bij Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Verpleegkundigen en verzorgenden zien goede ADL-zorg als de basis van het handelen. Tegelijkertijd hebben zij dagelijks te maken met problemen gerelateerd aan ADL. Een kwaliteitsstandaard ondersteunt verpleegkundigen en verzorgenden in vroeg signalering en bij het kiezen van de juiste zorgopties, rekening houdend met de voorkeuren van patiënten. Dit draagt bij aan vroegtijdige signalering van zorgproblemen zoals dementie en mobiliteitsproblemen en draagt bij aan de onderbouwing van verpleegkundig/verzorgend handelen. 

Voor het project  “Ontwikkeling van een kwaliteitsstandaard Zorg bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)” zijn wij op zoek naar een promovendus. Een kwaliteitsstandaard ondersteunt de verpleging en verzorging bij (vroeg)signalering van beperkingen/ problemen, bij het verantwoord kiezen van de meest adequate evidence based interventies, het evalueren en het rapporteren met als uiteindelijk doel het verbeteren van de kwaliteit van zorg.  Het geeft dus een belangrijke impuls aan de onderbouwing en verantwoording van het handelen. Dit project beoogt in nauwe samenwerking met V&VN, patiënten, mantelzorgers en praktijk- en wetenschappelijke experts een kwaliteitsstandaard te ontwikkelen die naadloos aansluit bij het werkveld waarin de ADL zorg centraal staat. 

In de kwaliteitstandaard “Zorg bij Algemene Dagelijkse Levensverrichting (ADL)" staan handvatten en adviezen over ADL ondersteuning. De kwaliteitsstandaard en de daarin opgenomen adviezen worden tot stand gebracht met behulp van de AQUA methodiek waarbij diverse veldpartijen betrokken zijn. Dit project wordt uitgevoerd binnen de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg. 

Het project omvat grotendeels kwalitatief onderzoek. Van de promovendus wordt verwacht dat hij/zij zeer goede contacten onderhoudt met de samenwerkingspartners. Hij/zij is proactief in het opzetten, coördineren en uitvoeren van het project/onderzoek en aanverwante activiteiten. Hij/zij voert (met ondersteuning) de analyses uit en schrijft Engelstalige en Nederlandstalige wetenschappelijke artikelen. Hij/zij presenteert het project/onderzoek op begrijpelijke wijze op congressen. Het project/onderzoek resulteert in een kwaliteitsstandaard Zorg bij ADL en een proefschrift, bestaande uit de wetenschappelijke artikelen. Daarnaast verwachten we dat de promovendus zich proactief inzet voor kennisuitwisseling met geïnteresseerde personen en organisaties.

 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste en resultaatgerichte afgestudeerde in de richting van gezondheidswetenschappen, verplegingswetenschap, psychologie, geneeskunde of aanverwante opleiding. Doorzettingsvermogen, veerkracht, initiatief nemen en zelfstandig werken zijn belangrijke eigenschappen. Je hebt uitstekende contactuele eigenschappen en gebleken vaardigheden op het terrein van organiseren van projecten en het werken in een team. Je bent bekend met kwantitatieve en kwalitatieve analyses, wetenschappelijk schrijven en beheersing van de Engelse taal (mondeling en schriftelijk). Aantoonbare affiniteit met verpleegkunde en onderzoek op dit terrein strekt tot de aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Temporary employment for 4 years.

Your salary would be € 2.222,- gross per month in the first year up to € 2.840,- gross per month in the fourth year according to the PhD-student salary scale.

Each year an evaluation will take place.

The terms of employment of Maastricht University are set out in the Collective Labour Agreement of Dutch Universities (CAO). Furthermore, local UM provisions also apply.

For more information look at the website www.maastrichtuniversity.nl

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Vakgroep Health Services Research

Uw plaats van tewerkstelling is de vakgroep Health Services Research vallend binnen de School for Public Health and Primary Care (CAPHRI) van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences en van de Universiteit Maastricht. De vakgroep HSR heeft circa 100 medewerkers (ondersteunende staf, PhD studenten, Post-docs, onderzoekers, docenten, Universitair Docenten, Universitair Hoofd Docenten en Hoogleraren) die een reeks disciplines vertegenwoordigen. Het onderzoek van de vakgroep is nationaal en internationaal (vergelijkend) en richt zich op de zorg (inclusief preventie) voor chronisch zieken en ouderen in hun verschillende settings, waaronder de openbare gezondheidzorg, de eerstelijnsgezondheidszorg/de thuiszorg, de ziekenhuiszorg en de verpleeghuiszorg. Ketenzorg (preventie, cure, care en welzijn) maakt onderdeel uit van dit onderzoek. Het onderzoek van de vakgroep is ondergebracht in drie CAPHRI-onderzoeksprogramma’s: ‘Innovations in Health Care of the Elderly’, ‘Redesigning Health Care’ en ‘Health Technology Assessment’ (HTA). Ook het onderwijs van de vakgroep is nationaal en internationaal georiënteerd. De vakgroep participeert in het brede palet van opleidingen binnen de FHML: de bachelors Algemene Gezondheidswetenschappen  (algemeen eerste jaar en m.n. de stroom ‘Beleid, Management en Evaluatie van Zorg’), ‘European Public Health’ en de bachelor ‘Geneeskunde’; de masters ‘Healthcare  Policy, Innovation and Management’, de ‘Health Sciences Research Master’, ‘Global Health’ en ‘Geneeskunde’. Tevens draagt de vakgroep bij aan het bachelorprogramma van het University College Maastricht (UCM).

Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg

De Academische Werkplaats Ouderenzorg (AWO) is een structureel samenwerkingsverband tussen de Universiteit Maastricht, zeven zorgorganisaties (Meandergroep Zuid-Limburg, Sevagram, Envida, Cicero Zorggroep, Zuyderland, Vivantes, MosaeGroep) en Zuyd Hogeschool. Binnen het living lab van de AWO draait het om het verbeteren van de kwaliteit van leven en zorg voor ouderen. Zorgverleners (zoals verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, psychologen, fysio- en ergotherapeuten), beleidsmakers, onderzoekers,  studenten en ouderen zelf wisselen kennis en ervaring uit. Daarnaast toetsen en evalueren we vernieuwingen in de dagelijkse zorg. Praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs gaan in het living lab hand in hand. Het netwerk bestrijkt circa 110 zorglocaties (zorgcentra, verpleeg- en verzorgingshuizen), thuiszorg en meer dan 15.000 zorgmedewerkers.

 

https://hsr.mumc.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 36—40 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • AT2018.200

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you