Promovendus “De rol van de medisch specialist”

Promovendus “De rol van de medisch specialist”

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 15 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het PhD onderzoek richt zich op de rol van de medisch specialist in netwerkgeneeskunde, waarin zorgverleners en mantelzorgers de patiënt begeleiden in het herstel. Netwerkgeneeskunde vereist dat specialisten niet alleen verantwoordelijkheden delen met andere professionals, maar ook met informele zorgverleners en de patiënt om zo de juiste zorg op de juiste plaats op het juiste moment te leveren (zie rapport De juist zorg op het de juiste plek: wie durft?). De Nederlandse Federatie voor Medisch Specialisten stelt dat netwerkgeneeskunde draait om de behoeften van patiënten voorop te plaatsen, waarbij verschillende actoren op verschillende momenten waarde toevoegen voor de patiënt (zie visiedocument Medisch Specialist 2025). Dat betekent dat de betrokkenheid en de rol van medisch specialisten bij deze patiënten ook verandert over de tijd; op sommige momenten zijn zij leidend, op andere momenten volgend. Met de toename van het aantal mensen met chronische aandoeningen neemt ook het belang van netwerkgeneeskunde toe. Het PhD onderzoek richt zich op de rollen die medisch specialisten spelen en kunnen spelen in netwerkgeneeskunde en beoogt een combinatie van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden onder medisch specialisten in ziekenhuizen. De PhD-kandidaat krijgt de ruimte om binnen deze kaders verder invulling aan het onderzoek te geven. De kandidaat zal deel uitmaken van een onderzoeksteam wat zich bezighoudt met onderzoek naar effectiviteit van teams, medisch leiderschap en integrale zorg, en zal voor 15% van de aanstelling ook onderwijstaken verrichten in het bachelor programma van Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met een Master of Science (MSc) titel op het terrein van de gezondheidszorg zoals een Master in Health Care Management, Health Care Policy, Health Sciences, Public Health of gerelateerde disciplines zoals Sociologie, Bestuurskunde, Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen, Human Resource Studies, mits aantoonbare affiniteit met de gezondheidszorg. Kandidaten die een geneeskunde opleiding hebben afgerond, zijn tevens van harte uitgenodigd, mits zij ook geschoold zijn in kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden.
We verwachten dat een kandidaat in staat is om vanuit theoretisch concepten, gebruikmakend van wetenschappelijke methoden, onderzoek uit te voeren.
Daarnaast verwachten we dat de kandidaat de Engelse en Nederlandse taal (aantoonbaar) vloeiend beheerst in zowel woord als geschrift. Tevens is het van belang dat de kandidaat goed in staat is om zijn/haar werkzaamheden te plannen, te organiseren en de voortgang te bewaken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een fulltime aanstelling (38 uur in de week) als PhD-kandidaat aan voor een periode van 1,5 jaar, met de intentie deze te verlengen tot 4 jaar in totaal, indien de kandidaat aan de gestelde verwachtingen voldoet. Het salaris wordt vastgesteld op basis van de promovendusschaal van de CAO voor Nederlandse Universiteiten en zal variëren van € 2.222 in het eerste jaar tot € 2.840 in het vierde jaar. Daarnaast omvat het een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, een vakantie-uitkering van 8% en ruime verlof- en opleidingsfaciliteiten.

Werkgever

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De PhD kandidaat zal worden aangesteld bij de sectie Health Services Management & Organisation (HSMO). Met onderzoek streeft de sectie om zowel een wetenschappelijk als een maatschappelijke bijdrage te leveren. Hierbij is het doel om de organisatie en management van zorg door de inzet van wetenschappelijke methoden en kennis te verbeteren. Het onderzoek en het onderwijs van deze sectie omvat het brede terrein van management en organisatie vraagstukken in de zorg. Binnen de sectie zijn meerdere management en organisatie disciplines vertegenwoordigd zoals financieel management, logistiek management, organisatie sociologie, bestuurskunde en veranderkunde. Tevens zijn deskundigen aanwezig op specifieke Health Service terreinen zoals co-creatie, kwaliteit en veiligheid en medisch leiderschap.
De begeleiding van de promovendus is in handen van dr. Jeroen van Wijngaarden, dr. Martina Buljac en Prof.dr. Carina Hilders.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • 1806191

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you