Hoogleraar Zingeving in de Gezondheidszorg

Hoogleraar Zingeving in de Gezondheidszorg

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 2 jul Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De leerstoel zingeving in de gezondheidszorg beoogt de opbouw van kennis over en inzicht in zingeving op het terrein van de klinische gezondheidszorg. Om substantieel en onderscheidend van betekenis te zijn voor de gezondheidszorg zoekt het Radboudumc een ervaren professional in de klinische praktijk met een wetenschappelijke expertise op het gebied van de zingeving in de zorg en gevoel voor de ambachtelijkheid van de zorg. Tot innovatieve patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs behoort ook integrale en persoonsgerichte zingevingzorg. Aandacht voor zingeving is daarnaast niet louter een individuele zaak op het niveau van de patiënt en diens naasten, maar vormt een kenmerkend aspect van de zorg binnen een 'learning community'; het gaat er ook om dat artsen, verpleegkundigen en paramedici sensitiviteit voor zingeving ontwikkelen.

Als hoogleraar bent u verantwoordelijk voor het verrichten van onderzoek naar de wijze waarop betekenisverlening in de diverse medische en zorgdisciplines als klinisch aandachtsveld ontwikkeld kan worden. Centraal staat dat inzicht gegenereerd wordt over functies en disfuncties van klinische zingevingzorg voor de draaglast en draagkracht van patiënten en hun beleving van hun ziekte en hun leven in het algemeen.
Daarnaast behoort het klinisch onderwijs tot de taken en is vooral gericht op de bewustwording van de betekenis van zingeving voor zorgkwaliteit en het belang ervan voor presentie, compassie en empathie in het patiëntcontact. Het ontwikkelen van vaardigheden om de inzichten en beleving daarvan te kunnen inzetten in het patiëntcontact en de functie daarvan voor het onderlinge professionele medische verkeer, vertegenwoordigt een belangrijke prioriteit.
De zorgtaak is gericht op het behartigen van zingeving bij patiënten als een dimensie van de zorgkwaliteit die het Radboudumc nastreeft. De beleving van lijden, het omgaan met pijn en de betekenis van chronische of terminale ziekte vergt aandacht, inzet en loyaliteit. U bent medeverantwoordelijk om het bewustzijn te vergroten van de identiteit van het ziekenhuis en de communicatie erover te vergroten, zowel op het niveau van de patiëntenzorg als op het niveau van het zorgbeleid.

U investeert in een nauwe samenwerking met de dienst Geestelijke Verzorging en Pastoraat van het Radboudumc en met de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

  • U bent een gepromoveerd onderzoeker van de theologie of de religiewetenschappen en bent in het bezit van kennis en expertise op het gebied van zingeving in de gezondheidszorg;
  • U heeft uitstekende klinische ervaring en expertise in de dagelijkse zorg voor patiënten met name waar het vragen van zingeving betreft;
  • U levert internationaal een actieve rol aan congressen, symposia etc. om zowel het eigen onderzoek naar zingeving in de zorg als het belang van patiëntenzorg in beeld te brengen;
  • U bent communicatief sterk en de bindende kracht in de multidisciplinaire samenwerking;
  • U heeft aantoonbaar affiniteit met zowel diagnostisch onderzoek als interventie- en identiteitsonderzoek;
  • U heeft uitgebreide ervaring met opleiden en scholen van geestelijke verzorgers, de klinisch pastorale vorming en met relevante vervolgopleidingen van zorgprofessionals;
  • Uw profiel voldoet (of zal naar verwachting binnen vijf jaar voldoen) aan de criteria voor het predicaat Principal Investigator.

Arbeidsvoorwaarden

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen
  • 40—48 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 87411-P388952-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you