Datamanager cohort studies

Datamanager cohort studies

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 9 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor ondersteuning aan twee cohort studies zijn wij op zoek naar een datamanager. Deze ondersteunt bij de ontwikkeling en uitvoering van de dataverzameling, en de verwerking, beheer en documentatie van onderzoeksgegevens.

Taken:

  • Je ontwikkelt en test de gebruikersapplicaties (logistieke database, onderzoeksdatabases) ten behoeve van de nieuwe dataverzamelingen, in nauwe samenwerking met HELIUS/ABCD coördinatoren en de CRU (Clinical Research Unit, deze ondersteunt bij het opzetten van de applicaties).
  • Je bent tijdens de dataverzameling het eerste aanspreekpunt voor storingen in de gebruikersapplicaties en speelt deze waar nodig door naar de CRU.
  • Je verzorgt tijdens de dataverzameling de periodieke updates van de GBA adresbestanden en incorporeert deze in de logistieke databases.
  • Je extraheert en koppelt gegevens uit de verschillende databases en verzorgt hiermee periodieke (wekelijkse, maandelijkse, ad hoc) overzichten en voorgangsrapportages.
  • Je bewaakt de kwaliteit van de data invoer van de verschillende datastromen.
  • Je bent verantwoordelijk voor de dataschoning, maakt hiervoor zelfstandig validatie- en controle syntaxen, en stelt geschoonde onderzoeksdata beschikbaar aan onderzoekers.
  • Je onderhoudt contact met onderzoekers en faciliteert onderzoekers bij het werken volgens AVG.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

  • een afgeronde HBO/WO opleiding op gebied van informatiekunde, gezondheidswetenschappen, of soortgelijke opleiding
  • kennis van en ervaring met databewerking  in SPSS door middel van SPSS-syntaxen
  • kennis van en ervaring met beheren van (relationele) databases
  • kennis van online tools voor dataverzameling (bijvoorbeeld Castor) is een pre
  • goede contactuele eigenschappen en goede organisatorische vaardigheden
  • affiniteit met wetenschappelijk onderzoek
  • analytisch, nauwkeurig, en oplossingsgericht

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband voor de duur van 2 jaar (0,89-1.0 fte), te starten met een jaarcontract. De aanstelling gebeurt via AMC Medical Research. Afhankelijk van opleiding, kennis, ervaring en ontwikkelde competenties bedraagt het salaris minimaal € 2.786,- en maximaal € 3.837,- bruto (schaal 9) bij een fulltime dienstverband (36 uur). De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 18 juli 2018.

Werkgever

AMC Medical Research

AMC Medical Research ondersteunt financiers, projectleiders en medewerkers bij het transparant, doelmatig en rechtmatig uitvoeren van door derden gefinancierd medisch wetenschappelijk onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat gebeurt door het ondersteunen en begeleiden van projectvoorbereiding, project- beheer en personeelsmanagement.

Afdeling

De ABCD studie en HELIUS studie worden gecoördineerd vanuit de afdeling Sociale Geneeskunde van het AMC. Binnen deze afdeling kijken wij naar de volksgezondheid en houden wij ons vooral bezig met specifieke groepen zoals migranten of mensen met een lage opleiding. We willen begrijpen hoe de gezondheid van mensen wordt beïnvloed door sociale en omgevingsfactoren, hoe preventief beleid en programma's hun gezondheid kunnen verbeteren en hoe gezondheidszorgdiensten beter kunnen inspelen op hun behoeften.

 

HELIUS studie

 

De HELIUS (Healthy Life in an Urban Setting) studie is  een grootschalig longitudinaal gezondheidsonderzoek onder Amsterdammers, uitgevoerd door het AMC in samenwerking met de GGD Amsterdam. Het doel van dit onderzoek is om meer inzicht te krijgen in de patronen, oorzaken en gevolgen van veelvoorkomende ziekten (hart- en vaatziekten, infectieziekten en mentale problemen) in de multi-etnische populatie in Amsterdam (www.heliusstudie.nl). In 2011-2015 heeft de baseline dataverzameling (middels vragenlijsten en lichamelijk onderzoek) plaatsgevonden onder 25.000 deelnemers. Vanaf 2019 zullen alle deelnemers opnieuw uitgenodigd worden voor een follow-up dataverzameling met onder andere een lichamelijk onderzoek.

 

ABCD studie

 

De Amsterdam Born Children and their Development (ABCD) studie is een langdurig onderzoek naar de relatie tussen leefgewoonten en leefomstandigheden van vrouwen tijdens de zwangerschap en de gezondheid van het kind bij de geboorte en op latere leeftijd (www.abcd-studie.nl). Speciale aandacht gaat hierbij uit naar verschillen tussen etnische groepen. De ABCD-studie wordt uitgevoerd door het AMC, en heeft drie inhoudelijk hoofdthema’s: 1) voeding, 2) cardio-metabole uitkomsten  en 3) gedrag en cognitieve ontwikkeling. Komend jaar zal een nieuwe dataverzameling van start gaan met vragenlijstonderzoek op het gebied van voeding, middelengebruik, psychosociale- en cognitieve ontwikkeling. Deze vragenlijsten zullen voornamelijk via internet worden afgenomen.

 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €2786—€3837 per maand
  • HBO+

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you