Docent politieke en sociale filosofie en ethiek

Docent politieke en sociale filosofie en ethiek

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 1 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen de Faculteit der Geesteswetenschappen verzorgt de capaciteitsgroep Philosophy and Public Affairs de bachelor- en masteropleidingen op het gebied van ethiek en politieke en sociale filosofie. Per 1 januari 2019 zoeken we een docent met kennis van de geschiedenis van ethiek en politieke en sociale filosofie en de systematisch relevante posities op deze gebieden.       

Alle docenten verkrijgen 15% onderwijsgebonden onderzoek als onderdeel van de tijdelijke aanstelling. Hoewel de posities geen academische onderzoekstaken behelzen, en er geen eis hieromtrent wordt gesteld, stellen we onderzoeksambities zeer op prijs. UvA-docenten met een aanstelling van minimaal 1 jaar zijn in bezit van een Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of zijn bereid om een BKO te verwerven. 

Als docent ethiek en politieke en sociale filosofie ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van onderwijsonderdelen binnen het onderwijsprogramma van de bachelor (BA) en de master (MA). Het gaat daarbij om vakken als: werkgroepen voor de inleiding praktische filosofie, een Facultair honourscollege, een Masterwerkcollege (bv. Democracy and Citizenship) en de Bachelorafronding (bv. Het goede en het zinvolle leven).

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Deze functie vereist een gepromoveerde docent, met specifieke kennis van de geschiedenis van ethiek en politieke en sociale filosofie en met kennis van de systematisch relevante posities op deze gebieden. Je beschikt over uitstekende didactische kwaliteiten en bent bereid om breed te worden ingezet in het onderwijs van Philosophy and Public Affairs, zowel op bachelor- als masterniveau. Voor het masteronderwijs heb je een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal nodig en voor het bacheloronderwijs dien je te beschikken over goede Nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Internationale kandidaten dienen uiterlijk twee maanden voor de start van de functie in het bezit te zijn van het diploma Dutch as a Second Language (NT2), programme II.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid van verlenging voor nog een jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €2.588 en maximaal €4.757 bruto per maand bij een fulltime aanstelling van 38 uur per week (schaal 10/11). Start van de aanstelling is 1 januari 2019. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. De UvA biedt verder een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen herbergt niet alleen een waaier van gevestigde en eerbiedwaardige disciplines - zoals vreemde talen, Nederlands, geschiedenis, de kunstwetenschappen, archeologie, religiestudies en wijsbegeerte - maar ook jonge, pionierende vakgebieden - zoals nieuwe media, digital humanities, conservering en restauratie en nog veel meer.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-geesteswetenschappen/faculteit-der-geesteswetenschappen.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4zGQ9Ysg

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 19 uur per week
  • €2588—€4757 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18-365

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you