Analist chemisch/biochemisch (1,0 fte)

Analist chemisch/biochemisch (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 jul 31 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een analist chemisch/biochemisch. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

In een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Utrecht, de Technische Universiteit Eindhoven en het UMC Utrecht wordt een onderzoek gestart op het gebied van plasmageneeskunde. Dit omvat het toepassen van koude atmosferische plasma’s om bacteriën en tumorcellen te doden via een cocktail van chemische reactieve species, elektrische lading, elektrisch veld en UV-straling. Het onderzoeksteam combineert expertise in fysica, chemie, celbiologie en geneeskunde om de effecten van plasma’s op cellen en weefsels op (sub)moleculair niveau te bestuderen. Binnen dit team is plaats voor een analist die zich richt op de effecten van plasma’s op de structuur, organisatie en eigenschappen van simpele model membranen.  

 

De belangrijkste taken zullen zijn om modelmembranen van verschillende samenstelling (lipiden en eiwitten) te bereiden en te onderzoeken hoe behandeling met koude atmosferische plasma's de membraancomponenten beïnvloedt. Daarnaast wordt onderzocht welke chemische species worden gevormd tijdens blootstelling aan plasma en welke in staat zijn om de membranen te passeren. Analytische technieken omvatten onder andere dunnelaagchromatografie, gaschromatografie, massaspectrometrie en colorimetrische analyse.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

  • een achtergrond in chemische analyse op hbo-niveau;
  • affiniteit voor microbiologie en biochemie;
  • goede communicatieve vaardigheden en in staat om in het Engels te communiceren;
  • graag werkend in een interdisciplinaire onderzoeksomgeving en openstaand voor het leren van nieuwe technieken.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een afwisselende functie in een dynamische omgeving. Het betreft een aanstelling van 1,0 fte voor tenminste 3 jaar. Het salaris bedraagt minimaal € 2.204,- en maximaal € 3.358,- (schaal 7/8 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverbvand. 


Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 5.600 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag. Lees het jaarbeeld 2016 van de faculteit Bètawetenschappen.

Membrane Biochemistry & Biophysics (MBB) is onderdeel van het department Scheikunde binnen de faculteit Bètawetenschappen. Biologische membranen staan centraal in het onderzoek van de groep. Deze worden bestudeerd met een scala aan celbiologische, chemische en biofysische technieken. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van simpele (synthetische) model membraan systemen, waarmee moleculaire eigenschappen en interacties van membraancomponenten goed in kaart gebracht kunnen worden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 36—40 uur per week
  • €2204—€3358 per maand
  • HBO
  • 996756

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you