Wetenschappelijk docent m/v (1,0 fte)

Wetenschappelijk docent m/v (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
9 aug 1 sep Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De subsectie Handelsrecht van de sectie Handels-, Ondernemings- en Financieel recht, is op zoek naar een wetenschappelijk docent.

U wordt ingezet voor de uitvoering van onderwijs op het hele werkterrein van de subsectie Handelsrecht in het bachelor en masterprogramma van ESL. Daaronder vallen alle docentwerkzaamheden in de ruime betekenis, mede omvattend de voorbereiding en/of herziening van onderwijsmateriaal en de onderwijsuitvoering als ook het begeleiden van scripties en het nakijken van tentamens. U geeft onderwijs in de vorm van Probleem Gericht Leren, draait mee in het tutoronderwijs binnen het activerend leren in de master en er wordt eveneens van u verwacht dat u assisteert bij de onderwijsvernieuwing. Het bacheloronderwijs wordt door u in de Nederlandse taal gegeven, masteronderwijs geeft u in het Engels. Eveneens verricht u beperkte organisatorische taken door te participeren in werkzaamheden van dien aard binnen de sectie.

Meer specifiek:

  • Onderwijs verstrekken binnen het Bachelor-vak Handelsrecht (3e blok, derde jaar Bachelor);
  • Onderwijs verstrekken/ coördinatietaken binnen: Research & Writing Skills C&CL en/of M&TL (1e blok) en een selectie van volgende vakken (afhankelijk van het profiel van de kandidaat en de noden van de sectie: Commercial Law, commercial contracts law, transport law, comparative insurance law (2e blok), Charter-Parties & Bills of lading, Trade finance law (3e blok), Maritime Casualties, Intellectual Property Rights, Marine Insurance (4e blok); Carriage of goods (5e blok). Deze taken omvatten het doceren van colleges en seminars, het opstellen van examenvragen en opdrachten en het corrigeren van tentamens en opdrachten. Bij deze taken krijgt u begeleiding van ervaren docenten.
  • Begeleiding studiereis Maritiem London (april);
  • Begeleiding bachelorwerkstukken handelsrecht en masterscripties.
  • Co-begeleiding International Maritime Law Arbitration Moot Competition;
  • Overige ondersteunende werkzaamheden ten aanzien van het onderwijs, zoals het faciliteren van intercollegiaal overleg binnen de sectie, het organiseren en begeleiden van workshops, excursies, afstudeerceremonies etc.;
  • Mede organiseren van wetenschappelijke activiteiten in het kader van het onderzoekspro-gramma (lezingen, conferenties, symposia) en het Rotterdam Institute for Shipping & Transport Law (RISTL).

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste, pro-actieve, (pas) afgestudeerde jurist met aantoonbare belangstelling voor en affiniteit met het Handelsrecht of met bij voorkeur handelsrechtelijke specialisatie om aan het onderwijs van de afdeling Handelsrecht bij te dragen.

U beschikt over de eigenschappen om een enthousiasmerend docent met goede communicatieve en didactische vaardigheden te zijn of te worden. U beheerst de Engelse taal goed en de Nederlandse taal uitstekend. Bij voorkeur heeft u enige ervaring met het geven van onderwijs en begeleiden en nakijken van schrijfopdrachten en scripties. Daarnaast hebt u aantoonbare affiniteit met de onderwijsvorm Probleem Gericht Leren. U bent bereid en in staat om meteen de vereiste trainingen te volgen voor uitvoering van het EUR onderwijs in tutorgroepen. Tevens kunt u op grond van uw scriptie en eventuele andere publicaties uw onderzoeks- en schrijfvaardigheid aantonen.

U voldoet aan de competenties initiatiefrijk, resultaatgerichtheid, analytisch vermogen, omgevingsgerichtheid, presenteren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor een periode 13 maanden en start bij voorkeur per 1 november 2018. Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal € 2.640,00 en maximaal € 4.166,00 bruto per maand (schaal 10) bij een voltijdse aanstelling.

Een selectie-ontwikkelassessment behoort tot de selectieprocedure.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijk betrokken, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 450 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van ESL om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht ESL internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over ESL onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/

http://www.esl.eur.nl/

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • AT-2018.08/WDHR

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you