Docenten straf(proces)recht (0,6 - 0,8 fte)

Docenten straf(proces)recht (0,6 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 aug 24 aug Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht is op zoek naar docenten straf(proces)recht.

Primair draagt u bij aan het voorbereiden en verzorgen van onderwijs op het terrein van het straf(proces)recht in de door ons departement aangeboden bacheloropleiding Nederlands Recht. Het betreft de vakken Inleiding strafrecht, Afstudeerwerk en Strafprocesrecht (periode 2 t/m 4). Daarnaast kunnen wij van u vragen dat u overige onderwijs-gerelateerde taken vervult, zoals het reviseren en aanvullen van onderwijsmateriaal. U draagt zorg voor kwalitatief goed onderwijs conform de daarvoor geldende universitaire en departementale richtlijnen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

 • U heeft aantoonbare belangstelling voor het verzorgen van universitair onderwijs. Ervaring in het geven van juridisch (strafrechtelijk) onderwijs strekt tot aanbeveling.
 • U bent breed inzetbaar en u weet uw kennis op een enthousiaste manier over te brengen op uw studenten.
 • U bent een jurist met aantoonbare belangstelling voor en kennis van straf(proces)recht, hetgeen blijkt uit een afgeronde master op het gebied van het Nederlandse straf(proces)recht en/of uit een afgerond masterprogramma waarin voldoende vakinhoudelijke kennis op het gebied van het straf(proces)recht is verkregen (bijvoorbeeld d.m.v. een minor).
 • Wetenschappelijke publicaties op het terrein van straf(proces)recht van uw hand strekken tot aanbeveling.
 • U beschikt over goede contactuele eigenschappen en kunt goed in teamverband werken.
 • U beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Ervaring in de juridische praktijk strekt tot aanbeveling.
 • U bent flexibel met betrekking tot werktijden: het onderwijs wordt verzorgd op maandag t/m vrijdag tussen 09:00 uur en 19:00 uur. Tentamens worden soms in de avonduren afgenomen. Bij een 0,6 fte-functie is het uitgangspunt drie dagen werken per week, bij een 0,8 fte-functie vier dagen werken per week. De dag(en) dat u niet werkt kan/kunnen variabel zijn. In verband met pieken in het onderwijs kan verwacht worden dat u in bepaalde weken fulltime werkt welke tijd dan later gecompenseerd kan worden. Aanwezigheid bij onderwijsvergaderingen is vereist.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft enkele tijdelijke functies met een aanstellingsomvang van minimaal 0,6 fte en maximaal 0,8 fte. De precieze aanstellingsomvang en -duur worden in nader overleg bepaald. Bij goed functioneren en indien extra docentcapaciteit benodigd is, bestaat de mogelijkheid tot verlenging. Er is echter geen uitzicht op een vaste aanstelling.

Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.640,- en maximaal € 4.166,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is een faculteit die midden in de samenleving staat en sterk verbonden is met maatschappelijke vraagstukken. Met rechtsgeleerdheid, economie, bestuur & organisatie hebben we een combinatie van wetenschappelijke disciplines in huis die elkaar aanvullen en versterken. Die bundeling van krachten maakt onze faculteit uniek.

 

Het departement Rechtsgeleerdheid, dat hiervan deel uitmaakt, is één van de oudste departementen van de Universiteit Utrecht, ondergebracht in een aantal monumentale panden in het centrum van de stad Utrecht, met ca. 3.200 studenten en 400 personeelsleden. Het departement kent een breed scala aan disciplines, een veelzijdig onderwijsaanbod, gerenommeerde onderzoeksprogramma's en een uitstekend geoutilleerde Juridische Bibliotheek.

Recht in Utrecht staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht privaatrecht, strafrecht, staats-, bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema's en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

U gaat werken bij het Willem Pompe Instituut voor Strafrechtswetenschappen van het departement Rechtsgeleerdheid. De afdeling Strafrecht in Utrecht telt ongeveer vijftig wetenschappelijk medewerkers en ondersteunende personeelsleden. Binnen de afdeling werken de secties strafrecht, criminologie en forensische psychiatrie en psychologie nauw samen. De afdeling verzorgt het strafrechtelijk onderwijs in de bachelor (verplichte vakken en keuzevakken), de master Strafrecht, de master Criminologie alsmede overig onderwijs. Het strafrechtelijk onderzoek wordt uitgevoerd in het kader van de departementale onderzoekszwaartepunten Aansprakelijkheid & Verantwoordelijkheid (UCALL), Regulering & Handhaving (RENFORCE) of Rechtspleging & Conflictoplossing (Montaigne Centrum). Er wordt samengewerkt met het Netherlands Network for Human Rights Research. Zie voor een overzicht van het strafrechtelijk onderwijs de website.

Specificaties

 • Onderwijs; Juridisch
 • Recht
 • 24—32 uur per week, tijdelijk
 • €1584—€3332 per maand
 • Universitair
 • 998612

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps