Verantwoordelijk docent en innovator natuurkundig practicumonderwijs (0,8 - 1,0 fte)

Verantwoordelijk docent en innovator natuurkundig practicumonderwijs (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 15 sep Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Bachelor-opleiding Technische Natuurkunde van de TU Delft wil ook met haar practicum voorop lopen in innovatief onderwijs. Om leiding te geven aan een vernieuwingsslag zoeken wij een hoofddocent/innovator natuurkunde-practicumonderwijs. Samen met 3 docenten vanuit de faculteit ga je ons practicum vorm en inhoud geven. Je verdiept je in moderne ontwikkelingen en inzichten en je creëert draagvlak voor jouw plannen binnen ons docentencorps. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en dagelijkse leiding van het practicum, en stuurt de secretariële en technische ondersteuning en circa 30 student-assistenten aan.

Bovenstaande werkzaamheden betreffen een circa 0,6 fte dagtaak. De resterende 0,2 - 0,4 fte kan op basis van jouw interesse en expertise worden ingevuld: bijvoorbeeld middels een beperkte onderzoekstaak inclusief het begeleiden van promovendi en afstudeerders, het verzorgen van cursorisch onderwijs, of het bijdragen aan ontwerponderwijs en vak elektronische instrumentatie.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een (bij voorkeur gepromoveerd) experimenteel fysicus of natuurkundig ingenieur, met ervaring in - en visie op - natuurkunde-practicumonderwijs op universitair, hbo en/of vwo niveau. Je bent een gedreven en dynamisch docent, die enthousiast gáát voor vernieuwing in het onderwijs, en die met creativiteit kan realiseren. Je vindt het leuk om te werken in een omgeving waarin onderwijs en onderzoek hand in hand gaan. Leidinggevende en organisatorische kwaliteiten zijn essentieel, evenals beheersing van  de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Flexibiliteit, ook qua werktijden, wordt van je verwacht.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

De functie heeft een omvang van 32 - 38 uur per week (0,8 - 1,0 fte). Het gaat om een aanstelling voor 1 jaar met bij goed functioneren uitzicht op vast. TU Delft biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en op een sportabonnement. Je kunt afspraken maken over flexibele werktijden; het is mogelijk om jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samen te stellen; en je ontvangt een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Prof. C.R. Kleijn, Programme Director BSc, e-mail: C.R.Kleijn@tudelft.nl, tel. 015 27 82835. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met mw. J. Dijkman, Secretaresse, e-mail: J.Dijkman@tudelft.nl.

Je kunt je sollicitatiebrief met curriculum vitae richten aan Prof.dr.ir. C.R. Kleijn en mailen naar J.Dijkman@tudelft.nl onder vermelding van vacaturenummer TNW18-066.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

https://www.tudelft.nl

Afdeling

Faculteit Technische Natuurwetenschappen

De faculteit Technische Natuurwetenschappen richt zich op het vinden van innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Daarbij staat het ontwikkelen van fundamentele kennis voor nieuwe technologische ontwikkelingen die breed in de maatschappij toegepast kunnen worden voorop. De wetenschappelijke staf heeft een uitstekende internationale reputatie in onderzoek en onderwijs. Met circa 177 vaste wetenschappelijke medewerkers, circa 400 promovendi en postdocs en zo’n 250 medewerkers in de ondersteuning verricht TNW vanuit zeven wetenschappelijke afdelingen onderzoek op de gebieden Life Sciences and Health, Nanosciences, Chemical Engineering, Radiation Sciences en Applied Physics. Zij verzorgt het onderwijs voor circa 3000 studenten in 4 bacheloropleidingen, 5 masteropleidingen en 3 ontwerpersopleidingen, vanuit de visie dat onderwijs en onderzoek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De Bachelor-opleiding Technische Natuurkunde is met een jaarlijkse instroom van 300 studenten de grootste natuurkundeopleiding van Nederland. Wij leiden ingenieurs op die een grondige kennis hebben van de natuurkunde, maar ook vaardig zijn in het toepassen van die kennis bij het oplossen van technische problemen. Practicum-, ontwerp- en projectonderwijs spelen een belangrijke rol. Het eerstejaars practicum leert studenten de basis van experimenteren en rapporteren. In het tweede jaar vindt dit een vervolg in zelfstandig uitgevoerde onderzoeksprojecten. Parallel hieraan vindt practicumonderwijs plaats op het gebied van elektronische instrumentatie en fysisch ontwerpen.      

https://www.tudelft.nl/en/faculty-of-applied-sciences

Specificaties

  • Onderwijs
  • Natuurwetenschappen
  • 32—38 uur per week
  • Gepromoveerd
  • TNW18-066

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lorentzweg 1, 2628 CJ, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you