Post-doc met expertise in moleculaire biologie

Post-doc met expertise in moleculaire biologie

Geplaatst Deadline Locatie
17 aug 16 sep Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

een post-doc onderzoeker Intracellulaire Bacteriële Infecties (36 uur per week) voor 1 jaar met uitzicht op verlenging.

Intracellulaire bacteriële infecties kenmerken zich door een chronisch verloop van de ziekte die ze veroorzaken. Hierdoor zijn de acute ziekteproblemen relatief gering maar op de lange termijn hebben ze een verwoestende uitwerking op zowel dier als mens. Hét voorbeeld van een dergelijke infectieziekte is tuberculose (TB); momenteel de dodelijkste infectieziekte ter wereld.

De Intracellulaire Bacteriële InfectieS (IBIS)-groep is een nieuw geformeerde onderzoeksgroep binnen de afdeling Bacteriologie en Epidemiologie van Wageningen BioVeterinary Research (WBVR). De IBIS groep richt zich op de ontwikkeling van innovatieve diagnostiek en bestrijdingsmethoden voor intracellulaire bacteriële pathogenen zoals bijvoorbeeld mycobacteriën (tuberculose), Brucella (brucellose) en Coxiella (Q koorts). Het laboratorium is nationaal referentielaboratorium voor Tuberculose en mycobacteriële infecties en Brucellose. In het laboratorium werken een senior onderzoeker, een post doc, 5 HBO onderzoekers en een assistent onderzoeker. Binnen de onderzoeksgroep is plaats voor een post-doc onderzoeker die een bijdrage levert aan ontwikkeling van innovatieve diagnostiek en bestrijdingsmethoden van bacteriële infectieziekten.

Als post-doc onderzoeker ben je in het teamverband verantwoordelijk voor de ontwikkeling van innovatieve diagnostiek en bestrijdingsmethoden op basis van een multidisciplinaire aanpak zowel binnen de onderzoeksgroep als in nauwe samenwerking met experts binnen en buiten WBVR.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een afgestudeerde enthousiasmerende academicus in de life sciences, met enkele jaren onderzoekservaring, gepromoveerd en met leidinggevende kwaliteiten.
In het bijzonder zoeken wij naar:
  • een persoon met expertise in moleculaire biologie, e/o biochemie met ervaring in infectieziekten onderzoek, diagnostiek e/o vaccin ontwikkeling,
  • die de uitdaging ziet in een out-of-the-box multidisciplinaire benadering van gastheer- pathogeen interacties tijdens de intracellulaire infecties.
  • Een creatieve wetenschapper die in teamverband basaal en toegepast onderzoek met marktpotentieel kan opzetten en (laten) uitvoeren binnen de scope van WBVR.
  • Een stevige persoonlijkheid, energiek met uitstekende communicatieve eigenschappen.
Je dient een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een inspirerende werkomgeving met daarnaast een modern arbeidsvoorwaardenpakket, met ruimte voor opleiding en ontwikkeling.
  • Een tijdelijk dienstverband met de mogelijkheid tot verlenging.
  • Salarisschaal: afhankelijk van kennis en ervaring, ter indicatie max. schaal 11 cao WR (maximaal 4847,- euro bruto per maand bij een fulltime dienstverband).
  • Standplaats: Lelystad

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Bioveterinary Research (WBVR) is nationaal referentielaboratorium voor infectieuze dierziekten waaronder bovine tuberculose, brucellose, tularemie en psittacose. In dit kader voert WBVR de diagnostiek uit op monsters van dieren verdacht van bovenstaande aandoeningen door middel van klassieke en moleculaire agens detectie, serologie, typering, pathologisch en histologisch onderzoek. Tevens adviseert WBVR de overheid met betrekking tot de bestrijding van deze ziekten en onderhoudt contact met het netwerk van Europese referentielaboratoria. Daarnaast voert WBVR onderzoeksprojecten uit voor verschillende opdrachtgevers en subsidieverstrekkers. Deze onderzoeksprojecten worden uitgevoerd in multidisciplinaire teams van onderzoekers van binnen en buiten WBVR.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 408581

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you