PhD student IQ healthcare

PhD student IQ healthcare

Geplaatst Deadline Locatie
20 aug 9 sep Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De effectiviteit van veel medische behandelingen hangt in hoge mate af van gedrag van de patiënt. Als onderdeel van een behandeling worden mensen niet alleen vaak geacht langdurig medicatie te gebruiken, maar ook stoppen met roken, minderen van alcohol, gezonder eten, en voldoende bewegen zijn belangrijke voorspellers voor hoe goed medische behandelingen werken. De medische zorg in Nederland is al van een zeer hoge standaard. Wat betreft de ondersteuning bij gezond gedrag, lijkt er nog veel winst te behalen. Dit project beoogt daaraan bij te dragen binnen de context van de 2e lijn (ziekenhuis zorg).

De projectgroep zal in eerste instantie bestaan uit een postdoc, een PhD student, en een multidisciplinair begeleidersteam van ervaren onderzoekers en clinici (medisch en psychologie). De PhD student neemt samen met de postdoc onderzoeker een centrale rol in binnen een innovatief onderzoeksprogramma geleid door Professor Marijn de Bruin. De projectgroep zal in eerste instantie aan de volgende drie studies werken. Volgens de projectplanning werkt de PhD student aan studies 1 en 2, maar indien de kandidaat specifieke competenties meebrengt die relevant zijn voor studie 3 (zoals ervaring met zorginnovatie processen of praktijkervaring met ondersteunen gezonde leefstijl/gedragsverandering in interpersoonlijke communicatie), is het mogelijk om rollen te herverdelen:
  1. De Adherence Improving self-Management Strategy (AIMS) is een effectieve en kosteneffectieve methode gebleken om therapietrouw met medicatie bij de behandeling van HIV te ondersteunen. In deze studie evalueren we de effectiviteit van deze gespreksmethodiek in twee gerandomiseerde interventiestudies, in samenwerking met oncologie en cardiologie. We zullen ons daarbij richten op de ondersteuning van correct medicatiegebruik en een gezonde leefstijl, zoals beweging, dieet en stoppen met roken.
  2. Goede systematic reviews en meta-analyses van interventies vormen een belangrijke basis van evidence-based healthcare. In een voorgaand project hebben we een nieuwe methodologie ontwikkeld waarmee de effecten van gedragsinterventies veel accurater vergeleken kunnen worden. In deze studie repliceren we die methoden in een grote systematic review. Daarmee beogen we klinisch relevante bevindingen te identificeren, maar ook overtuigend bewijs te genereren voor deze nieuwe methodologie.
  3. Er is veel aandacht voor de rol van gedrag binnen behandelingen, maar hoe kunnen we patiënten nu zowel state-of-the-art medische zorg en state-of-the-art gedragsondersteuning bieden? Deze studie richt zich op het identificeren van modellen om gedragskunde en geneeskunde te integreren in het ontwerpen en afleveren van zorg, mede middels internationale case studies. Vervolgens zal in samenwerking met de afdelingen Medische Oncologie en Cardiologie van het Radboudumc beoordeeld worden wat de haalbaarheid van deze modellen is in de Nederlandse setting. Hierbij zullen we participatief actie onderzoek doen: zelf een zorgmodel uitproberen, staf trainen, en zorg aanbieden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een kandidaat met sterke methodologische en toegepaste interesses. Iemand die graag wilt dat haar/zijn onderzoek een impact heeft op zowel de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek, als op beleid en praktijk in de gezondheidszorg. Zelfstandig, initiatiefrijk, ondernemend en assertief.

Opleiding en werkervaring:
  • Een MSc op het gebied van de gedragswetenschappen (zoals gezondheidspsychologie of gezondheidsvoorlichting) of gezondheids/biomedische wetenschappen;
  • Uitstekende kennis van geavanceerde kwantitatieve onderzoeksmethoden;
  • Goede kennis van kwalitatieve onderzoeksmethoden;
  • Uitstekende kennis van theorie van gedragsverandering;
  • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met het werken in de medische setting;
  • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring met) het ondersteunen van gezondheidsgedrag in de praktijk.
Persoonlijke kwaliteiten:
  • In staat het streven naar hoge kwaliteit te combineren met productiviteit, bijvoorbeeld blijkend uit een uitstekende cijferlijst, het afstudeeronderzoek en relevante extracurriculaire activiteiten;
  • Goed in staat te multitasken en een complex project te managen;
  • Een teamspeler, met sterke sociale vaardigheden;
  • Iemand die goed kan navigeren in (medische) teams met verschillende disciplines en prioriteiten.
Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

IQ healthcare is een wetenschappelijk centrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid en innovatie van de gezondheidszorg. In de afgelopen jaren is een groot wetenschappelijk programma opgebouwd en uitgevoerd, met onderzoek op het terrein van ondermeer kwaliteitsrichtlijnen, transparantie, implementatie van innovatie, inbreng van patiënten in de zorg, veiligheid, ketenzorg en professionele ontwikkeling. Ruim 70 promovendi werken aan een proefschrift; zij ontwikkelen belangrijke methoden en instrumenten voor toetsing en verbetering van kwaliteit. Het Scientific Center for Quality of Healthcare is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste wetenschappelijke centra in Europa op het gebied van kwaliteit, veiligheid en innovatie van de gezondheidszorg en is ingebed in het Radboud Institute for Health Sciences.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2659 per maand
  • Universitair
  • 90203-P408675-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you