Promovendus Pedagogische Wetenschappen

Promovendus Pedagogische Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
17 sep 5 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) heeft een vacature voor een Promovendus Pedagogische Wetenschappen

Je zult deel uitmaken van de programmagroep Onderwijsleerprocessen en Onderwijsleerproblemen. Binnen deze groep wordt onder meer onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van basisvaardigheden (taal, lezen en rekenen) en de invloed hierop van (speciale) instructie alsmede naar de etiologie, diagnostiek en behandeling van leerstoornissen.

Als promovendus ga je meewerken aan de uitvoering van een langlopend praktijkgericht NRO-project dat zich richt op de effectiviteit van een grootschalige implementatie van het online computerprogramma Bouw! voor de preventie van leesproblemen. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Samenwerkingsverbanden Hoeksche Waard en De Eem. Binnen het project wordt een aantal studies gedaan naar:

  1. de invloed van ouderbetrokkenheid op leesprestaties;
  2. de effectiviteit van verschillende tutoren die de interventie uitvoeren;
  3. de wijze waarop kleuters met een risico op leesproblemen geselecteerd moeten worden en
  4. de mate waarin grootschalige implementatie daadwerkelijk leidt tot het voorkomen van leesproblemen.
  Taken:

- Bijdragen aan de organisatie van het project;

- uitvoeren van een viertal onderzoeken waartoe behoren:

  • literatuurstudie;
  • gegevensverzameling (tests, vragenlijsten, focusgroepen);
  • (statistische) analyse van de gegevens;
  • rapportage in praktijkgerichte publicaties en wetenschappelijke publicaties;

- schrijven van een dissertatie.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je beschikt over:

  • een afgeronde research master of vergelijkbare opleiding in de pedagogische wetenschappen of psychologie;
  • uitstekende studieresultaten;
  • affiniteit met het onderzoeksterrein van het project;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheid;
  • goede communicatieve en sociale vaardigheden;
  • sterke organisatorische eigenschappen en doorzettingsvermogen.

Geavanceerde statistische kennis strekt tot aanbeveling.

Wat bieden we jou?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en voldoende ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en geven je de ruimte om door te vragen. Veelkleurig, eigenzinnig, dynamisch, internationaal georiënteerd en ambitieus zijn typische eigenschappen van UvA-medewerkers. Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 38 uur per week voor de duur van een jaar. Bij ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen, positieve beoordeling en voldoende formatieruimte is de intentie om het dienstverband daarna met twee jaar te verlengen (totale duur van het aio-traject is drie jaar). Het salaris bedraagt €2.266 in het eerste jaar per maand en €2.897 in het laatste jaar bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW)

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogische wetenschappen, onderwijswetenschappen en Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogramma’s pedagogische wetenschappen, onderwijswetenschappen, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

http://www.uva.nl/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen

Specificaties

  • PhD
  • Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • €2266—€2897 per maand
  • Universitair
  • 18-550

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you