Studieadviseur t.b.v. afdeling Geschiedenis (m/v, 0,7 fte)

Studieadviseur t.b.v. afdeling Geschiedenis (m/v, 0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 sep 4 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als studieadviseur voor de afdeling Geschiedenis in de ESHCC verzorgt u voorlichting, advisering en begeleiding van een zeer diverse internationale studentpopulatie die naast Nederlandse studenten veel internationale studenten uit een groot aantal verschillende landen omvat.

Studieadvisering kan gaan over studieplanning, studiemethode, studiekeuze, (uitzonderingen op) de Onderwijs- en Examenregeling, vrijstellingen, keuzemogelijkheden, loopbaankeuzes en bijzondere omstandigheden die van invloed zijn op de studievoortgang.
Als studieadviseur volgt u nauwkeurig de studievoortgang van studenten en rapporteert hierover. Er wordt contact onderhouden met en verwezen naar studentendecanen, universiteitspsychologen, onderwijscoördinatoren, docenten en andere personen en instanties. Ten aanzien van de examencommissie heeft u een adviserende functie, waarbij de nodige vertrouwelijkheid in acht wordt genomen.

De studieadviseur participeert in verschillende overlegorganen, organiseert voorlichtings- en informatiesessies voor studenten, speelt een actieve rol in diverse voorlichtings- en introductieactiviteiten (waaronder open dagen en onderwijsbeurzen), levert een bijdrage aan de totstandkoming van studiegerichte informatie (zoals de informatie over de opleiding op de website voor zittende en aankomende studenten, brochures en andere voorlichtingsmaterialen) en ondersteunt en adviseert de toelatingscommissie van de premaster- en masterprogramma’s.

Het bijdragen aan de periodieke evaluatie van het onderwijs en het onderhouden van contact met, samenwerken met en verwijzen naar andere leden van de onderwijsondersteunende staf binnen de afdeling, faculteit en universiteit (zoals programmacoördinatoren, collega-studieadviseurs van andere opleidingen, studentendecanen, universiteitspsychologen) als ook met docenten, het afdelingsmanagement, en andere personen en instanties behoort eveneens tot uw takenpakket.

Voor een goede en efficiënte uitvoering van alle taken is de onderlinge, gedeeltelijke vervangbaarheid en samenwerking met collega’s van essentieel belang.

De studieadviseur rapporteert over bovengenoemde werkzaamheden aan het afdelingshoofd Geschiedenis en levert een bijdrage aan periodieke rapportages over de opleiding.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • U hebt een voltooide universitaire masteropleiding in de sociale of geesteswetenschappen;
  • U heeft een sterke internationale oriëntatie en relevante internationale ervaring;
  • U hebt minimaal twee jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • U hebt affiniteit met de doelgroep - een zeer diverse internationale studenten - en met het vakgebied Geschiedenis;
  • U beschikt over didactische, psychologische en/of onderwijskundige kennis en vaardigheden;
  • U beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands én Engels (minimaal C1-niveau), zowel mondeling als schriftelijk, en u bent representatief;
  • U bent initiatiefrijk, resultaatgericht en integer en kunt goed samenwerken;
  • U kunt goed luisteren, problemen verhelderen, u heeft een studentvriendelijke houding en een coachende begeleidingsstijl;
  • U kunt uw werk goed plannen en organiseren en u bent nauwkeurig.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de periode van 1 december 2018 tot 30 november 2019 voor een omvang van 28 uur per week - met uitzicht op een vaste aanstelling daarna.

Een afwisselende baan in een enthousiast en resultaatgericht team met goede arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met de CAO NU. Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de periode van 1 december 2018 tot 30 november 2019 voor een omvang van 28 uur per week - met uitzicht op een vaste aanstelling daarna.

Het salaris is afhankelijk van uw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling maximaal € 4.028,- bruto per maand (schaal 10 CAO NU).
Conform CAO NU kan er een aanloopschaal gehanteerd worden.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld van 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 41 vakantiedagen per jaar bij een volledige werkweek. 
 

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC)

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van Geschiedenis, Cultuurwetenschappen, en Media & Communicatie. De faculteit telt circa 1.800 studenten en ruim 240 medewerkers.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 28 uur per week
  • Universitair
  • ESHCC-19092018-2

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you