Arts-onderzoeker Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Arts-onderzoeker Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Geplaatst Deadline Locatie
20 sep 1 okt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De arts-onderzoeker die wij zoeken gaat wetenschappelijk onderzoek doen naar de implementatie van stoppen-met-rokenzorg in de huisartspraktijk en publiceert de bevindingen in de vorm van een proefschrift. De functie wordt bij voorkeur gecombineerd met de opleiding tot huisarts (AIOTHO).

Functieomschrijving

Ondanks diverse maatregelen rookt nog steeds 23% van de Nederlandse bevolking. Een van de knelpunten bij tabaksontmoediging in Nederland is echter de geringe doorverwijzing vanuit de huisartspraktijk naar effectieve stopondersteuning. Samen met huisartsen en verpleegkundigen gaan we ervoor zorgen dat de Nederlandse huisartspraktijken vaker en gemakkelijker rokers in contact brengen met effectieve vormen van ondersteuning bij het stoppen met roken. Dit zal een belangrijke bijdrage leveren aan het behalen van nationale doelstellingen op weg naar een rookvrije samenleving.

Samen met praktijkorganisaties zal een implementatiestrategie worden ontwikkeld die optimaal aansluit bij reeds bestaande ondersteuningsstructuren waar huisartspraktijken gewend zijn mee te werken zoals de thuisarts-website (NHG), training via regionale FTO bijeenkomsten (IVM), en de sociale kaart van stopondersteuning (Trimbos-instituut). In 24 groepen huisartspraktijken zal worden onderzocht of het aantal patiënten dat gebruikmaakt van effectief bewezen stopondersteuning toeneemt, gebruikmakend van een zogenaamd stepped-wedged cluster randomized design. Tevens zullen schattingen gemaakt worden van budget-impact en kosten-effectiviteit en zullen aanbevelingen worden gedaan voor de landelijke uitrol.

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden van de arts-onderzoeker zijn het opzetten en uitvoeren van (deel)projecten, waaronder schrijven van onderzoeksprotocollen voor toetsing door de Commissie Medische Ethiek. Het opzetten en uitvoeren van focusgroepen onder huisartsen, verpleegkundigen en rokende patiënten. Het coördineren van het proces van het ontwikkelen van de implementatie strategie in co-creatie met de consortium partners en met een tweede promovendus (Trimbos-instituut) werkzaam op hetzelfde project. Het ontwikkelen van een training en informatiematerialen in co-creatie met huisartsen en praktijkverpleegkundigen. Het uitvoeren en evalueren van een pilot test van de implementatiestrategie. Kwalitatieve dataverzameling en analyse. Assisteren bij de uitvoering van de effectiviteitsstudie bij 24 huisartspraktijken. Mede zorgdragen voor voldoende instroom in de effectiviteitsstudie. Modelleren van de populatie impact en uitvoeren van kosten-effectiviteitsanalyses van de effectiviteitsstudie. Het geven van presentaties op wetenschappelijke congressen en bijeenkomsten. En ten slotte het rapporteren en publiceren van de onderzoeksbevindingen in de vorm van wetenschappelijke artikelen en een proefschrift.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Wij zoeken een ondernemende, op samenwerking en resultaat gerichte basisarts die goed kan plannen en organiseren. Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die bij voorkeur de ambitie heeft om huisarts te worden. Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en (academisch) Engels zijn een vereiste, bij voorkeur blijkend uit een Engelstalige thesis of publicatie. Aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van kwantitatieve onderzoeksmethoden, ervaring met R en/of SPSS. Het is belangrijk zowel zelfstandig als in teamverband te kunnen werken en goed te kunnen functioneren onder wisselende werkdruk en deadlines. Kennis van kosten-effectiviteitsanalyses op het gebied van de gezondheidszorg is een pre, evenals ervaring met kwalitatief onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

U werkt in een dienstverband van 0,8 fte (28,8 uur per week). U krijgt een aanstelling voor de duur van één jaar, met een verlenging tot maximaal zes jaar. Het salaris is afhankelijk van uw opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €4.216,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC). Indien u wordt aangenomen voor de huisartsopleiding geldt het salaris volgens de SBOH.

Het LUMC biedt daarnaast zeer gunstige arbeidsvoorwaarden, zoals een eindejaarsuitkering van 8,3%, een pensioenregeling bij het ABP waarbij de werkgever 70% van uw pensioenpremie betaalt en de mogelijkheid tot deelname aan onze collectieve ziektekostenverzekering van de Universitair Medische Centra.

Bovendien biedt het LUMC goede faciliteiten op het gebied van scholing, kinderopvang en loopbaanadvies. Het LUMC is met het OV heel goed te bereiken; we zijn gesitueerd recht tegenover Leiden Centraal Station. Voor automobilisten is er voldoende parkeergelegenheid en als u liever met de fiets komt kunt u deelnemen aan onze gunstige fietsregeling. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden leest u elders op deze site.

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing, dat de patiëntenzorg wil verbeteren door internationaal vooraanstaand onderzoek. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig.

http://www.lumc.nl/

Afdeling

Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)

Het onderzoek valt onder de onderzoekslijn ‘Prevention, Population Care & Disease management’ van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). De afdeling bestaat uit de disciplines huisartsgeneeskunde, specialisme ouderengeneeskunde, public health en medische antropologie. De afdeling PHEG is een ambitieuze, snelgroeiende afdeling, die de beroepen vertegenwoordigt die buiten de muren van het ziekenhuis zorg en preventie leveren. Er werken ruim 130 medewerkers. Onderzoek en opleiding worden in nauwe interactie met de regio uitgevoerd. Daarnaast wordt – waar mogelijk – gebruikgemaakt van de expertise elders in het LUMC.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 28 uur per week
  • max. €4216 per maand
  • Universitair
  • C.18.MH.DZ.35

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you