NWO zoekt een Jurist - Utrecht

NWO zoekt een Jurist - Utrecht

Geplaatst Deadline Locatie
20 sep 7 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Gezocht: Jurist met circa 1 tot 5 jaar relevante werkervaring. Wij bieden een afwisselende en betekenisvolle functie binnen de inspirerende wereld van wetenschap en innovatie.

Functieomschrijving

We willen ons team graag structureel versterken en zijn daarom op zoek naar een enthousiaste en gedreven:

JURIST   (32 tot 40 uur p/w)  M/V, met standplaats Utrecht en de bereidheid om ook structureel te worden ingezet in Den Haag.

Jouw rol

Je hebt een breed takenpakket en werkt in beginsel vanuit ons kantoor in Utrecht, maar waar gewenst ook een of enkele dagen per week vanuit Den Haag. Je adviseert afzonderlijke onderdelen die zich bezig houden met subsidieverlening (de domeinen) en beleidsmedewerkers, onder meer op het terrein van het subsidierecht, intellectuele eigendom, valorisatie en (PPS-) contracten. Een uitdagende en afwisselende baan voor een gemotiveerd jurist.

Als jurist verricht je o.a. de volgende werkzaamheden:

  • adviseren over (nationale en internationale) contracten;
  • adviseren over valorisatie, PPS en IP
  • adviseren over het primair proces; o.a. over subsidiebrochures, subsidiebesluiten en nieuwe financieringsinstrumenten
  • adviseren over inkoop en (Europese) aanbesteding
  • geven van juridische input op bestaand en nieuw beleid en het signaleren van relevante juridische ontwikkelingen.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

een afgeronde universitaire opleiding met bij voorkeur circa 1 tot 5 jaar relevante werkervaring. Gevraagd wordt kennis van en ervaring met bestuurs(proces)recht en daarnaast PPS-constructies (R&D), IP en valorisatie. Kennis van en/of ervaring op het gebied van het aanbestedingsrecht en/of staatssteunrecht strekt tot aanbeveling. Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en risico’s en je bent natuurlijk flexibel, creatief en in staat je snel nieuwe onderwerpen eigen te maken. Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in zowel het Engels als het Nederlands. 

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende en betekenisvolle functie binnen de inspirerende wereld van wetenschap en innovatie. Samenwerken in een sterk, open en informeel team en een dynamische werkomgeving.

Wij bieden een aanstelling op basis van een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en loopt van € 3.596 tot maximaal € 4.945 bruto per maand (schaal 11 van bijlage 1 CAO-Onderzoekinstellingen), bij een 38-urige werkweek.

Daarnaast kent NWO o.a. de volgende arbeidsvoorwaarden: 

  • Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
  • 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
  • 8% vakantiegeld;
  • Een goede pensioenvoorziening;
  • Ruime opleidingsmogelijkheden;
  • Een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) zet zich in voor een sterk wetenschapsstelsel in Nederland door kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap te bevorderen. De overtuiging van NWO is dat wetenschappelijk onderzoek bijdraagt aan onze welvaart en welzijn en in onze groeiende behoefte aan kennis voorziet: om maatschappelijke uitdagingen tegemoet te treden, voor economische ontwikkeling en om onszelf en de wereld beter te begrijpen.

 

NWO is met een budget van ruim 800 miljoen euro één van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en relevante experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen. NWO investeert jaarlijks in ongeveer 6000 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen. Het gaat zowel om onderzoek uit wetenschappelijke nieuwsgierigheid als onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken. NWO staat voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, beheert en financiert 8 nationale onderzoeksinstituten, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten en stimuleert het gebruik van onderzoeksresultaten door middel van nationale en internationale samenwerking. NWO een structuur heeft met een raad van bestuur, een aparte NWO-Institutenorganisatie (NWO-I) en drie domeinen die nauw met elkaar verbonden zijn: Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) en Sociale en Geesteswetenschappen (SGW).

NWO heeft de ambitie om meer dan voorheen een agendabepalende rol in het Nederlandse wetenschapsbeleid op te eisen. 

Juridische Zaken 

In samenwerking met de overige organisatieonderdelen geeft de afdeling Juridische Zaken (JZ) invulling en uitvoering aan de NWO-strategie. JZ is verantwoordelijk voor juridische advisering met betrekking tot subsidierecht, PPS, contracten, valorisatie, intellectueel eigendom, privacy, governance, inkoop/aanbesteding en staatssteun. Daarnaast verzorgt JZ de behandeling van bezwaren, beroepen, klachten en Wob-verzoeken. JZ bestaat momenteel uit 11 medewerkers (7 juristen en 4 stafmedewerkers), werkzaam in Den Haag en Utrecht.

http://www.nwo.nl

Specificaties

  • Juridisch personeel
  • Recht
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 3251

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you