NWO zoekt een Hoofd Personeel en Organisatie

NWO zoekt een Hoofd Personeel en Organisatie

Geplaatst Deadline Locatie
21 sep 14 okt Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Je hebt een duidelijke visie op HR, je krijgt energie van vernieuwing en je bent goed in staat om ook in complexe omstandigheden en bij gevoelige verhoudingen partijen bij elkaar te brengen en te komen tot resultaten.

Functieomschrijving

NWO zoekt een hoofd Personeel en Organisatie. Je hebt een duidelijke visie op HR, je krijgt energie van vernieuwing en je bent goed in staat om ook in complexe omstandigheden en bij gevoelige verhoudingen partijen bij elkaar te brengen en te komen tot resultaten.

Wat wordt er van je verwacht?

De focus ligt op de verdere ontwikkeling van het nieuwe NWO. Zodra je start, stap je in het proces van de ontwikkeling van de HR-strategie. We voeren momenteel inspiratiegesprekken met andere werkgevers over de HR-strategie omdat we het belangrijk vinden om de buitenwereld te betrekken en te weten wat er extern speelt. Zodra we aan de verdere uitwerking van de strategie beginnen, zien we graag het nieuwe hoofd P&O betrokken bij dit proces.

Belangrijke HR-thema’s voor de komende tijd zullen onder andere zijn: talentontwikkeling, arbeidsmarktcommunicatie, duurzame inzetbaarheid en vitaliteit, leiderschapsontwikkeling en goed werkgeverschap (great place to work).

Voor de afdeling zelf zal de komende periode in het teken staan van de verdere ontwikkeling en professionalisering van de rol van HR als business partner.

Hieronder een overzicht van de werkzaamheden op hoofdlijnen:

  • Vertalen van de NWO-strategie naar HR-beleid en -instrumenten. Je bent in staat om een samenhangend HR-beleid en instrumentarium neer te zetten. Naast het verwoorden van een duidelijke strategische visie, ben je ook in staat om de vertaalslag te maken naar concrete plannen en te zorgen voor resultaat.
  • Gevraagd en ongevraagd adviseren van de Raad van Bestuur, directie en het overige management over HR-onderwerpen, waaronder organisatieontwikkeling en -verandering.
  • Verantwoordelijkheid voor de afdeling P&O. Je geeft leiding en richting aan de afdeling en zorgt ervoor dat de HR-professionals mee-ontwikkelen in de ingeslagen richting. Je maakt jaarplannen voor de afdeling en bent verantwoordelijk voor het budget.
  • Ondersteunen en adviseren van de Raad van Bestuur bij overleggen met de OR en de COR. 
  • Leveren van een actieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de bedrijfsvoeringkolom en het MT-Bedrijfsvoering.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

  • Een relevante afgeronde academische opleiding in een voor de functie relevante richting.
  • Up-to-date vakkennis, je bent van nature nieuwsgierig en vindingrijk.
  • Een vooruitstrevende visie op het HR-vak. Ervaring met het uitdragen van een HR-visie, de vertaling van deze visie naar beleid en zorgdragen voor de uitvoering van het beleid.
  • Uitstekende communicatieve en onderhandelingsvaardigheden, overtuigings- en daadkracht.
  • Aantoonbare kwaliteiten als ‘people manager’. Je bent een sterke persoonlijkheid die de brug kan vormen tussen ideeën van het management en de uitvoering door mensen op de vloer.
  • Ruime ervaring in een vergelijkbare positie, binnen een complexe bestuurlijke omgeving. Ervaring in de wereld van de wetenschap is een pre.
  • Brede ervaring met organisatieverandering en –ontwikkeling.

Daarnaast herken je jezelf in de kernwaarden van NWO: grensverleggend, betrokken, betrouwbaar en verbindend.

Gezien de samenstelling van het MT P&O en het MT bedrijfsvoering gaat de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat.

Arbeidsvoorwaarden

Een positie (0,8 – 1,0 fte), in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, bij goed functioneren gevolgd door een vast dienstverband. Salariëring, afhankelijk van opleiding en ervaring, van € 5702,- tot maximaal € 7358,- bruto per maand (schaal 15 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen), bij een 38-urige werkweek. Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering van 8,33% en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.  

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeksinfrastructuur.

NWO is in beweging en wordt flexibeler, slagvaardiger, meer op samenwerking gericht en speelt in op ontwikkelingen in de wetenschap én maatschappij. De wetenschapsgebieden zijn geclusterd tot domeinen, die nauw met elkaar verbonden zijn. Samen met de bedrijfsvoering, waarvan P&O onderdeel uitmaakt, vormen zij de NWO-domeinorganisatie. Ook is de NWO-institutenorganisatie opgericht, hierin zijn de acht instituten van NWO en een onderzoekscentrum samengebracht. De institutenorganisatie werkt intensief samen met de domeinorganisatie.

Begin dit jaar is de nieuwe NWO-strategie ‘Verbinden van wetenschap en samenleving’ voor de periode 2019 – 2022, gepubliceerd. Momenteel zetten we de eerste stappen naar een nieuwe HR-strategie die aansluit bij de NWO-strategie en de nieuwe organisatie.

De afdeling Personeel en Organisatie

De afdeling is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van het personeels- en organisatiebeleid van NWO. P&O ondersteunt en adviseert leidinggevenden en medewerkers bij het personeelsmanagement in de domeinen en de stafafdelingen. P&O kent twee teams: Arbeidsverhoudingen en Advies (A&A) en de Personeels- en Salarisadministratie (PSA), daarnaast is er een Coördinator HR Beleid en Projecten. Bij P&O werken we met negentien enthousiaste en gedreven collega’s. We hebben een open en informele sfeer en tegelijk bewaken we de vertrouwelijkheid van personeelsinformatie.

http://www.nwo.nl

Specificaties

  • HRM
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 3253

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you