Promovendus, FHML/School CAPHRI/vakgroep HSR

Promovendus, FHML/School CAPHRI/vakgroep HSR

Geplaatst Deadline Locatie
2 okt 21 okt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus die de ambitie heeft om bij te dragen aan een betere kwaliteit van zorg voor mensen met dementie in de laatste levensfase.
Wil jij als promovendus verbinding leggen tussen wetenschap, praktijk en onderwijs? Dan is onderstaande baan op je lijf geschreven.

Functieomschrijving

Heb jij de ambitie om bij te dragen aan een betere kwaliteit van zorg voor mensen met dementie in de laatste levensfase? Wil jij als promovendus verbinding leggen tussen wetenschap, praktijk en onderwijs? Dan is onderstaande baan op je lijf geschreven.

WAAR WERKEN WE AAN MET HET PROJECT DEDICATED?

Het project DEDICATED (Desired Dementia Care Towards End of Life) is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van palliatieve zorg voor mensen met dementie, in het verpleeghuis en in de thuiszorg. Het bestaat uit twee deelprojecten die met elkaar samenhangen en een intensieve samenwerking kennen. Deze vacature richt zich op een promovendus voor deelproject 2. 

Deelproject 2 gaat over interdisciplinair samenwerken en continuïteit van zorg: thuis, in het verpleeghuis en in transitie tussen beiden. Door middel van interviews en vragenlijsten wordt onderzocht wat knelpunten zijn in de samenwerking tussen zorgverleners, mensen met dementie en hun naasten. Ook wordt geïnventariseerd welke bestaande samenwerkingsmodellen en tools toepasbaar zijn. Vervolgens wordt met de participerende zorgorganisaties en onderwijsprofessionals een samenwerkingsstrategie ontwikkeld (een ‘oplossing op maat’). Deze samenwerkingsstrategie wordt geïmplementeerd en geëvalueerd, met als uitkomstmaten: de door de betrokken zorgverleners ervaren verbetering in samenwerking, de tevredenheid van mensen met dementie en hun naasten over de verleende zorg en het door de naasten ervaren comfort bij overlijden. 

Het project DEDICATED wordt uitgevoerd in samenwerking met de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg, Zuyd Hogeschool, zorgorganisaties Zuyderland, Envida en Vivantes en nationale partners zoals Vilans, IKNL, CZ, V&VN, Consortia Palliatieve zorg, LUMC, Expertisecentrum Palliatieve Zorg Maastricht UMC+, Burgerkracht, Alzheimer Nederland. Voor meer informatie over het project, zie www.dedicated-awo.eu

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wij zoeken een proactieve en enthousiaste afgestudeerde in de richting van gezondheidswetenschappen, verplegingswetenschap, psychologie of aanverwante opleiding. Een verpleegkundige achtergrond is een pré. Doorzettingsvermogen, enthousiasme, veerkracht, creativiteit, initiatief nemen en zelfstandig werken zijn essentieel. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden, je kunt goed samenwerken en je vormt de verbindende factor tussen verschillende partijen. Je bent leergierig, analytisch ingesteld en bij voorkeur bekend met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden en wetenschappelijk schrijven. Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal, mondeling en schriftelijk. Aantoonbare affiniteit met de (thuis/verpleeghuis)zorg en onderzoek op dit terrein strekt tot de aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

In de eindfase van de selectieprocedure vindt een assessment plaats. Hiermee wordt beoogd dat zowel de selectiecommissie alsmede de kandidaat een weloverwogen afweging kan maken om het promotietraject te starten.

Tijdelijk dienstverband. Het salaris bedraagt € 2.266,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 2.897,- bruto per maand in het vierde jaar, conform de promovendus salarisschaal. Elk jaar vindt er een beoordeling plaats.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website www.maastrichtuniversity.nl > Support > UM-medewerkers. 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Health Services Research

CAPHRI is de grootste van vijf schools binnen het Maastricht UMC+ (bestaande uit de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences en het academisch ziekenhuis Maastricht). Het Maastricht UMC+ staat bekend om haar expertise op het gebied van gezondheidsrisico’s, de preventie van ziekten, het diagnostisch en prognostisch onderzoek op het gebied van primary care en public health, gezondheidsbevordering en de organisatie van de gezondheidszorg. CAPHRI speelt een centrale rol binnen het Maastricht UMC+ en investeert in de verbetering en vernieuwing van de hele zorgketen, van preventie en eerstelijnszorg tot nazorg en revalidatie. Als uitgangspunt hanteert CAPHRI de gezondheidszorg gezien vanuit het perspectief van de professional, de patiënt en de maatschappij. Het uiteindelijk doel van CAPHRI is de verbetering van de gezondheid van de bevolking. Verder maakt CAPHRI deel uit van de erkende onderzoekscholen CaRe (Netherlands School of Primary Care Research) en WTMC (Science, Technology and Modern Culture).

CAPHRI is een school met een sterk internationaal karakter, wat ook blijkt uit het feit dat 40% van de PhD studenten uit het buitenland komt. Voor meer informatie over CAPHRI, de onderzoeksprogramma’s en de onderzoekers, ga naar www.caphri.nl.

Uw plaats van tewerkstelling is de vakgroep Health Services Research van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van het Maastricht Universitair Medisch Centrum, te Maastricht. Zie tevens https://hsr.mumc.maastrichtuniversity.nl/

Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg

De Academische Werkplaats Ouderenzorg (AWO) is een structureel samenwerkingsverband tussen de Universiteit Maastricht, zeven zorgorganisaties (Meandergroep Zuid-Limburg, Sevagram, Envida, Cicero Zorggroep, Zuyderland, Vivantes, MosaeGroep) en Zuyd Hogeschool. Binnen het living lab van de AWO draait het om het verbeteren van de kwaliteit van leven en zorg voor ouderen. Zorgverleners (zoals verpleegkundigen, verzorgenden, artsen, psychologen, fysio- en ergotherapeuten), beleidsmakers, onderzoekers,  studenten en ouderen zelf wisselen kennis en ervaring uit. Daarnaast toetsen en evalueren we vernieuwingen in de dagelijkse zorg. Praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs gaan in het living lab hand in hand. Het netwerk bestrijkt circa 110 zorglocaties (zorgcentra, verpleeg- en verzorgingshuizen), thuiszorg en meer dan 15.000 zorgmedewerkers. 

https://hsr.mumc.maastrichtuniversity.nl

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 38 uur per week
  • €2266—€2897 per maand
  • Universitair
  • AT2018.282

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you