Postdoctoraal onderzoeker “Governance Design” (1,0 fte)

Postdoctoraal onderzoeker “Governance Design” (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
5 okt 24 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 okt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Omschrijving Post-doc II: “Governance Design (1,0 fte)”

De Erasmus Governance Design Studio (onderdeel van de capaciteitsgroep Bestuurskunde & Sociologie) zoekt een Postdoc “Governance Design”. Governance design richt zich op het op een ontwerpgerichte wijze onderzoeken van een bestuurskundige uitdaging rond complexe maatschappelijke issues (denk aan vraagstukken rond samenwerking, sturing, organisatie of participatie inzake issues als veiligheid, integratie of duurzaamheid), waarbij met behulp van ontwerpende aanpakken oplossingen worden ontwikkeld en uitgeprobeerd. Deze ontwerpgerichte benadering is niet alleen sterk oplossingsgericht maar leidt ook tot vernieuwende kennis over (de context van) het ontwerpvraagstuk en de oplossing daarvan.

De aan te stellen postdoc wordt verantwoordelijk voor het uitvoeren van enkele ontwerpgerichte onderzoeksprojecten met zichtbare maatschappelijke impact en het expliciteren en onderbouwen van een sociaal-wetenschappelijke ontwerpbenadering. Deze ontwerpgerichte projecten worden in samenspraak met partijen uit het openbaar bestuur gedefinieerd. Het is de bedoeling dat over deze projecten zowel wetenschappelijke publicaties verschijnen als ook publicaties voor een breed publiek.

Binnen de Erasmus Governance Design Studio (http://www.erasmusgds.com) wordt van de Postdoc een bijdrage verwacht in het acquireren en uitvoeren van ontwerpgerichte onderzoeksopdrachten en het coördineren en communiceren van de activiteiten van de studio.

Zie ook de vacature https://aa.academictransfer.com/employer/EUR/vacancy/50281/lang/nl/

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

De kandidaat:

  • Is gepromoveerd in de Bestuurskunde, Sociologie, Ontwerpstudies, Managementstudies of een aanverwante discipline;

  • Is bekend met ontwerpende vormen van onderzoek in de sociale wetenschappen;

  • Heeft kennis van vraagstukken rond governance, sturing en samenwerking, bij voorkeur wanneer het gaat om circulaire ambities of aanverwante thema’s;

  • Heeft ervaring met het doen van veldexperimenten en/of actieonderzoek;

  • Is proactief en in staat om een onderzoeksproject vorm te geven en uit te voeren op een manier die leidt tot zowel wetenschappelijke en praktische meerwaarde;

  • Is aantoonbaar in staat om de resultaten te communiceren naar de praktijk van openbaar bestuur.

  • Beheerst het Nederlands en het Engels vloeiend in woord en schrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: De aanstelling wordt aanvankelijk aangegaan voor de periode van 1 jaar. De proeftijd bedraagt twee maanden. Na gebleken geschiktheid volgt de mogelijkheid tot verlenging van het jaarcontract met de periode van een jaar.

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team van top wetenschappers, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). De aanstelling wordt aanvankelijk aangegaan voor de periode van 1 jaar. De proeftijd bedraagt twee maanden. Na gebleken geschiktheid volgt de mogelijkheid tot verlenging van het jaarcontract met de periode van een jaar.

Salariëring geschiedt volgens de schaal 11  van de CAO NU. Salariëring start met €3.545 bruto per maand (op fulltime basis) tot maximaal €4.852 (op fulltime basis) volgens schaal 11 van de CAO NU. Het UFO profiel betreft onderzoeker 3.                                  

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld ad 8,0%, een eindejaarsuitkering van 8,3% ruime verlofregeling (41 dagen bij een volledige werkweek). Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek. Meer informatie over werken bij de EUR kunt u vinden op https://www.eur.nl/werkenbij/hr_informatie/arbeidsvoorwaarden/

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Onder de voorwaarde van gelijke geschiktheid, zullen we kandidaten op basis van die diversiteit een prioritaire positie hebben.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) kent vier wetenschapsgebieden: bestuurskunde, psychologie, sociologie en pedagogische wetenschappen en biedt een breed scala aan nationale en internationale bachelor- en masteropleidingen aan, waarin mens en maatschappij centraal staan. De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen thans ruim 3000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 300 medewerkers.

Department of Public Administration and Sociology

Het Department of Public Administration and Sociology (DPAS) bestaat uit de wetenschapsgebieden bestuurskunde en sociologie. Sociologen zijn vooral geïnteresseerd in het begrijpen van de aard en effecten van maatschappelijke transformaties zoals die tot uitdrukking komen in maatschappelijke problemen en verschijnselen zoals globalisering, technologisering, immigratie en integratie, solidariteit en ongelijkheid en veranderende gezins- en familieverhoudingen. Bestuurskundigen gaan een stap verder en richten zich vooral op het bestuderen van de beleidsmatige aanpakken en bestuurlijke oplossingen die hiervoor worden gevonden, daarbij rekening houden met het bestuurlijke vermogen dat in dat verband gemobiliseerd moet worden in allerlei netwerken en ketens. Ze kijken daarbij ook naar hoe die bestuurlijke aanpakken gemanaged worden en welke veranderingen en innovaties nodig zijn. Bestuurskundigen en sociologen streven er naar om wetenschappelijke kwaliteit met maatschappelijke relevantie te combineren.De bachelor- en masterprogramma’s weerspiegelen de hiermee samenhangende  expertise en leiden studenten op tot actieve professionals.

Specificaties

  • Postdoc
  • max. 40 uur per week
  • Gepromoveerd
  • ESSB-05102018-2

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you