Promovendus 'Betaalbaarheid van zorg'

Promovendus 'Betaalbaarheid van zorg'

Geplaatst Deadline Locatie
16 nov 4 dec Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 dec 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het wetenschappelijk onderzoek binnen de leerstoel Betaalbaarheid van zorg zijn wij op zoek naar een promovendus voor (hoofdzakelijk) het thema ongepaste zorg. Ongepaste zorg vindt plaats op verschillende niveaus en kan gerelateerd zijn aan handelingen van de zorgverlener, voorkeuren van de patiënt, inefficiënte zorg (bijvoorbeeld dubbele diagnostiek), organisatie van zorg (bijvoorbeeld zorg die in de eerstelijn kan worden uitgevoerd in plaats van in de tweedelijn) of gerelateerd aan financiering.

Ook in Nederland wordt ongepaste zorg geleverd. Binnen het onderzoek gaan we van een aantal onnodige zorghandelingen het volume bepalen, welke kosten hiermee gemoeid zijn en welke factoren het leveren van deze ongepaste zorg beïnvloed. Daarna stellen we een implementatieplan op, voeren deze uit en zullen deze evalueren. We willen hierbij zowel diagnostiek als behandeling meenemen.

De uitkomsten van het promotieonderzoek richten zich op implementeerbare kennis of daadwerkelijke implementatie van deze onderwerpen. We verwachten een actieve rol van de promovendi bij de specifieke invulling van het onderzoeksplan op het betreffende thema.

Taken en verantwoordelijkheden
De promovendus geeft uitvoering aan zijn/haar promotietraject en daaraan gerelateerd onderzoek. Het gaat daarbij om de volgende taken:
  • Voert systematische zoekacties in literatuurdatabases uit;
  • Verzamelt en analyseert kwalitatieve en kwantitatieve data;
  • Schrijft wetenschappelijke publicaties voor (inter)nationale tijdschriften;
  • Presenteert resultaten bij (wetenschappelijke) bijeenkomsten;
  • Werkt samen met promotoren, supervisoren en externe partners aan bovengenoemde taken.
Al deze taken zijn gericht op het behalen van een academische promotie. Daarnaast leveren de onderzoekers in opleiding een bijdrage aan algemene activiteiten die plaats vinden binnen de afdeling IQ healthcare, zoals het bijdragen aan onderwijs en het voorbereiden van bijeenkomsten binnen de afdeling of binnen het team van de leerstoel betaalbaarheid.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

De kandidaat heeft een afgeronde wetenschappelijke opleiding Biomedische Wetenschappen, Gezondheidswetenschappen, Bedrijfskunde/Economie of een vergelijkbare achtergrond. De kandidaat beschikt over de volgende competenties en vaardigheden:
  • In staat om zelfstandig onderzoek uit te voeren en bij voorkeur enkele jaren ervaring als onderzoeker;
  • Kennis van kwalitatieve- en kwantitatieve onderzoeksmethoden en -technieken;
  • Beweegt zich gemakkelijk in de werelden van 'beleid' en 'wetenschap';
  • Aantoonbare belangstelling voor het onderwerp betaalbare zorg;
  • Gericht op samenwerking en uitstekende sociale vaardigheden;
  • Bereid om andere voorkomende (onderzoeks/onderwijs)werkzaamheden uit te voeren;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke Engelse en Nederlandse uitdrukkingsvaardigheden.
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

Het Scientific Institute for Quality of Healthcare is een wetenschappelijk centrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid en innovatie van de gezondheidszorg. In de afgelopen jaren is een groot wetenschappelijk programma opgebouwd en uitgevoerd, met onderzoek op het terrein van ondermeer doelmatigheid en betaalbaarheid van zorg, kwaliteitsrichtlijnen, transparantie, implementatie van innovatie, inbreng van patiënten in de zorg, veiligheid, ketenzorg en professionele ontwikkeling. Het Scientific Institute for Quality of Healthcare is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de grootste wetenschappelijke centra in Europa op het gebied van kwaliteit, veiligheid en innovatie van de gezondheidszorg.

Binnen de leerstoel betaalbaarheid ligt de focus op beleid en betaalbaarheid van de gezondheidszorg met speciale aandacht voor het handelingsperspectief en de strategische veranderopgave van de beleidsmakers, de bestuurders en de professionals. Centrale thema's zijn netwerkzorg, dure zorg en reduceren van ongepaste zorg.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2279—€2919 per maand
  • Universitair
  • 94143-P436923-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you