Postdoctoraal onderzoeker Onderwijsinnovatie

Postdoctoraal onderzoeker Onderwijsinnovatie

Geplaatst Deadline Locatie
17 nov 1 dec Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 dec 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij gedreven in het doen van onderzoek? En geïnteresseerd in hoe onderwijsinnovaties een succes kunnen worden? De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) zoekt per 1 maart 2019 een postdoctoraal onderzoeker Onderwijsinnovatie.

Wat ga je doen?

Je gaat meewerken aan de coördinatie en uitvoering van een langlopend praktijkgericht NRO-project dat zich richt op de factoren die een succesvolle grootschalige implementatie van het online computerprogramma Bouw! voor de preventie van leesproblemen mogelijk maken. Dit onderwijsinnovatieproject wordt uitgevoerd in samenwerking met de Samenwerkingsverbanden Hoeksche Waard en De Eem. Binnen het project worden een aantal studies gedaan naar de wijze waarop schoolkenmerken (leiderschap, professionalisering) en netwerken voor kennisuitwisseling tussen scholen (onder andere via een online gebruikersplatform) de kwaliteit van de implementatie van Bouw! beïnvloeden. 

Je coördineert projectwerkzaamheden, zoals het bijwonen en verslagleggen van bijeenkomsten van het projectteam, en monitoren van projectvoortgang.

Je voert daarnaast een drietal onderzoeken uit waartoe behoren: 

  • literatuurstudie;
  • ontwerpen vragenlijst en interviewleidraden;
  • gegevensverzameling (vragenlijsten, focusgroepen en interviews) en
  • rapportage in praktijkgerichte publicaties en wetenschappelijke publicaties.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wat heb je hiervoor nodig? 

Je hebt: 

  • een afgeronde dissertatie in de onderwijswetenschappen, pedagogische wetenschappen, psychologie of sociologie;

  • kennis van de praktijk van het (basis)onderwijs;

  • uitstekende onderzoeksvaardigheden blijkend uit publicaties in internationale tijdschriften;

  • ervaring met empirisch onderzoek; kennis van geavanceerde statistische technieken strekt tot aanbeveling; 

  • affiniteit met het onderzoeksterrein van het project; 

  • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden; 

  • goede communicatieve en sociale vaardigheden; 

  • sterke organisatorische eigenschappen, doelgerichtheid en doorzettingsvermogen. 

Je bent: 

  • een doorzetter, die ambitieus en doelgericht te werk gaat; 

  • sociaal vaardig, collegiaal en prettig om mee samen te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 26.6 uur per week voor de duur van 3 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.545 en maximaal €4.852 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform schaal 11, Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering.

We vinden het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren en hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

De mogelijkheid om de omvang van de aanstelling met 0.1 onderwijs uit te breiden kan desgewenst onderzocht worden.

Wat bieden we jou? 

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst. 

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving. 

Als werkgever handhaaft de UvA een beleid van gelijke kansen. We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons volledig in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht afkomst, huidskleur of overtuiging. We koesteren de onderzoekende geest en het doorzettingsvermogen en laten de ruimte om door te vragen. Bij ons vormen nieuwsgierigheid en creativiteit de heersende cultuur.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW)

De nieuwe medewerker zal deel uitmaken van de programmagroep Onderwijswetenschappen. Binnen deze programmagroep wordt onderzoek gedaan naar de invloed van onderwijsbeleid, schoolorganisatie en leeromgeving op de kwaliteit van onderwijsleerprocessen. Het programma wordt gekenmerkt door aandacht voor de verwevenheid van (innovatie)vraagstukken op het microniveau van leerling en leraar, het mesoniveau van de schoolorganisatie en het macroniveau van onderwijssysteem en -beleid. De postdoctoraal onderzoeker zal samenwerken met de programmagroep Ontwikkelingsproblemen en Onderwijs. 

De programmagroep maakt deel uit van de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW). De afdeling is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs pedagogische wetenschappen, onderwijswetenschappen en Universitaire Pabo van Amsterdam (UPvA), de Graduate School of Child Development and Education (masterprogramma’s pedagogische wetenschappen, onderwijswetenschappen, lerarenopleiding en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijswetenschappelijk onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-maatschappij-en-gedragswetenschappen/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen/pedagogische-en-onderwijswetenschappen.html

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 26.6 uur per week
  • €3545—€4852 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18-686

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you