Promovendus: diagnostiek van kinderen met buikpijn in de huisartsenpraktijk

Promovendus: diagnostiek van kinderen met buikpijn in de huisartsenpraktijk

Geplaatst Deadline Locatie
30 jan 18 feb Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Algemeen
Wij zijn opzoek naar een gemotiveerd iemand met interesse naar onderzoek in de huisartsenpraktijk en goede sociale vaardigheden. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten en uitvoeren van het onderzoeksproject. Tijdens het onderzoek word je begeleid door een enthousiast, ervaren en kundig team bestaand uit een huisarts-epidemioloog, kinderarts-MDL en een klinisch epidemioloog. Daarnaast werk je nauw samen met twee onderzoeksmedewerkers die assisteren met het opzetten en uitvoeren van het project. Dit onderzoek zal plaatsvinden in samenwerking met een onderzoeksnetwerk van huisartsen. De gegevens zul je kwalitatief en kwantitatief verzamelen en analyseren. Het onderzoek moet uiteindelijk leiden tot een proefschrift.

Specifiek
- Ontwikkelen van de interventie: een (na)scholingsmodule voor huisartsen over gebruik van de fecaal calprotectine snel-test
- Coördineren van het onderzoeksproject en dataverzameling
- Zelfstandig analyseren van de data
- Verslag doen van de resultaten in nationale en internationale publicaties
- Participeren in het begeleiden van studenten
- Deelnemen aan vergaderingen, onderzoeksactiviteiten en (inter) nationale congressen ten behoeve van het project
- Schrijven van een proefschrift

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een relevante afgeronde universitaire (onderzoeks-) masteropleiding gericht op de gezondheidszorg, zoals geneeskunde, gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen of vergelijkbaar, met relevante onderzoekservaring
- Wetenschappelijke motivatie en affiniteit met onderzoek bij kinderen en in de huisartsenpraktijk
- Kennis en ervaring met het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek
- Uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden
- Vertrouwdheid met statistische analyses en statistische softwarepakketten zoals SPSS en/of STATA
- Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid zowel in het Nederland als Engels

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een fulltime aanstelling (36 uur) voor vier jaar. Na het eerste jaar vindt er een beoordeling plaats waarna vastgesteld wordt of er uitzicht is op afronding van het promotieonderzoek in de daaropvolgende drie jaar. Na vier jaar dient de aanstelling te worden afgesloten met een proefschrift.

Tijdens het 4-jarig promotietraject zul je je wetenschappelijke vaardigheden ontwikkelen. Er is gelegenheid om de opleiding tot epidemioloog B te volgen. Je zult, samen met het jonge en groeiende team, het gezicht worden van onze onderzoeksactiviteiten bij huisartsen.

Het salaris bedraagt € 2.357,- in het eerste jaar tot € 3.020,- bruto per maand in het laatste (4e) jaar (schaal PRO) op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Afdeling

Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde

De afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde van het UMCG heeft verschillende taken, namelijk het verzorgen van onderwijs, het verrichten van wetenschappelijk onderzoek, het opleiden van huisartsen en het uitvoeren van patiëntenzorg in de Academische Huisartsenpraktijk Groningen. Dit project valt binnen het onderzoeksprogramma Buik-Bekkenproblematiek en heeft als missie om bij te dragen aan de wetenschappelijke onderbouwing van het huisartsgeneeskundig handelen bij buik- en bekkenproblemen.

Het onderzoek
Chronische buikpijn en diarree komen veel voor bij kinderen in de huisartsenpraktijk. Vaak zijn de klachten functioneel. Dit betekent dat ze niet veroorzaakt worden door een afwijking in de organen, zoals een chronische darmontsteking (ziekte van Crohn of colitis ulcerosa). De huisarts kan niet gemakkelijk onderscheid maken tussen functionele en organische aandoeningen, omdat klachten op elkaar lijken. Hierdoor worden veel kinderen verwezen naar het ziekenhuis voor verdere diagnostiek. Dat is belastend voor kinderen en ouders. Met een door ZonMw gefinancierd onderzoek willen we evalueren of een fecaal calprotectine snel-test de huisarts helpt bij het onderscheid maken tussen functionele en organische aandoeningen. Dit is een gerandomiseerde gecontroleerde trial waarbij de helft van de artsen de sneltest gaat gebruiken en de andere helft niet. Wij verwachten dat de sneltest het aantal verwijzingen naar het ziekenhuis zal verminderen, zonder dat kinderen met organische aandoeningen worden gemist.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180786

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you