PhD-kandidaat Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)

PhD-kandidaat Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG)

Geplaatst Deadline Locatie
4 dec 24 dec Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 dec 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een uitdagend promotietraject in Population health? Het LUMC, campus Den Haag, zoekt een PhD-kandidaat voor onderzoek naar interventies gericht op de verbetering van de gezondheid en het welzijn van bevolkingsgroepen met een lage sociaal- economische status (SES). Lees snel verd

Functieomschrijving

Het project heeft als doel bij te dragen aan de maatschappelijke impact van medische kennis en interventies, met name onder lage SES-groepen. Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat de gezondheid onder deze groepen aanzienlijk verbeterd kan worden, maar dat dit niet gemakkelijk is, om verschillende redenen, waaronder het gezondheidszorgsysteem, dat gebaseerd is op standaarden, gemiddelden, protocollen en andere richtlijnen die niet specifiek zijn ingericht op deze groep. Met het project willen we analyseren in hoeverre de standaarden en richtlijnen van verschillende medische en sociale disciplines conflicterende principes hebben en daardoor samenwerking en effectieve hulpverlening in de weg staan. Kennis daarover kan ons helpen de effectiviteit van medische en sociale interventies te verbeteren en onnodige medicalisering te voorkomen. Het project beoogt daarmee bij te dragen aan de verbetering van de gezondheid en het welzijn van lage SES-groepen.

Het onderzoek waar jij aan werkt, vindt plaats in wijken in Den Haag en/of Leiden. Data vergaar je uit het analyseren van schriftelijke bronnen, het doen van praktijkobservaties en het afnemen van interviews. Daarnaast neem je deel aan conferenties en hackathons en streef je naar wetenschappelijke publicaties en een proefschrift. Wil je meer weten over dit project? Neem dan vooral contact op via de contactdetails op deze pagina!

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde wo-opleiding Sociale Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Beleid en Management in de Gezondheidszorg of een vergelijkbare opleiding. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden in zowel het Nederlands als Engels en ben je creatief en innovatief. Voor dit traject is het erg belangrijk dat je gevoel hebt voor verschillende sociale verhoudingen. Daarnaast ben je bereid interdisciplinair samen te werken en praktijkgericht onderzoek te verrichten. Herken jij jezelf in dit profiel? Solliciteer dan direct.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Je krijgt een aanstelling ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.336,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 2.992,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

http://www.lumc.nl/

Afdeling

Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde

Je komt te werken op de afdeling PHEG, LUMC Campus Den Haag. Het LUMC wil meer aandacht besteden aan maatschappelijke factoren van gezondheid. De Haagse campus richt zich in dat kader op population health management. Het is een jonge, dynamische campus met veel promovendi. Veel onderzoek is interdisciplinair en richt zich op grootstedelijke problematiek, in het bijzonder Den Haag.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €2992 per maand
  • Universitair
  • C.18.JM.ML.45

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you