Postdoc Onderwijswetenschappen: verwondering in het basisonderwijs

Postdoc Onderwijswetenschappen: verwondering in het basisonderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 10 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jan 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Dit postdocproject maakt deel uit van een grootschalig onderzoeksproject naar de rol van verwondering in het basisonderwijs en de relatie tussen verwondering en het floreren van kinderen. Het onderhavige postdocproject complementeert twee kwantitatieve projecten. De postdoc ontwerpt een interviewstudie waarmee twee zaken diepgaand kunnen worden onderzocht, het gevoel voor verwondering van kinderen in de bovenbouw van de lagere school en de visies van leerkrachten op ‘wonder-full education’ en de manier waarop zij dit proberen te realiseren.

Jouw taken?
• het ontwikkelen van een tweeledige interviewstudie (interviewrichtlijnen en codering) voor het onderzoeken van 1) het gevoel voor verwondering van leerlingen in de bovenbouw van de basisschool en 2) de visie van leerkrachten op de rol van verwondering in
  het onderwijs en de manier waarop zie dit vormgeven
• het uitvoeren van kwalitatief onderzoek onder 40 leerlingen en 40 leerkrachten van 20 basisscholen
• (mede) begeleiden van b-theses en m-theses die een bijdrage leveren aan de uitvoering van het onderzoek
• kwalitatieve analyse van verzamelde data
• verzorgen van presentaties op (inter)nationale congressen en bijeenkomsten
• publiceren van de resultaten in internationale journals, vakbladen en andere media

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

• PhD in de gedragswetenschappen (onderwijskunde, pedagogiek of psychologie) of aanverwante discipline of heeft voor 1 februari 2019 goedkeuring van de promotiecommissie om de dissertatie te verdedigen
• ervaring met empirisch onderzoek in onderwijssettings en aantoonbare ervaring met kwalitatieve onderzoeksmethoden
• uitstekende interviewvaardigheden, bij voorkeur ook met kinderen
• gepubliceerd in vooraanstaande internationale tijdschriften
• uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en (academisch) Engels

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal € 3.389,- en maximaal € 3.895,- bruto per maand, conform salarisschaal 10/11. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel (Onderzoeker 3/4) en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 17 maanden.

De beoogde startdatum van de aanstelling is 1 februari 2019.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
• maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
• ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
• bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
• keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden

Werkgever

https://werkenbij.vu.nl/vacatures

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.
 
Aan de VU studeren ruim 23.000 studenten en werken ruim 4.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Afdeling

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Over afdeling, instituut, project
De aan te stellen postdoc zal deel uitmaken van de sectie Onderwijswetenschappen op de afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen. Het onderzoeksproject is gefinancierd door de John Templeton Foundation.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €3389—€3895 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18443

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you