Communicatieadviseur - NIDI-KNAW - Den Haag

Communicatieadviseur - NIDI-KNAW - Den Haag

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 15 jan Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jan 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De communicatieadviseur is de spin in het web van zowel de interne als externe communicatie. Je werkt zelfstandig, maar samen met de wetenschappelijke staf, bij het vertalen van wetenschappelijk onderzoek naar toegankelijke communicatie voor breder publiek en beleid. Daarnaast geef je vorm aan het vernieuwen en verstevigen van de interne communicatie binnen het instituut met ongeveer 50 medewerkers.

Het NIDI doet fundamenteel wetenschappelijk onderzoek op maatschappelijk relevante thema’s, zoals vergrijzing, migratie, arbeid en pensionering en vraagstukken rond gezinnen en generaties. Daarnaast wil het instituut de maatschappelijke discussie rond bevolkingsvraagstukken voeden met deze wetenschappelijke bevindingen. Als communicatieadviseur heb je affiniteit met het onderzoek en wordt je gedreven door nieuwsgierigheid en innovatie. Je krijgt een initiërende rol in de communicatiestrategie van het NIDI, maar je neemt ook een deel van de uitvoering voor je rekening. Daarnaast ben je intensief betrokken bij de organisatie en communicatie rond de viering van het 50-jarig jubileum van het NIDI in 2020.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je bent afgestudeerd in de communicatiewetenschappen of aanverwante discipline op minimaal HBO niveau en kan zelfstandig werken aan het verder uitbouwen en uitvoeren van de NIDI communicatiestrategie. Voor het goed uitoefenen van de functie is academisch denkniveau en  affiniteit met bevolkingsvraagstukken in brede zin essentieel.

Het is essentieel dat je beschikt over goede journalistieke kwaliteiten en aantoonbare ervaring met wetenschapscommunicatie evenals kennis van en praktische ervaring met sociale media. Gezien de rol binnen en buiten het instituut zijn sterke communicatieve vaardigheden onmisbaar; Je weet mensen te verbinden en te enthousiasmeren en kunt goed samenwerken met onderzoekers binnen het NIDI alsook met partijen en stakeholders buiten het NIDI.

Verder moet je in staat zijn om de nieuwswaarde van wetenschappelijke resultaten voor samenleving te duiden en te verwoorden. Tot slot heb je talent voor het organiseren van bijvoorbeeld bijeenkomsten van wetenschappers en beleidsmakers, stakeholders en andere geïnteresseerden.

Arbeidsvoorwaarden

Geboden wordt een tijdelijke aanstelling van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid kan deze aanstelling na 12 maanden worden omgezet in een vast dienstverband. Inschaling geschiedt op basis van kwaliteiten en ervaring. Een psychologisch assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Werkgever

Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - KNAW)

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het NIDI verricht wetenschappelijk onderzoek naar bevolkingsvraagstukken en informeert beleidsmakers en samenleving over onderzoeksresultaten op het gebied van demografie. Door de concentratie van onderzoekers uit verschillende disciplines in één instituut is het NIDI een van de belangrijkste demografische onderzoekscentra van Europa.

Specificaties

  • Marketing en communicatie
  • max. 19 uur per week
  • Universitair
  • AT4110

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 19, 2511 CV, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you