Promovendus Studenten welzijn en leeromgeving in het Hoger Onderwijs

Promovendus Studenten welzijn en leeromgeving in het Hoger Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
6 dec 14 jan Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De lerarenopleiding is op zoek naar een promovendus voor onderzoek naar beïnvloedbare factoren in de leeromgeving die kunnen bijdragen aan het verhogen van studenten welzijn (of het verminderen van stressoren die leiden tot lager welzijn) zonder de kwaliteit van het onderwijs en

Functieomschrijving

De lerarenopleiding is op zoek naar een promovendus voor onderzoek naar beïnvloedbare factoren in de leeromgeving die kunnen bijdragen aan het verhogen van studenten welzijn (of het verminderen van stressoren die leiden tot lager welzijn) zonder de kwaliteit van het onderwijs en de afgestudeerden in gevaar te brengen. Binnen dit brede thema kan de promovendus eigen accenten leggen in het eigen onderzoeksplan. Samenwerking met internationale onderzoekers behoort tot de mogelijkheden. De promovendus wordt lid van de onderzoeksschool ICO (www.ico-education.nl/).

De promovendus maakt deel uit van de onderzoeksgroep Hoger Onderwijs en draagt bij aan bijeenkomsten en kan mogelijk meewerken aan ander onderzoek binnen de groep.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- afgestudeerd in een relevante discipline binnen de gedrags- en maatschappijwetenschappen, bij voorkeur met een research master
- aantoonbare affiniteit, motivatie en ambitie in het doen van onderzoek
- aantoonbare affiniteit met het hoger onderwijs
- ervaring (of een sterke motivatie om zich hierin te bekwamen) met zowel kwantitatieve als kwalitatieve dataverzamelingsmethoden
- goede beheersing van de Engelse en de Nederlandse taal (mondeling en schriftelijk)
- goede contactuele eigenschappen
- in teamverband kunnen werken.

Arbeidsvoorwaarden

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris van minimaal € 2.325,-bruto per maand tot maximaal € 2.972,- bruto per maand op fulltime basis (cao Nederlandse Universiteiten). In eerste instantie wordt de aanstelling voor een jaar ingepland, bij een positieve evaluatie wordt deze verlengd tot in totaal 4 jaar.

Ingangsdatum: 1 maart 2019

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 15.01.2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contractduur: 48 months

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen behoort tot de top van de Europese research universiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 31.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. Onze theoretisch en methodologisch stevig gefundeerde kennisdomeinen - psychologie, sociologie, pedagogiek, onderwijskunde, en vakdidactiek – willen we blijven ontwikkelen.

De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen. De facultaire infrastructuur voor empirisch-wetenschappelijk onderzoek willen we uitbouwen tot internationaal topniveau.

De lerarenopleiding

Onze eenheid leidt op tot start-bekwame leraren voor het eerstegraads- (master) en tweedegraads bereik (minor) van het voortgezet onderwijs. Daarnaast draagt de afdeling bij aan het professionaliseren van universitaire docenten binnen de faculteit. Het onderzoeksprogramma bestaat uit drie lijnen waarvan een lijn zich richt op determinanten van effectiviteit binnen het Hoger Onderwijs.

Specificaties

  • Promotieplaatsen
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week, bepaald
  • max. €2972 per maand
  • Universitair
  • 218542

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps