Technicus laserlaboratoria

Technicus laserlaboratoria

Geplaatst Deadline Locatie
11 dec 7 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jan 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Van ’t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) is op zoek naar een nieuwe collega (v/m) voor de ondersteuning van ons onderzoek in de laboratoria van de groep Moleculaire Fotonica. In deze groep staat onderzoek naar de interactie tussen licht en moleculen centraal. Onderzoeksonderwerpen variëren van fundamenteel tot bio-medische en materiaalkundige toepassingen. Het betreft een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Je gaat het huidige ondersteunende team van de groep, bestaande uit een technicus en een chemisch analist, versterken. Tot je taken behoren het:

  • installeren en in meetopstellingen integreren van optische en lasersystemen;
  • up-to-date houden van de meetopstellingen;
  • bewaken van de (laser-)veiligheid van de laboratoria;
  • onderhouden van contacten met technici van andere laserlabs binnen en buiten Amsterdam Science Park teneinde synergie te creëren;
  • instrueren van gebruikers.

Daarnaast wordt van je verwacht dat je in nauw overleg met fijnmechanici en elektrotechnici van ons Technologie Centrum een actieve rol zal vervullen in het ontwerpen en opzetten van nieuwe meetopstellingen.

Verder vind je het leuk om je kennis over te brengen op een diverse groep jonge onderzoekers en studenten en je neemt graag deel aan outreach activiteiten zoals open dagen. Je voelt je thuis in groepsbesprekingen en seminars en je bent een effectief sparringpartner die creatief ondersteuning geeft aan jonge onderzoekers bij het opzetten van experimenten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Wij zoeken kandidaten met een passie voor de experimenteel natuurkundige kant van de chemie, technologie en wetenschap. Je kunt snel schakelen en je bent een creatieve probleemoplosser met doorzettingsvermogen. Voor een goede samenwerking met de internationaal samengestelde groep onderzoekers enerzijds en de diverse ondersteunende diensten anderzijds is een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal een must.

Voor deze veelzijdige positie zoeken wij een proactieve troubleshooter met een aantoonbare ruime ervaring in hoog-vermogen gepulste lasers, optische technieken, vacuümtechnologie, elektronica, software, automatisering en laboratorium management. Je hebt een afgeronde universitaire opleiding op tenminste Masterniveau. Kennis van academische organisaties is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een positie in een stimulerende academische omgeving met een dynamische, internationale atmosfeer. Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het UFO-profiel ‘Onderwijs-/Onderzoeksmedewerker’ is van toepassing. Het bruto salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring bij aanvang van het dienstverband, minimaal €2.763 en maximaal €4.166 bruto per maand (salarisschaal 9 of 10) op basis van de volledige werktijd (38 uur per week). De UvA biedt naast een marktconform salaris met 8.3% eindejaarsuitkering, 8.0% vakantiegeld en gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruim aantal verlofdagen, sportfaciliteiten, een professionele en innovatieve werkomgeving, flexibele werktijden, een informele en collegiale werksfeer en ruimte voor ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. De CAO Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Van ’t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS)

Het Van ’t Hoff Institute for Molecular Sciences (HIMS) ligt op het bruisende Amsterdam Science Park. HIMS is een van de grote onderzoeksinstituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI) van de Universiteit van Amsterdam. Met zo’n 140 medewerkers voert HIMS internationaal hoogstaand scheikundig onderzoek uit en wordt onderwijs binnen verschillende opleidingen van de universiteit gegeven.

Specificaties

  • Techniek / laboratorium
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2763—€4166 per maand
  • Universitair
  • 18-746

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you