Psycholoog (0,5 of 1,0 fte, m/v)

Psycholoog (0,5 of 1,0 fte, m/v)

Geplaatst Deadline Locatie
12 dec 4 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Context

Wij, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), zijn een smeltkroes van talent, internationale oriëntatie en sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een universiteit met 25.000 studenten en 2.700 medewerkers die grenzeloze wetenschappelijke kennis ontwikkelt. Werken bij de EUR betekent werken met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. Ter ondersteuning van het College van Bestuur, de faculteiten en de studenten van de EUR zijn ruim 400 medewerkers werkzaam binnen het University Support Centre (USC).

Vanwege uitbreiding zoeken wij per direct inspirerende nieuwe collega’s. Daarbij nodigen wij van harte kandidaten uit die vanwege hun achtergrond goed aansluiten bij de diversiteit van onze (internationale) studentenpopulatie en ons streven naar inclusiviteit.  

Wij zoeken

Vanwege uitbreiding van onze dienstverlening zoeken wij een psycholoog (0.5 fte m/v) die zich specifiek richt op promovendi (verder; PhD-ers) binnen de EUR (profiel 1).

Daarnaast zoeken wij vanwege uitbreiding van het team een psycholoog (min 0.8 fte m/v) die zich richt op de studenten binnen de EUR (profiel 2).

Het combineren van beide profielen in een aanstelling van 1,0 fte behoort tot de mogelijkheden.

De werkzaamheden

Profiel 1:

 • Voeren van intakegesprekken met PhD-ers die zich hebben aangemeld voor psychologische hulp.
 • Samen met de cliënt ontwerpen van een kortdurend en individueel hulpverleningstraject en het uitvoeren daarvan.
 • Onderhouden van contacten met verwijspartners en indien nodig PhD-ers verwijzen naar voorliggende voorzieningen indien langere of andere hulp geïndiceerd is.
 • Ontwikkelen en uitvoeren van voor de doelgroep PhD-ers relevante workshops en trainingen gericht op bijvoorbeeld faalangst, zelfbeeld, assertiviteit en autonomie.
 • Initiëren van activiteiten gericht op professionalisering en deskundigheidsbevordering op het terrein van PhD-welzijn binnen de universiteit.

Profiel 2:

 • Voeren van intakegesprekken met studenten die zich hebben aangemeld voor psychologische hulp.

 • Uitvoeren van kortdurende individuele psychologische hulpverleningsgesprekken.

 • Contacten onderhouden met verwijspartners en indien nodig studenten verwijzen naar voorliggende voorzieningen indien langere of andere hulp geïndiceerd is.
 • Ontwikkelen en geven van workshops/trainingen, zoals faalangsttraining, autonomiegroep e.d.

 • Bijdragen leveren aan professionalisering en deskundigheidsbevordering op het terrein van studentenwelzijn binnen de universiteit.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Wij vragen

Kennis en ervaring

 • U heeft enige jaren ervaring met het op professionele wijze voeren van hulpverleningsgesprekken en het begeleiden van groepen, bij voorkeur binnen de GGZ.

 • U heeft kennis van onderwijs- en bedrijfsprocessen binnen het hoger onderwijs.

 • Registratie als gezondheidszorgpsycholoog/psychotherapeut is een pre.

Vaardigheden en persoonlijkheid

 • U bent een goede samenwerker en u bent gericht op effectief overleg met resultaat.

 • U hebt kennis van en een visie op de specifieke positie van de doelgroep en de vraagstukken die hen bezig houden.

 • U heeft een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse en Nederlandse taal (CEFR, niveau C1 voor de niet-moedertaal).

 • U bent een toegankelijke, overtuigende en inspirerend persoon. U bent een resultaatgerichte samenwerker. U bent een open en transparante communicator die zich verbindt met de doelgroep en met de organisatie.

De functies zijn ondergebracht binnen de afdeling Studentenvoorzieningen bij het team studentbegeleiding. De collega’s binnen dit team –studentdecanen, studentpsychologen en loopbaanadviseurs- werken vanuit verschillende expertisegebieden en geven advies en verlenen waar mogelijk hulp aan (internationale) studenten bij het oplossen van problemen die de studievoortgang in de weg staan en bieden ondersteuning bij het zoeken naar een werkkring. Daarnaast bent u onderdeel van een netwerk van actoren die zich bezig houden met het waarborgen van een veilig werk- en studieklimaat (profiel 1).

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

De CAO voor Nederlandse Universiteiten (CAO NU) is van toepassing. De functie is ingedeeld in het UFO-profiel Studentenpsycholoog 1, schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie wordt gehonoreerd met een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring tot maximaal €4.987,00 bruto per maand bij een volledige weektaak. Conform de CAO NU kan gedurende een periode van maximaal twee jaar een aanloopschaal gehanteerd worden.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Specificaties

 • Beleids- en staffuncties
 • 20—40 uur per week, tijdelijk
 • Universitair
 • ES-12122018

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps