Universitair Docent Staats- en Bestuursrecht

Universitair Docent Staats- en Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
18 dec 18 jan Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jan 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als universitair docent verzorgt u onder meer onderwijs in de grote bachelorvakken in het staats- en bestuursrecht. Daaronder vallen ook coördinatiewerkzaamheden. Ook begeleidt u studenten bij het schrijven van bachelor- en masterscripties. U levert een bijdrage aan onderwijsontwikkeling en onderwijsvernieuwing. Daarnaast verricht u zelfstandig wetenschappelijk onderzoek en participeert u in onderzoeksprogramma’s van de faculteit.  U stuurt juniordocenten in het onderwijs aan en kunt bestuurswerkzaamheden verrichten binnen de afdeling of faculteit. Het betreft een afwisselende functie in een inspirerende werkomgeving met ruimte voor eigen inbreng en zelfstandigheid.  Wetenschappelijke aanstellingen binnen de Leidse faculteit, zoals de functie van Universitair Docent, bestaan voor 62% uit onderwijs- en 38% uit onderzoekstaken.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Gepromoveerd jurist op het terrein van het staats- en bestuursrecht, met een accent op het staatsrecht;
  • Uitstekende onderzoekskwaliteiten die tot uitdrukking komen in vernieuwende wetenschappelijke publicaties;
  • Enthousiasmerend, breed onderlegde, docent met goede communicatieve en didactische vaardigheden, die bij voorkeur blijken uit goede evaluatieresultaten;
  • Aantoonbare aanleg voor organisatie;
  • In staat zelfstandig onderzoek en onderwijs uit te voeren, maar ook een teamspeler;
  • Flexibel, initiatiefrijk en enthousiast.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.545,- en maximaal € 4.852,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving. 

Deze twee rechtsgebieden, staats- en bestuursrecht, worden in het onderwijs zowel afzonderlijk als geïntegreerd behandeld. Het onderzoek van de afdeling richt zich op algemene vraagstukken van het staats- en bestuursrecht, met bijzondere aandacht voor de wisselwerking met Europees en internationaal recht. Het onderzoek is ingebed in de facultaire onderzoeksprogramma’s, in het bijzonder in The Legitimacy and Effectiveness of Law & Governance in a World of multilevel jurisdiction en Effective Protection of Fundamental Rights in a Pluralist World.

https://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €3545—€4852 per maand
  • Gepromoveerd
  • 5987

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you