Coördinator voor de Onderzoekschool Wijsbegeerte

Coördinator voor de Onderzoekschool Wijsbegeerte

Geplaatst Deadline Locatie
18 dec 7 jan Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jan 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Uw primaire taak is het coördineren  van de activiteiten van de Onderzoekschool Wijsbegeerte (OZSW). Dit is een samenwerkingsverband tussen 11 departementen Wijsbegeerte van de Nederlandse Universiteiten.
De OSZW-coördinator heeft de dagelijkse praktische leiding van de OZSW in handen en werkt in nauw overleg met de directeur, en de voorzitters van de kamers Geschiedenis van de filosofie, Ethiek/Praktische filosofie en Theoretische filosofie om het uitgestippelde beleid uit te voeren.
Dit omvat onder ander de volgende taken:

  • Organisatorische taken, waaronder het mede-organiseren van cursussen, zomer- en winterscholen voor PhD- en research master (ResMa)-studenten, aansturen van het OZSW-secretariaat, etc.;
  • Het opstellen van jaarverslagen en begrotingen, plannen en voorbereiden van vergaderingen;
  • Communicatietaken, waaronder het beheer van de OZSW-website;
  • Beleidstaken, waaronder het vormgeven van nieuwe activiteiten van OZSW, het inspelen op en proactief vormgeven aan veranderende ambities en omstandigheden, het onderhouden van contacten met plaatselijke coördinatoren.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Wij zoeken een enthousiaste, resultaatgerichte, proactieve en stressbestendige collega;
  • Iemand met een open, communicatieve instelling die in staat is om overzicht te houden;
  • Doctoraal of Master diploma in de filosofie of aanverwante discipline;
  • Goede inbedding in de academische wijsbegeerte in Nederland;
  • Uitstekende computervaardigheden (ervaring met het opzetten en bijhouden van websites strekt tot aanbeveling);
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in de Nederlandse en de Engelse taal;
  • Uitstekende organisatorische vaardigheden;
  • Zelfstandige, accurate en proactieve werkwijze.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 5 jaar.

Een aanstelling conform de cao Nederlandse Universiteiten, voor de duur van vijf jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.640,- en maximaal € 4.166,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof  en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Geesteswetenschappen

De Faculteit Geesteswetenschappen is rijk aan expertise op het terrein van de wijsbegeerte, geschiedenis, kunstgeschiedenis, kunsten, letterkunde, taalkunde, religiestudies en regiostudies van vrijwel de gehele wereld. Ons universitaire motto ‘In Leiden leer je de wereld kennen’ brengen wij dagelijks in praktijk met hoogwaardig onderwijs door gepassioneerde docenten en onderzoek van internationaal erkend  hoog niveau. Hierin wordt de organisatie ondersteund door een professionele staf. De faculteit heeft ruim 7000 studenten en 930 medewerkers. Zij biedt een inspirerende,  internationale werkomgeving en ruimte voor diversiteit en vernieuwing aan medewerkers en studenten uit binnen- en buitenland. 

Medewerkers van het Instituut voor Wijsbegeerte bestuderen de filosofie in al haar facetten en in relatie tot alle onderwerpen die aan de universiteit worden onderwezen. Het onderwijs omvat bijna alle deelgebieden van de filosofie, met een toenemende aandacht voor de vergelijkende filosofie.  Onderzoek binnen het instituut benadrukt de interactie tussen systematische en historische benaderingen van de filosofie, en wordt gekenmerkt door intensieve nationale en internationale samenwerking. In ons onderzoek ligt het accent op politieke filosofie en filosofie van kennis en cognitie, beide in een wereldwijd vergelijkend perspectief. Filosofische tradities die hun oorsprong buiten Europa hebben maken integraal deel uit van ons onderzoek én onderwijs.

De Onderzoeksschool Wijsbegeerte is met ingang van 1 januari 2019 gedurende vijf jaar gehuisvest in de Universiteit Leiden. Voor meer informatie zie www.OZSW.nl.

https://www.universiteitleiden.nl/geesteswetenschappen

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • max. 19 uur per week
  • €2640—€4166 per maand
  • Universitair
  • 18-536

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cleveringaplaats 1, 2311 BD, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you