Senior Scientist Veiligheid

Senior Scientist Veiligheid

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 16 feb Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Duurzame inzetbaarheid van mensen is van groot belang niet alleen voor Nederland, maar ook voor Europa. De expertise groep Work Health Technology zet zich in voor het verbeteren van duurzame inzetbaarheid van werkenden.

Functieomschrijving

Als Senior Research Scientist ken je het arbeids- en industriële veiligheidsdomein goed en weet je wat de actuele maatschappelijke vraagstukken zijn waar TNO een rol in heeft te spelen. Vanuit je netwerken op dit gebied initieer je samenwerkingsverbanden op nationaal of internationaal niveau. Verder ken je de positie van de Ministeries SZW en I&W, en weet je welke ondersteuning nodig is op het gebied van zelfregulering, de staat van de veiligheid en het versterken van deskundige ondersteuning binnen bedrijven (met een hoog risico profiel).

Bij TNO werk je vanuit een diepgaande specialisatie binnen het arbeids- en industriële veiligheidsdomein aan integrale oplossingen voor klantorganisaties en netwerken van organisaties. Je zet zelf onderzoek op, schrijft onderzoeksvoorstellen voor tenders en draagt bij aan de ontwikkeling van roadmaps binnen TNO en begeleidt je collega's in de onderzoeken. Je draagt bij aan het vormen en enthousiasmeren van een team van professionals om samen maatschappelijke en business impact te genereren. Je wordt binnen TNO, (inter-)nationaal en bij klanten als deskundige op dit gebied beschouwd.

Specificaties

TNO

Functie-eisen

Je hebt academisch werk- en denkniveau en je weet theorie en de praktijk te verbinden om zo organisaties en andere klanten vooruit te helpen. Daarnaast onderschrijf je de kernwaarden van TNO: integriteit, onafhankelijkheid, professionaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid.
 • Je bent gepromoveerd op het gebied van veiligheidskunde MoSHE (Master of Safety Health & Environment), organisatiekunde of -psychologie;
 • Je hebt minimaal 7 jaar relevante werkervaring;
 • Je hebt een externe focus en een sterk netwerk in zowel de academische wereld als de industrie;
 • Je hebt een bewezen wetenschappelijk trackrecord door middel van publicaties in relevante (peer-reviewed) tijdschriften;
 • Je bent bekend in het veiligheidsonderzoek via (keynote) presentaties op (inter-)nationale wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke congressen;
 • Je bent of hebt aspiraties om (deeltijd) hoogleraar of lector binnen het arbeids- en industriële veiligheidsdomein te zijn;
 • Je drijfveren zijn innovatie en het ontwikkelen van nieuwe oplossingen voor klanten;
 • Acquireren van onderzoeks- en innovatieprojecten vind je een leuke uitdaging;
 • Je weet kennisontwikkeling te vertalen naar toepassing in de praktijk;
 • Je bent een teamplayer, analytisch, accuraat, resultaatgericht, loyaal, reflectief en flexibel;
 • Het hebben van ervaring met implementatie- en adviestrajecten is een pré;
 • Je hebt gevoel voor politiek complexe situaties en vindt het een uitdaging om in een dynamische omgeving te opereren;
 • Je bent een verbinder zowel op inhoud als tussen mensen en beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk).

Arbeidsvoorwaarden

Werken met plezier betekent voor iedere werknemer iets anders. Daarom bieden wij bijvoorbeeld arbeidsvoorwaarden a-la-carte, waarbij je maandelijks diverse arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen. Door flexibele werktijden (bijvoorbeeld 4x9) en verschillende verlofregelingen kun je zelf een pakket creëren wat optimaal aansluit op jouw wensen.

TNO hecht veel waarde aan zowel jouw persoonlijke als jouw professionele ontwikkeling. Er zijn vele mogelijkheden om met je ontwikkeling aan de slag te gaan: congressen, opleidingen, workshops, coaching, intervisie, mentoring en functierotatie. Bij TNO heb je de regie van je eigen carrière voor een zeer groot deel in eigen hand.

Werkgever

TNO

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie die op basis van haar expertise en onderzoek een belangrijke bijdrage levert aan de concurrentiekracht van bedrijven en organisaties, aan de economie en aan de kwaliteit van de samenleving als geheel. Je werkt in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten tegelijk. Met zo’n 3000 medewerkers werken we voor uiteenlopende opdrachtgevers: overheden, het MKB, grote bedrijven, dienstverleners en maatschappelijke organisaties. Samen werken we aan nieuwe kennis, betere producten, heldere adviezen over beleid en processen. Bij alles wat we doen, draait het om impact. Onze product- en procesinnovaties en onze adviezen hebben pas écht zin als de opdrachtgever daarmee zijn concurrentiepositie kan verbeteren, als de overheid daarmee haar beleid doelmatiger kan inrichten en als het mensen en organisaties daadwerkelijk verder helpt.

Specificaties

 • Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • Gepromoveerd
 • a0S0X000013Dj3PUAS-P453460-1

Locatie

Anna van Buerenplein 1, 2595 DA, Den Haag

Bekijk op Google Maps