Promovendus/Gezondheidszorgpsycholoog in opleiding (1,0 fte)

Promovendus/Gezondheidszorgpsycholoog in opleiding (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jan 20 feb Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het betreft een gecombineerde functie waarbij promotieonderzoek wordt gecombineerd met de opleiding tot GZ-psycholoog.
Het onderzoeksproject betreft longitudinaal en experimenteel onderzoek naar de rol van lichaamsbeeld en betekenisgeving/ levensdoelen in de instandhouding van

Functieomschrijving

Het betreft een gecombineerde functie waarbij promotieonderzoek wordt gecombineerd met de opleiding tot GZ-psycholoog.
Het onderzoeksproject betreft longitudinaal en experimenteel onderzoek naar de rol van lichaamsbeeld en betekenisgeving/ levensdoelen in de instandhouding van Anorexia Nervosa en gerelateerde eetstoornissen. Dit onderzoek vindt plaats binnen de academische werkplek Voedingsstoornissen, Eetstoornissen en Obesitas, een samenwerkingsverband tussen de afdeling Klinische Psychologie en Experimentele Psychopathologie van de Rijksuniversiteit Groningen en de afdeling Voedingsstoornissen, Eetstoornissen en Obesitas van Accare.
Daarnaast draagt de promovendus bij aan het onderwijs in de bachelor en master van de Psychologie-opleiding.

De opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog vindt plaats bij de afdeling Voedingsstoornissen, Eetstoornissen en Obesitas van Accare, Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Deze afdeling heeft een bovenregionale functie en richt zich op diagnostiek bij en behandeling van kinderen en jongeren met eetproblemen, en hun ouders. Het streven is om kwalitatief hoogstaande evidence based zorg te leveren zo veel als nodig en zo weinig als mogelijk is. Het behandelaanbod varieert in intensiteit van het geven van laagdrempelige online informatie via www.99gram.nl tot aan klinische opname en allerlei interventies daartussen. Ook werken we in onze behandelingen meestal blended, d.w.z. een combinatie van face to face en online contacten.

De GZ-opleideling voert taken uit op het gebied van intakes, verricht psychodiagnostisch onderzoek en voert psychologische behandelingen uit op basis van drie pijlers: cognitieve gedragstherapie, systeemtherapie en positieve psychologie. De opleideling werkt in een multidisciplinair team en neemt deel aan patiëntenbesprekingen en intervisies.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- u beschikt over een voltooide opleiding in een van de gedragswetenschappen; u bent bij voorkeur afgestudeerd in de klinische psychologie, geestelijke gezondheidkunde, cognitieve psychologie, functieleer of een gelijksoortige opleiding
- u heeft aantoonbare ervaring en affiniteit met experimenteel onderzoek
- u beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid
- u voldoet aan de instroomeisen van de initiële opleiding tot GZ-psycholoog (waaronder de zogenaamde LOGO-verklaring)
- u heeft bij voorkeur ervaring in de ambulante of klinische geestelijke gezondheidszorg
- u bent stressbestendig en heeft organisatorisch talent
- u bent goed in staat om in een team te werken.

In verband met het takenpakket is een uitstekende beheersing van het Nederlands vereist.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 60 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris van minimaal € 2325,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 2972,- bruto per maand in het laatste aanstellingsjaar bij een volledige werktijd.
Accare biedt een salaris van GZ-psychologen i.o. ingeschaald in FWG 60 (aanloopschaal 59, wat overeenkomt met € 2.793 bruto per maand bij een aanstelling bij een volledige werktijd). De aanstelling dient te worden afgesloten door middel van een individuele dissertatie.

Het betreft een project van vijf jaar, waarbij eerst een tijdelijke aanstelling voor 1,0 fte bij de Rijksuniversiteit Groningen van 12 maanden wordt aangeboden. Na een positieve beoordeling wordt de aanstelling verlengd tot in totaal 5 jaar waarbij de medewerker zowel gedeeltelijk aangesteld wordt bij de Rijksuniversiteit Groningen als bij Accare.

Een (intern) assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken is gepland op 12 maart 2019.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 21.02.2019 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 31.000 studenten en 5.600 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De vacature is bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW). Deze faculteit is onderdeel van de RUG en is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. Onze theoretisch en methodologisch stevig gefundeerde kennisdomeinen – psychologie, sociologie, pedagogiek, onderwijskunde en vakdidactiek – willen we blijven ontwikkelen.

De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken en oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen. De facultaire infrastructuur voor empirisch-wetenschappelijk onderzoek willen we uitbouwen tot internationaal topniveau.

Het project maakt deel uit van een samenwerkingsverband tussen de basiseenheid Klinische Psychologie en Experimentele Psychopathologie van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen en Accare en wordt medegefinancierd door het PPO Researchfonds en het Heymans Instituut.

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • max. €2972 per maand
  • Universitair
  • 219014

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you