PhD-kandidaat Medische Psychologie/ Gynaecologie

PhD-kandidaat Medische Psychologie/ Gynaecologie

Geplaatst Deadline Locatie
17 jan 11 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een initiatiefrijke onderzoeker in opleiding voor een landelijke vervolgstudie naar seksueel herstel na radiotherapie voor gynaecologische kanker. Ben jij de PhD-kandidaat waar wij naar op zoek zijn?

Functieomschrijving

Radiotherapie voor gynaecologische kanker kan grote gevolgen hebben voor het seksueel functioneren, de relatie en de kwaliteit van leven van vrouwen. In samenwerking met de afdelingen Radiotherapie van het LUMC en het Erasmus Medisch Centrum is recent een interventie ontwikkeld gericht op het seksueel herstel na de behandeling van gynaecologische kanker. Deze interventie, uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide verpleegkundigen, blijkt goed uitvoerbaar en acceptabel te zijn in de klinische praktijk. Als PhD-kandidaat bij de afdeling Gynaecologie (Polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie) ga je in een landelijke vervolgstudie onderzoeken of deze interventie ook daadwerkelijk het seksueel functioneren verbetert. Deze studie is een vervolg op een eerder door KWF gefinancierd onderzoeksproject en is afgelopen jaar onder begeleiding van een postdoc van start gegaan in heel Nederland. Je gaat, als PhD-kandidaat, deze studie in de negen deelnemende centra coördineren. Je analyseert en interpreteert de data en doet verslag van de bevindingen in Engelstalige tijdschriften en een proefschrift. En je presenteert de onderzoeksbevindingen op (inter)nationale wetenschapsbijeenkomsten.


Samenvatting:

 

  • Dit onderzoek is een vervolg op een eerder door KWF gefinancierd onderzoeksproject

  • Je gaat in de vervolgstudie onderzoeken of het seksueel functioneren verbetert

  • Je coördineert deze studie in de negen deelnemende centra

  • Je analyseert en interpreteert de data en doet (inter)nationaal verslag van de bevindingen

  • Ook presenteer je de onderzoeksbevindingen op (inter)nationale wetenschapsbijeenkomsten

 

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Arbeidsvoorwaarden

 

Je werkt in een dienstverband van 28.8 uur per week. Je krijgt een aanstelling voor de duur van de opleiding, maximaal vier jaar.De aanstelling eindigt met een proefschrift.  Het salaris bedraagt maximaal € 2.357,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot maximaal € 3.020,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO-UMC).

 

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

http://www.lumc.nl/

Afdeling

Polikliniek Psychomatische Gynaecologie en Seksuologie

Als PhD-kandidaat word je aangesteld bij de polikliniek Psychosomatische Gynaecologie en Seksuologie van de afdeling Gynaecologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Deze polikliniek bestaat uit zeven stafleden, waarvan vijf psychologen. Binnen deze polikliniek lopen verschillende wetenschappelijke onderzoekslijnen: waaronder psychosociale aspecten van `chronische gynaecologische klachten', `oncologie', en `seksualiteit en somatische ziekte'. De afdelingen Gynaecologie en Radiotherapie van het LUMC leggen zich toe op topreferente patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Met betrekking tot wetenschappelijk onderzoek profileren zij zich onder andere op het gebied van de psychosociale zorg rondom gynaecologische aandoeningen, verbetering van de kwaliteit van leven en innovaties in de behandeling van vrouwen met gynaecologische kanker. Hierbij wordt fundamenteel en klinisch onderzoek gecombineerd. Als een van de eerste instellingen in Nederland zijn deze afdelingen begonnen met het onderzoek naar het herstel op seksueel gebied na behandeling voor baarmoederhalskanker.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 28.8 uur per week
  • max. €3020 per maand
  • Universitair
  • C.19.FD.DZ.02

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you