Promovendus in "Breaking the Transmission of Social Anxiety from Parents to Children"

Promovendus in "Breaking the Transmission of Social Anxiety from Parents to Children"

Geplaatst Deadline Locatie
7 mei 22 mei Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Projectbeschrijving
In het project ´Breaking the Transmission of Social Anxiety from Parents to Children´ worden mechanismen onderzocht die een rol spelen in de overdracht van sociale angst van ouders naar hun kinderen. Daarbij worden ook mechanismen onderzocht die een rol spelen in het verbreken van deze transmissie. Het project wordt gefinancierd door een VENI-subsidie van NWO toegekend aan dr. Evin Aktar. Naast het onderzoeken van mechanismen die een causale rol spelen in de angstoverdracht van ouder op kind zal ook een poging gedaan worden om het overdragen van angst door één ouder te doorbreken door middel van zelfverzekerde reacties van de andere ouder. Het belangrijkste doel is om meer inzicht te krijgen in de overdracht van angst binnen het gezin en de manieren waarop deze verminderd of tegengehouden kan worden, om deze inzichten vervolgens in te kunnen zetten bij de preventie van sociale angst bij volwassenen. Het project bestaat uit drie experimentele studies waarin de verbale en non-verbale overdrachtsvormen onderzocht worden bij ouders en hun kinderen. De leeftijdsgroepen van de kinderen zijn: 12 maanden, 4 tot 6 jaar, en 11 tot 13 jaar. Het onderzoek bestaat uit een multi-method experimenteel design, waarin non-verbale en verbale angstsignalen van de ouders gemanipuleerd worden en het gedrag, de fysiologie en cognities van hun kinderen gemeten worden. Het project zal worden ingebed in de onderzoekslijn van de afdeling Klinische Psychologie gericht op stress en psychopathologie.  

De werkzaamheden
De promovendus heeft als taak het organiseren en uitvoeren van de experimentele onderzoeken. Dit omvat zowel het werven van deelnemers als het verzamelen van data voor de drie studies. Hij of zij zal de supervisie verzorgen van de coders, de data-analyses uitvoeren en ten minste vier artikelen schrijven, die zullen uitmonden in een proefschrift. Ongeveer 10% van de tijd wordt besteed aan het geven van onderwijs, zoals het begeleiden van bachelor- en masterscripties.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Diploma op het Master niveau in Klinische of Gezondheidspsychologie of een gerelateerde opleiding; Research Master diploma is een pré;
  • Interesse in de thema’s preventie, angst, en ouderen;
  • Ambitie om een topwetenschapper te worden;
  • Affiniteit (en bij voorkeur ervaring) met complexe statistiek;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Goede sociale en organisatorische vaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

De promovendus wordt aangesteld bij de sectie Klinische Psychologie. De aanstelling is aanvankelijk voor de duur van 1 jaar. Na het eerste jaar wordt, bij een positieve evaluatie van de promovendus, het contract met 3 jaar verlengd. Het bruto salaris per maand loopt geleidelijk op van  € 2,325,- in het eerste jaar tot € 2,972,- in het vierde jaar bij een fulltime aanstelling. (schaal P).

De aanstelling start idealiter zo spoedig mogelijk. Eerste promotor (en tevens onderzoeksleider) is prof.dr. Bernet Elzinga. Tweede promotor is prof.dr. Willem van der Does. De PI en co-promotor is dr. Evin Aktar. De promovendus zal junior-lid worden van de Vlaams-Nederlandse onderzoeksschool Experimental Psychopathology (EPP). De promovendus zal verschillende relevante cursussen volgen op het gebied van methode, statistiek en schrijfvaardigheden.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn. 

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Sociale Wetenschappen

De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vier instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie en Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie. Ook het Centre for Science and Technology Studies is onderdeel van de faculteit. De faculteit heeft ongeveer 5.000 studenten en 600 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. 

https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen

Specificaties

  • PhD; Promotiestudent
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • 6007

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Wassenaarseweg 52, 2333 AK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you