Programmacoördinator NWO Exacte en Natuurwetenschappen (ENW)

Programmacoördinator NWO Exacte en Natuurwetenschappen (ENW)

Geplaatst Deadline Locatie
11 feb 28 feb Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als programmacoördinator draag je bij aan het primair proces van NWO en heb je o.a. een verbindende rol bij het management van enkele onderzoeksprogramma's. Daaronder valt bijvoorbeeld het opstellen van oproepen voor de indiening van onderzoeksvoorstellen en het beoordelingsproces daarvan, begeleiding van het lopend onderzoek, een open oog houden voor de verspreiding en de toepassingsmogelijkheden van de resultaten van het onderzoek en verantwoording afleggen over de bestede middelen.

Ook werk je aan het opzetten en ondersteunen van verschillende vormen van publiek-private samenwerking en ben je veel in contact met wetenschappers, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Je organiseert (netwerk)activiteiten om publiek-private samenwerking te stimuleren, treedt zelfstandig op als makelaar bij de totstandkoming van nieuwe programma’s, voert (contract) besprekingen (o.a. over financiering, intellectueel eigendom en publicaties), beheert lopende programma’s en draagt bij aan de kennisuitwisseling tussen de in de onderzoeksprojecten participerende wetenschappers, bedrijven en eventuele andere maatschappelijke partijen.

Voor de beoordeling van de voorstellen, breng je commissies van externe deskundigen samen. Je faciliteert het proces waarin zij de voorstellen beoordelen en komen tot een voorstel voor honorering van de beste onderzoeken;

Na besluitvorming over financiering van onderzoeken, blijf je betrokken bij de onderzoeksprojecten en stimuleer je het behalen van zowel wetenschappelijke en maatschappelijke doelstellingen door het organiseren van bijeenkomsten waar de onderzoekers en de betrokken organisaties elkaar ontmoeten.

Afhankelijk van de mogelijkheden, jouw ervaring en wensen wordt een passend takenpakket samengesteld.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

De medewerker die wij zoeken heeft:

een academische opleiding in een van de bètawetenschappen, bij voorkeur afgesloten met een promotie. Affiniteit met publiek-private samenwerking is een pre. Je bent in staat de belangen van de Exacte en Natuurwetenschappen goed te behartigen, beschikt over een ondernemende werkhouding, neemt initiatief en helpt kennis breed in de organisatie te delen (cross learning).

Je bent in staat samenwerkingen tot stand te brengen en te managen in interactie met een veelzijdig netwerk van externe partijen. Je hebt snel gevoel voor wat er speelt in een organisatie en kunt daar strategisch op inspelen. Om de functie van programmacoördinator succesvol te vervullen beschik je over goede contactuele eigenschappen en een dienstvaardige instelling. Je bent een wervende persoonlijkheid en beschikt over sterke presentatie- en representatievaardigheden. De kandidaat die wij zoeken heeft ervaring met het werken in een team, ook in een coördinerende rol. De functie van programmacoördinator vereist uitstekende redactionele en communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

NWO is gehuisvest op twee locaties, in Den Haag en Utrecht. De werkzaamheden vinden plaats vanuit beide locaties; de functie vraagt de bereidheid om te reizen tussen beide locaties.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
  • een aanstelling voor de periode van 1 jaar en bij goed functioneren mogelijkheid tot verlenging;
  • een uitdagende functie, salaris afhankelijk van opleiding en ervaring tot maximaal € 4.339,- bruto per maand (schaal 10) of € 5.064,- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 38-urige werkweek;
  • een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;
  • 8% vakantie-uitkering en 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
  • een goede pensioenvoorziening;
  • ruime opleidingsmogelijkheden;
  • een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Ben jij onze nieuwe collega?
Dan kun je tot en met 28 februari 2019 online reageren op de vacature via www.nwo.nl. Eerste en tweede ronde gesprekken vinden plaats in de eerste en tweede week van maart 2019.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

Werkgever

NWO

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks bijna 900 miljoen euro in nieuwsgierigheid gedreven onderzoek, onderzoek met betrekking tot maatschappelijke uitdagingen en onderzoeks-infrastructuur. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert negen onderzoeksinstituten. NWO financiert bijna 6.300 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen.

Domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW)

Binnen NWO richt het domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW) zich op het stimuleren, financieren en coördineren van het Nederlandse onderzoek in de disciplines Aardwetenschappen, Astronomie, Chemie, Informatica, Levenswetenschappen, Natuurkunde en Wiskunde. Dit onderzoek is georganiseerd in onderzoeksprogramma's en -projecten en wordt uitgevoerd aan Nederlandse kennisinstellingen. Ook stimuleert het domein samenwerking met het bedrijfsleven, departementen en maatschappelijke organisaties en samenwerking in internationaal verband. Naast de financiering van onderzoeksprojecten zijn nationale strategieontwikkeling en de stimulering van netwerkvorming via wetenschappelijke congressen belangrijke activiteiten. Het ENW-bestuur bepaalt de strategie en stelt vast welke activiteiten plaatsvinden. Het wordt hierbij ondersteund door het ENW-bureau, dat het beleid voorbereidt, uitvoert en evalueert.

Wegens nieuwe werkzaamheden en het vertrek van een collega naar een functie elders zoekt het ENW-domein meerdere:

Programmacoördinatoren (32 -40 uur)

http://www.nwo.nl

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • 3345

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2593 CE, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you