Adviseur Strategische Corporate- en Onderzoekscommunicatie

Adviseur Strategische Corporate- en Onderzoekscommunicatie

Geplaatst Deadline Locatie
29 jan 17 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Faculteit der Managementwetenschappen heeft een strategisch plan met daarin speerpunten geformuleerd op het gebied van onderwijs, onderzoek en maatschappelijke betrokkenheid. Doel is dat de missie van de faculteit zichtbaar wordt en de koers herkend wordt door in- en externe doelgroepen. Wil jij daar zorg voor dragen?
 
Als adviseur Strategische Corporate- en Onderzoekscommunicatie ben je verantwoordelijk voor de vertaalslag van de speerpunten naar gerichte acties en uitingen. Op basis van een strategisch communicatieplan wordt beschreven hoe beleidskeuzes het beste doorgevoerd kunnen worden.

In de uitvoering van de strategische corporate communicatie zorg je ervoor dat bestaande of nieuwe in- en externe middelen, waaronder bijvoorbeeld de corporate websites, de speerpunten van de faculteit weerspiegelen, zowel naar de medewerkers als richting externe relaties.

Het toegankelijk maken van het wetenschappelijk onderzoek voor een breder publiek, behoort ook tot jouw taken. Deze vertaalslag moet gemaakt worden door het ophalen van nieuws, actualiteiten, projecten en publicaties op het gebied van onderzoek waarmee de faculteit nadrukkelijk naar buiten wil treden. Je bent in staat om interviews te houden en artikelen te schrijven voor de website, het magazine en de nieuwsbrief. Samen met de wetenschapsredactie en de media bouw je een netwerk op.

Verder lever je, in overleg met de andere teamleden, een bijdrage aan het verbeteren van teksten ter profilering van de onderwijsprogramma’s.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

 • een afgeronde wo-opleiding in communicatie en/of wetenschapsjournalistiek en minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • in staat zijn om relevante maatschappelijke, politieke en sociale ontwikkelingen te signaleren, interpreteren, hierover strategisch communicatieadvies te geven en te vertalen naar acties en middelen;
 • in staat zijn om op basis van wetenschappelijke artikelen en interviews met wetenschappers artikelen te schrijven die voor een breed publiek toegankelijk zijn;
 • ervaring in het onderhouden van contacten met relevante in- en externe relatiepartners, waaronder bestuur en in- en externe beleidsmedewerkers;
 • ervaring met het schrijven van teksten, zowel voor offline als online middelen;
 • proactief, initiatiefrijk, zelfstandig, creatief, klantgericht en op samenwerking gericht;
 • een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • kennis en inzicht in processen van grote non-profit organisaties.

Arbeidsvoorwaarden

 • aanstelling: 0,8 fte
 • maximum salaris per maand € 4.274,- bruto op basis van een 38 urige werkweek (salarisschaal 10)
 • het salaris is afhankelijk van het aantal jaren (relevante) werkervaring
 • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • duur van het contract: een jaar, met uitzicht op verlenging
 • UFO-functieprofiel: Communicatieadviseur, niveau 3

 
De beoogde datum indiensttreding is 1 april 2019.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Managementwetenschappen
Bij de Faculteit der Managementwetenschappen verbinden medewerkers wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in uitdagende programma's op het gebied van bestuurskunde, bedrijfskunde, economie en bedrijfseconomie, geografie, milieu, planologie en politicologie.

In totaal heeft de faculteit ongeveer 240 fte aan medewerkers in dienst (excl. declaranten en overige) van wie 75% procent academici zijn. Zowel bachelor- als masteropleidingen worden aangeboden in de zeven studierichtingen. Het educatieve programma is gebaseerd op een systeem van kleinschalig onderwijs en biedt een stimulerende leeromgeving met de nadruk op de ontwikkeling van academische vaardigheden. De Faculteit der Managementwetenschappen heeft ongeveer 4000 studenten.

De facultaire ondersteuning is verdeeld over verschillende afdelingen: faculteitsbureau, Internationalisering, Communicatie en Relaties (ICR), Institute of Management Research (IMR), financiële administratie, Radboud Management academy (RMa), Onderwijscentrum (OWC) en algemene zaken.
 
Meer over Faculteit der Managementwetenschappen

Specificaties

 • Marketing en communicatie
 • Economie
 • max. 30.4 uur per week
 • max. €4274 per maand
 • Universitair
 • 27.05.19

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps