Promovendus/arts-onderzoeker nierschade bij patiënten met een longtransplantatie

Promovendus/arts-onderzoeker nierschade bij patiënten met een longtransplantatie

Geplaatst Deadline Locatie
1 feb 3 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

- Je bent verantwoordelijk voor de begeleiding van het klinisch onderzoek en de patiënten die aan het onderzoek mee doen.
- Je analyseert de verzamelde data, en schrijft daar artikelen over. Tenslotte presenteer je de data ook op nationale en internationale congressen.
- Je participeert in de wekelijkse researchbesprekingen van het GTC.
- Toelating tot de opleiding Longziekten en Tuberculose na het afronden van de promotie behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- Een enthousiaste, afgestudeerde arts.
- Uitstekende communicatieve vaardigheden.
- Teamspirit en zelfstandig kunnen werken zijn essentieel.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

- Een aanstelling voor een jaar, met de mogelijkheid, bij goed functioneren, op verlenging voor de duur van het promotietraject, met een maximum van vier jaar.
- Een interactieve samenwerking met enthousiaste begeleiders en de onderzoeksgroep.
- Een salaris van maximaal € 4.361,- bruto per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en relevante ervaring en op basis van een fulltime dienstverband.
- 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
- Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
Dr. Tji Gan, longarts, e-mail: c.t.gan@umcg.nl, tel. (050) 361 2944
Dr. Erik Verschuuren, Internist-immunoloog, e-mail: e.a.m.verschuuren@umcg.nl, tel. (050) 361 1778 (e-mailadressen niet gebruiken om te solliciteren)

Afdeling

Longziekten en Tuberculose

De afdeling Longziekten van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is trots op haar nationale en internationale positie op het gebied van longtransplantatie. Het programma is actief sinds 1990 en er hebben ruim 700 longtransplantaties plaatsgevonden sindsdien. Het longtransplantatie programma maakt deel uit van het Groningen Transplantatie Centrum (GTC). Binnen het GTC wordt intensief onderzoek gedaan op gebied van solide orgaantransplantaties. De onderzoeksgebieden zijn zowel pre- als klinisch georienteerd, met aandacht voor cellulair, moleculair genomisch, immunologisch, farmacologisch en epidemiologisch onderzoek; en deze diversiteit maakt het GTC een uniek instituut om multidiscipliniar onderzoek te doen. Bij de afdeling Longziekten en het GTC zijn op dit moment meer dan 40 promovendi werkzaam. Het uiteindelijke doel is de zorg voor patiënten met een orgaantransplantatie te verbeteren.

Het onderzoek
Een longtransplantatie is een levensreddende behandeling voor geselecteerde patiënten met een ernstige eindstadium longziekte zoals chronische obstructief longlijden, cystic fibrosis, longfibrose of pulmonale arteriële hypertensie. Patiënten hebben na een longtransplantatie een goede overleving, waarbij de comorbiditeit met name wordt bepaald door bijwerkingen van immuunsuppressiva, o.a calcineurineremmers. Hypertensie, diabetes en nierinsufficiëntie zijn frequent voorkomende lange termijn complicaties, geassocieerd met calcineurineremmers en beïnvloeden de kwaliteit van leven posttransplantatie negatief.
De promovendus zal onderzoek doen naar de effecten van calcineurinetoxiciteit in longtransplantatie patiënten in de vorm van een gerandomiseerd klinisch onderzoek, REVOLUTION-trial. Dit nog te starten onderzoek heeft als hoofddoel om te bepalen of een verschil in behandeling resulteert in afname van calcineurine geassocieerde toxiciteit, met nadruk op nierfunctie. Daarnaast wordt er gekeken naar de effectiviteit van de behandeling, waarbij verschillende longfunctietechnieken worden gebruikt en is er ruimte voor farmacodynamische en farmacogenetisch onderzoek. Hierbij zal intensief worden samengewerkt met de afdeling Farmacologie, onder begeleiding van professor Daan Touw.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 190101

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you