CORE-coördinator bij het Skillslab, FHML, Universiteit Maastricht

CORE-coördinator bij het Skillslab, FHML, Universiteit Maastricht

Geplaatst Deadline Locatie
7 feb 17 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen ons enthousiaste team zijn we op zoek naar een CORE-coördinator bij het Skillslab, FHML geneeskunde, Universiteit Maastricht (0,8 FTE)
In de functie van CORE coördinator ben je onderdeel van het management team van het Skillslab.
In het curriculum geneeskunde van de FHML vindt Consultvoering- en Reflectieonderwijs (CORE) plaats dat zoveel mogelijk is afgestemd op het corresponderende blok c.q. cluster/module onderwijs.

Functieomschrijving

- Verantwoordelijk voor inhoud, planning & organisatie, uitvoering, toetsing en evaluatie van het CORE-onderwijs aan studenten: 

o Ontwikkelen inhoud van het CORE-programma i.o.m. de diverse planningsgroepen (GEN, ITM & AKO) en dit ontwikkelen tot een vloeiend continuüm van consultvoeringsonderwijs.

o Zorgdragen voor planning & organisatie van activiteiten tijdens het jaar en hierover afspraken maken met betrokkenen. Dit betreft onder meer de CORE-bijeenkomsten met studenten, afspraken inzake (elektronische) documentatie van het programma t.b.v. studenten en docenten, docentenwerving en roosters.

o Onderhouden contacten met de onderwijsorganisatie over noodzakelijke faciliteiten, zoals ruimten en audiovisuele middelen.

o Verantwoordelijk voor de aansturing van de inhoudelijke taken van het Team Service & Support voor CORE.

o Begeleiding bieden bij voorkomende problemen in de uitvoering van het programma (bijv. roosterproblemen, incidenten in de begeleiding van studentengroepen).

o Verantwoordelijk als examinator CORE voor het CORE-toetsplan en de uitvoering daarvan.

o Zorgdragen voor de jaarlijkse programma-evaluatie van het CORE-programma en daaruit voortvloeiende actiepunten.

o Eindverantwoordelijk voor en samen met SP coördinator zorgdragen voor de werving, selectie, training en evaluatie van simulatiepatiënten.

o Eindverantwoordelijk voor de zorgstage, uitgevoerd door de CORE Coördinator zorgstage.

o Eindverantwoordelijk voor het programma CORE intervisie voor de master, georganiseerd door de CORE Coördinator intervisie in de master. 

- Verantwoordelijk voor het onderbouwen en initiëren van onderwijskundige ontwikkelingen en innovatie m.b.t. het CORE-onderwijs.

- Verantwoordelijk voor de uitbouw van het CORE-programma naar de Master-fase van de opleiding.

- Verantwoordelijk voor inhoud, planning & organisatie, uitvoering en evaluatie van CORE-docentprofessionalisering, waaronder het samenstellen van docentprofessionaliseringstrainingen en -intervisiebijeenkomsten, gebaseerd op eisen van het programma en wensen van de docenten en het initiëren van het beschikbaar zijn van roosters, kamers, de elektronische leeromgeving ‘Learning Space’ en benodigde apparatuur.

 

 

 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

De ideale kandidaat is een bevlogen professional die passie heeft voor het Consultvoering en Reflectie-onderwijs.

Hij/zij is een goede leider die met empathisch vermogen alle belangen meeneemt in besluitvorming en in staat is om een visie om te zetten in concrete stappen.

Iemand die het leuk vindt om uitdagingen aan te gaan in een afdeling en opleiding die verandert en innoveert.

Gezien de diversiteit van het takenpakket is tijdig uit kunnen zoomen en delegeren een essentiële competentie.

Daarnaast heeft hij/zij de ambitie om op termijn onderzoek een prominentere plaats en duurzame inbedding te laten hebben binnen het Skillslab. 

Functie-criteria:

-      Opleiding tot arts (BIG–geregistreerd)/ psycholoog/ gedragswetenschapper met aantoonbare ervaring in het communicatieonderwijs.

-      Minimaal 2 jaar ervaring in docentschap.

-      Gepromoveerd, onderwerp gerelateerd aan de functie.

-      Pre bekendheid en affiniteit met het onderwijs FHML geneeskunde (regulier, ITM en AKO).

-      Pre bekendheid met de onderwijsorganisatie FHML geneeskunde.

-      Pre bekendheid met het CORE-programma.

-      Bekendheid met het curriculum geneeskunde, in het bijzonder het vaardigheden curriculum.

-      Communicatief vaardig, leiding kunnen geven.

-      Aantoonbare managementervaring of ambitie zich daarin te ontwikkelen.

-      Ervaring met werken met simulatiepatiënten, waaronder het trainen van simulatiepatiënten ten aanzien van communicatie, lichamelijke

        symptomen en het geven van feedback.

-      In staat zijn zich in woord en geschrift in het Engels te kunnen uitdrukken.

-      In bezit van de BKO of SKO.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op vast.

Categorie

Docent-1 (met doorgroei mogelijk naar UHD-2 mits voldaan alle voorwaarden Carrière beleid UM) Dit is inclusief onderwijsrol C1 – onderwijsconstructie en/of organisatie van grote programma-onderdelen).

Deze functie is vastgesteld op schaal 12 en na goed functioneren en vaste aanstelling in schaal 13. Salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 4.406 en maximaal € 5.656 in schaal 12. Voor schaal 13 is dit minimaal € 5.039 en maximaal € 6.133. De genoemde bedragen zijn gebaseerd op 1 fte. Dit is exclusief 8% vakantiegeld en exclusief 8,3% eindejaarsuitkering.

In het kader van de flexibele werkduur kunt u ervoor kiezen meer of minder te werken dan uw formele werkweek. De werktijden worden separaat met u afgesproken.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor nadere informatie raadpleeg de website www.maastrichtuniversity.nl > support > UM medewerkers.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Het Skillslab

Het Skillslab verzorgt het vaardigheidsonderwijs aan alle jaargroepen van de opleiding geneeskunde. Dit vaardigheidsonderwijs omvat een programma voor vaardigheden op het gebied van anamnese & lichamelijk onderzoek, therapeutische handelingen, consultvoering & communicatie en laboratorium diagnostiek. Dit onderwijs wordt ook aangeboden aan studenten van de 4-jarige master opleiding tot Arts-Klinisch Onderzoeker (A-KO master) en aan studenten van een Engelse variant van het onderwijsprogramma, International Track Medicine (ITM). Een andere doelgroep zijn de nurse practitioners. 

Het Skillslab team creëert een inspirerende, stimulerende en veilige leeromgeving, waarbij er persoonlijke aandacht is voor de student. Een omgeving waarin studenten zich steeds meer bewust worden van hun eigen ontwikkel- en leerproces en eigen verantwoordelijkheid hierbij.

Het Skillslab is een afdeling met circa 60 medewerkers (merendeels parttime). Er is sprake van een organisatie, waarin de medewerkers met veel eigen verantwoordelijkheid en onderlinge collegialiteit in hecht teamverband het vaardigheidsonderwijs verzorgen. Er is veel enthousiasme voor het werken met studenten en onderwijsontwikkeling.

Iedere medewerker binnen het Skillslab heeft de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Iedere medewerker is ook verschillend: de één zal zich grotendeels richten op onderwijs, is enthousiast, vol passie en een goede docent! De ander wil daar weer wat meer naast doen, zoals de formele beschikbare onderwijsrollen: tutor, mentor en blokplanningsgroeplid. Buiten de formele onderwijsrollen zijn er ook andere interne Skillslab-rollen om je als medewerker te ontwikkelen, te motiveren, energie en werkplezier te behouden zoals het exploreren van de rol van ICT in het onderwijs, het bijdragen aan de ontwikkeling van leermiddelen en het opzetten van Onderzoek (Strategisch document CvB) en Internationalisering. 

Het kernthema van het Skillslab voor de komende 5 jaar vormt “Het Skillslab in beweging!”.

Op dit moment zijn er voorbereidingen voor het starten van een nieuwe Bachelor programma voor de opleiding geneeskunde. Gepersonaliseerd leren staat hierbij centraal. Een belangrijke opdracht voor de nieuwe CORE coördinator zal zijn om het CORE onderwijs hierin vorm te gaan geven. 

Het CORE-onderwijs bestaat uit training in consultvoering, nabespreking van contacten met simulatiepatiënten, attitude- en intervisie onderwijs. Voor dit onderwijs worden CORE-groepen van 10 studenten gevormd, die gedurende het hele jaar in dezelfde samenstelling bij elkaar komen onder  begeleiding van een vaste CORE-docent. Het CORE-onderwijs vormt een integraal onderdeel van het vaardigheidsonderwijs aan de geneeskunde studenten. Dit academisch jaar is een nieuw programma CORE intervisie in de master gestart.

Het CORE-onderwijs wordt georganiseerd door een planningsgroep van 6 leden afkomstig uit verschillende disciplines en een student-lid. De CORE-coördinator is eindverantwoordelijk voor het programma. De coördinator en leden van de CORE-planningsgroep (m.u.v. het student-lid) vervullen ook de rol van CORE-docent.    

 

https://skl.mumc.maastrichtuniversity.nl/

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Management
  • Gezondheid
  • 30.4—32 uur per week
  • €4406—€6133 per maand
  • Universitair
  • AT2019.011

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 5, 6229 ES, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you