Universitair Docent Jeugdrecht

Universitair Docent Jeugdrecht

Geplaatst Deadline Locatie
5 feb 26 feb Leiden

Functieomschrijving

 • Het zelfstandig verrichten van onderzoek op het gebied van het familie- en jeugdrecht en het publiceren van de resultaten binnen een of meerdere facultaire onderzoeksprogramma’s;
 • Het verzorgen, ontwikkelen en coördineren van onderwijs binnen de diverse onderwijsprogramma’s, in het bijzonder de master jeugdrecht (www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/master/jeugdrecht) en de master of laws Advanced Studies in International Children’s Rights (www.universiteitleiden.nl/onderwijs/opleidingen/master/international-childrens-rights);
 • Het begeleiden en beoordelen van scripties (bachelor en master);
 • Het ontwikkelen en verzorgen van post-academisch onderwijs aan professionals;
 • Het op collegiale wijze bijdragen aan (bestuurs)werkzaamheden binnen de afdeling en de faculteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Wij zoeken een getalenteerde onderzoeker en enthousiaste docent;
 • U bent gepromoveerd of u heeft goedkeuring om te promoveren;
 • U heeft algemene kennis en aantoonbare belangstelling voor het brede vakgebied van het jeugdrecht, met een bijzonder accent op het familierecht;
 • U heeft ervaring met het doceren en coördineren van juridische vakken op bachelor en masterniveau, en ook met het doceren aan internationale groepen in het Engels;
 • U beschikt over goede didactische kwaliteiten, bijvoorbeeld blijkende uit studentevaluaties of referenties;
 • U heeft het vermogen en de bereidheid om collegiaal samen te werken in een team;
 • U heeft bij voorkeur ervaring met bestuurswerkzaamheden in een academische omgeving;
 • U bent in staat om onafhankelijk en zelfstandig wetenschappelijk onderzoek te verrichten en te coördineren;
 • Verder bent u een creatieve en proactieve onderzoeker; uw ambitie is om vernieuwend en grondig onderzoek te verrichten in het familie- en jeugdrecht en om te publiceren ten behoeve van zowel het Nederlandse wetenschappelijke debat als het internationale debat;
 • U beheerst niet alleen de Nederlandse maar ook de Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 5.656,-,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11 of 12).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.  

De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn. 

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is met ruim 5.000 studenten en 450 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland, die zich in alle verscheidenheid toch kenmerkt door kleinschaligheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtig gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. Werken voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid betekent werken in een inspirerende wetenschappelijke omgeving.

De afdeling Jeugdrecht van het Instituut voor Privaatrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid geeft onderwijs en verricht onderzoek op het gebied van het familie- en jeugdrecht en internationale kinderrechten. 

https://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid

Additionele informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met prof.mr. Mariëlle Bruning, opleidingsdirecteur master Jeugdrecht, e-mail m.r.bruning@law.leidenuniv.nl, telefoon 071 527 8913. Voor meer informatie over de procedure kunt u contact opnemen met drs. Jaqueline. Wessel MA, management-assistente, telefoon 071 527 1326, e-mail j.e.wessel@law.leidenuniv.nl.

Solliciteren
U kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 26 februari 2019 worden gericht aan prof.mr. E.C.C. Punselie.
In week 10 en 11 zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Recht
 • max. 30.4 uur per week, tijdelijk
 • €3637—€5656 per maand
 • Gepromoveerd
 • 6039

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311 ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Leiden). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 26 feb 2019.