Communicatiemedewerker 0,50 fte

Communicatiemedewerker 0,50 fte

Geplaatst Deadline Locatie
6 feb 24 feb Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universiteitsbibliotheek is op zoek naar een creatieve communicatiemedewerker, 0,50 fte

Functieomschrijving

  • De Universiteitsbibliotheek (UB) wil communiceren op een moderne, drempelloze manier over informatie die nodig is voor onderzoek, onderwijs en studie.

We zoeken een enthousiaste en leergierige allround communicatiemedewerker in de dop. Je bent creatief, met een goed gevoel voor taal en oog voor detail en vormgeving. Je bent ‘born digital’, bent een actief social media gebruiker, hebt een ‘vlotte pen’ en beheerst uitstekend de Nederlandse en Engelse taal.

Als communicatiemedewerker van de UB bied je brede ondersteuning om onze communicatieboodschappen voor het voetlicht te brengen bij onze doelgroepen. Op een manier die iedere doelgroep aanspreekt, in hun eigen taal, via de media of in settings waar de doelgroep zich bevindt. De voornaamste doelgroepen van de UB zijn onderzoekers, docenten en studenten van Universiteit Maastricht (UM). Met deze doelgroepen communiceren we voornamelijk in het Engels.

Je bent onderdeel van het communicatieteam. Daarin is iedere bibliotheekafdeling vertegenwoordigd door een communicatieliaison. De coördinatie van het team gebeurt door de senior communicatiemedewerker.

Als onze nieuwe communicatiemedewerker:

-Schrijf en redigeer je, planmatig en ad-hoc, teksten voor de diverse online UB-informatiekanalen, maar ook offline communicatiemiddelen als brochures en posters. 

-Zet je ook sociale media in om de boodschap onder de aandacht van onze doelgroepen te brengen. En zorg je mede voor het beheer.

-Werk je samen met afzonderlijke communicatieliaisons aan doelgroepgerichte digitale nieuwsbrieven, initieer je en draag je bij aan succesvolle voorbereiding/uitvoering en promotie van ‘What’s UB’-evenementen en campagnes.

-Zorg je voor eenheid in de UB communicatie-uitingen en zoek je aansluiting bij algemene communicatie van de UM.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Je beschikt over:

  • een afgeronde of vergevorderde communicatieopleiding op  hbo-niveau, dan wel aantoonbare ervaring op dit gebied
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
  • perfecte beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • ervaring in het schrijven van pr-teksten die qua idioom / taalgebruik onze specifieke doelgroepen aanspreken
  • goede kennis en ervaring in het inzetten van social media
  • gevoel voor vormgeving en bij voorkeur basale ervaring met Adobe Illustrator, Photoshop of Indesign
  • actuele kennis van sociale media en ervaring met diverse CMS-systemen (Wordpress en Drupal) en hedendaagse web skills, evenals Word, Excel en Powerpoint.

Competenties:

Je bent van nature nieuwsgierig en inventief. Je beschikt over uitstekende schrijfvaardigheden (ongeacht het toegepaste communicatiekanaal, online en offline). Je bent in staat complexe informatie te vertalen naar toegankelijke communicatie. Je bent communicatief en kan je inleven in de belevingswereld van diverse relevante, universitaire doelgroepen.

Je voelt je thuis in een ondersteunende rol. Bent een zelfstandig werkende en sociale teamspeler, behulpzaam en proactief. Je bent accuraat, creatief, flexibel, leergierig, resultaatgericht, stressbestendig en bovenal enthousiasmerend.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vaste aanstelling.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlands Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de Support pagina voor UM-medewerkers op de website van Universiteit Maastricht.

De functie is ingedeeld in het UFO-profiel van Communicatiemedewerker 3, schaal 7 VSNU.

Dienstverband: Functie voor 1 jaar. Bij goed functioneren is er uitzicht op een vaste aanstelling.

Start van de werkzaamheden: zo spoedig mogelijk.

Werklocatie: De Universiteit Maastricht heeft twee bibliotheeklocaties: Bibliotheek Binnenstad (Grote Looiersstraat 17) en Bibliotheek Randwyck (Universiteitssingel 50). Afhankelijk van je agenda kun je op beide locaties werkzaam zijn.

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Universiteitsbibliotheek

De Universiteitsbibliotheek (UB) wil een partner zijn in onderzoek en onderwijs aan de Universiteit Maastricht (UM) en ondersteunt kennisontwikkeling en kennisverspreiding binnen de UM-gemeenschap.

De voornaamste doelgroepen van de UB zijn de eigen onderzoekers, docenten en studenten. Daarnaast zijn wij ook aan het werk voor de UM campussen, het MUMC+, UM-contractpartners, de stad Maastricht en regionale en euregionale educatieve partners.

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Onderwijs
  • max. 19 uur per week
  • €2261—€3052 per maand
  • HBO
  • AT2019.020

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you