Junior onderzoeker / Promovendus IQ healthcare

Junior onderzoeker / Promovendus IQ healthcare

Geplaatst Deadline Locatie
7 feb 20 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 feb 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als junior onderzoeker word je ingezet op het Zonmw project 'IMPROVE!', wat valt onder het programma Verpleging & Verzorging: leren en verbeteren.

Met IMPROVE! willen we nagaan hoe een 'Evidence Based Quality Improvement' leercultuur binnen teams met verpleegkundigen en verzorgenden in het ziekenhuis en de wijk gecreëerd kan worden, zodat zij continu persoonsgerichte Essentiële Zorg kunnen verbeteren. We beginnen met drie uitkomsten, geprioriteerd door de beroepsvereniging V&VN, en die allen EZ betreffen: pijn, wond, en participatie bij de overdracht.

Binnen dit 4 jarige project zijn twee werkpakketten te onderscheiden met elk een eigen doel.
  • Werkpakket 1: Bestaande aanbevelingen over persoonsgerichte EZ en ondersteunende EBQI-tools verzamelen en ontsluiten, zodat deze toegankelijk zijn voor praktijk & onderwijs van V&V door een interactief kennisplein;
  • Werkpakket 2: Nagaan hoe een EBQI-leercultuur binnen teams met V&V in ziekenhuizen en de wijk gecreëerd kan worden, zodat zij in staat zijn om continu EZ te kunnen verbeteren.
In dit project werken we met een consortium met onder andere de Health Academy, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het ROC, V&VN en Vilans. Hierdoor krijg je de mogelijkheid om een breed netwerk op te bouwen met verschillende belangrijke spelers in de gezondheidszorg.

Bij start van het project schrijf je een gedetailleerd plan van aanpak.

In werkpakket 1:
In de eerste fase van de Design Based Research (DBR) benadering zullen we op verschillende manieren zoeken naar aanbevelingen betreffende de drie geprioriteerde verpleeg sensitieve uitkomsten. Dit betreft o.a. literatuuronderzoek, verzamelen en bundelen van aanbevelingen uit richtlijnen, kwaliteitsstandaarden en CAT (Critical Appraised Topic) boeken.

Daarnaast zullen we zoeken naar ondersteunende en vooral praktische EBQI-tools. Hierbij valt te denken aan een checklist voor het beoordelen van een CAT of een EBQI-project en QI-runcharts en QI-dashboards. Gevonden aanbevelingen worden in een database verzameld en voorgelegd aan cliënten/patiënten. Met de adviesgroep, die meerdere malen bijeenkomt, wordt tenslotte een pakket van eisen samengesteld en advies gegeven over de inhoud, toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van het kennisplein.

In werkpakket 2: wordt fase 1 van DBR wordt afgerond door het kiezen van een werkzame methode voor V&V voor het ontwikkelen van een EBQI-leercultuur. Tevens nemen we voormetingen af met meetinstrumenten waarin kennis, vaardigheden en houding m.b.t. EBQI centraal staan. In fase 2 gaan 10 teams aan de slag met één van de drie verpleeg sensitieve uitkomsten. De uitkomst wordt gekozen door het team samen met vertegenwoordigers van patiënten en cliënten tijdens een zogenaamde patiënten wandeling. In deze fase is er een interne coach vanuit de instelling en een externe coach vanuit het HBO of MBO onderwijs betrokken. In fase 3 evalueren en reflecteren we met de teams en coaches op het creëren van de EBQI- leercultuur in focusgroep interviews. Opnieuw nemen we de meetinstrumenten af. Centraal voor ons staat het opdoen van kennis over hoe een EBQI-leercultuur voor het continu leren en verbeteren van kwaliteit van zorg in teams van V&V gecreëerd kan worden. Door te kiezen voor Essentiële Zorg, en dus het hart van het vak, sluiten we aan bij de belevingswereld en de intrinsieke drijfveer van V&V.

Het project wordt afgerond middels publicaties, landelijke disseminatie en een promotie (PhD kwalificatie).

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Voor dit project zoeken wij een enthousiaste kandidaat met affiniteit voor complexe doelgroepen en kennis van EBP en EBQI. Je hebt een belangrijke rol in de uitvoer van het project, de methodologische opzet en de evaluatie van het programma. Je taken bestaan uit het afstemmen van de interne projectcommunicatie, het voorbereiden en verslagleggen van bijeenkomsten, en contact onderhouden met de projectgroep en de begeleidingscommissie.
  • Je bent een enthousiaste, ambitieuze, accurate, proactieve en zelfstandig functionerende wetenschappelijk opgeleide verpleegkundige en niet bang voor een uitdaging;
  • Afgeronde wetenschappelijke opleiding, bijvoorbeeld Verplegingswetenschap;
  • Aantoonbare en recente praktijk en werkervaring als verpleegkundige;
  • Aantoonbare en recente ervaring in onderwijs aan verpleegkundigen, bij voorkeur in evidence based practice of wetenschappelijk/toegepast onderzoek;
  • Affiniteit met kwalitatief en kwantitatief onderzoek en met de brug slaan tussen wetenschap en de praktijk/onderwijs;
  • Beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden;
  • Beschikt over analytische vaardigheden zowel op het gebied van kwalitatief- als kwantitatief onderzoek;
  • Onafhankelijke en gestructureerde werkstijl;
  • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal;
  • Tot slot herken je jezelf in de Radboud manier van werken.

Arbeidsvoorwaarden

Ingangsdatum van het contract is 1 mei 2019 voor de duur van 4 jaar.

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er, afhankelijk van de functie, een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Werkgever

Radboudumc

IQ Healthcare
IQ healthcare is als onderdeel van het Radboudumc een wetenschappelijke afdeling die zich inzet voor kwaliteitsverbetering binnen de zorg. Wij vinden dat iedere patiënt de zorg moet krijgen die volgens wetenschappelijke inzichten het beste is en die maximaal aansluit bij de waarden van de patiënt. Dit doen wij door het uitvoeren van wetenschappelijke projecten, maar ook door het verzorgen van onderwijs op het gebied van kwaliteit, veiligheid, doelmatigheid en ethiek in de zorg. Naast wetenschappelijk onderzoek en onderwijs verricht IQ healthcare ook toegepast onderzoek. IQ healthcare is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de grootste wetenschappelijke centra in Europa op het gebied van kwaliteit, veiligheid, effectiviteit, persoonsgerichtheid en innovatie van de gezondheidszorg.

Continu werken aan kwaliteitsverbetering om te komen tot persoonsgerichte Essentiële Zorg (EZ) vormt een uitdaging voor verpleegkundigen en verzorgenden (V&V). Het is lastig om in de waan van de dag te reflecteren op eigen handelen en het lijkt vaak een taak die er bij komt in plaats van er bij hoort.
Persoonsgerichte EZ is het hart van de dagelijkse praktijk van V&V. Internationaal staat EZ bekend als Fundamentals of Care. Hierin staat de relatie met de patiënt/cliënt centraal. Aanvullend worden in dit raamwerk drie domeinen onderscheiden; fysiek, psychosociaal en relationeel. Rondom deze kern is een schil waarin het beleid en systeem een plek krijgen.

Dagelijks registreren V&V voor patiënten/cliënten fysieke & psychosociale uitkomsten (verpleeg sensitieve uitkomsten) in ICTsystemen. Helaas wordt dit nu vaak nog alleen gebruikt voor externe transparantie. Echter deze data ook goed bruikbaar voor interne en continue kwaliteitsverbetering, waarbij de nieuwste inzichten gecombineerd worden met de lokale context. Evidence Based Quality Improvement (EBQI) is een methode die leidt tot een cultuur waarin continu geleerd en gebruik gemaakt wordt van geregistreerde data en nieuwste inzichten. Dit past ook in het vernieuwde beroepsprofiel V&V. Helaas is momenteel in onderwijs & praktijk weinig kennis en ervaring met EBQI waardoor tradities en gewoontes in stand blijven. Hierdoor krijgen patiënten/cliënten soms onnodige zorg.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en hoe jij daaraan kan bijdragen.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen
  • 24—28 uur per week
  • €2357—€3020 per maand
  • Universitair
  • 97647-P470111-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you