Onderzoeker Bodem en Bedrijfssystemen

Onderzoeker Bodem en Bedrijfssystemen

Geplaatst Deadline Locatie
14 feb 3 mrt Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een leergierige en enthousiaste onderzoeker op het gebied van Bodem en bedrijfssystemen, dan zijn wij op zoek naar jou!
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van perspectiefvolle innovaties op gebied van robuuste en weerbare productiesystemen en/of bodem in de akkerbouw en vollegrondsgroententeelt, waarbij integrale benadering met respect voor mens, natuur en milieu belangrijk is.
  • Je zet nieuw systeemonderzoek op, voert het uit en analyseert data uit het onderzoek met state-to-the-art wetenschappelijke methoden. Je gaat diverse projecten leiden en besteedt veel aandacht aan communicatie en het verkrijgen van draagvlak bij ondernemers, financiers en andere belanghebbenden.
  • Je draagt bij aan het opzetten van nieuwe projecten inclusief het verkrijgen van draagvlak bij ondernemers, financiers en andere belanghebbenden.
  • Je hebt feeling met en werkt nauw samen met ondernemers uit de primaire sector.
  • Uiteraard draag je bij aan de presentatie van de resultaten voor opdrachtgevers, belanghebbenden en vakpers.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • WO/ HBO niveau (Academisch werk- en denkniveau, eventueel starter op de arbeidsmarkt) op het gebied van bodembeheer en innovatieve productiesystemen.
  • Brede kennis van de akkerbouw en vollegrondsgroententeelt.
  • Kennis van bodemecologie, bovengrondse biodiversiteit is een pre.
  • Kennis van data analyse inclusief statistische analysetechnieken.
  • Enthousiasme in het functioneren in een (commerciële) omgeving met sterke belangenverstrengelingen of -tegenstellingen.
  • Bereidheid om je te verbreden in het kennisveld en opleidingen te volgen om vaardigheden op te doen.
  • Uitstekende sociale vaardigheden en een flexibele, teamgerichte instelling.
Belangrijke competenties zijn: creativiteit, durf, samenwerken, analytisch, gestructureerd, nauwkeurig, pro-activiteit en resultaatgerichtheid.
Voor deze functie is beheersing van de Engelse taal noodzakelijk. Het gewenste taalniveau is B2. Meer informatie over dit niveau is te vinden in het document Taalniveau.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie met volop mogelijkheden om je te ontwikkelen als onderzoeker binnen een dynamisch bedrijf, een prettige werksfeer, veel ontplooiingsmogelijkheden en uitstekende arbeidsvoorwaarden. De organisatie kent gunstige en flexibele arbeidsvoorwaarden, waaronder goede opleidings- en scholingsfaciliteiten, keuze voor een goede balans tussen werk en privé, ontwikkelingsmogelijkheden en een flexibele invulling van de arbeidstijd. Het salaris wordt afgeleid van CAO WR, zijnde minimaal € 2.656,= tot max € 4.934=. Inschaling is uiteraard afhankelijk van opleiding, kennis, competenties en relevante ervaring. De standplaats voor deze functie is Lelystad.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op de speciale werken bij pagina's.

Open Teelten
De Business Unit Open Teelten van Wageningen University & Research wil een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelen van economische gezonde open teelten sectoren met respect voor natuur, milieu en mens en brengt wetenschap in de praktijk. De BU is gespecialiseerd in het toetsen en ontwikkelen van innovaties in akkerbouw, fruit-, boom-, vollegrondsgroenteteelt en de groene ruimte. We zijn expert in het succesvol ontwikkelen en toetsen op praktijkschaal op basis van wetenschappelijke verantwoorde methoden en technieken. We doen dit met name met onze unieke kennis, proefbedrijven en bewaarfaciliteiten, zowel nationaal als internationaal.

In het onderzoeksteam Bodem en Bedrijfssysteem onderzoek werken onderzoekers aan de ontwikkeling van robuuste en weerbare voedselproductie systemen in de akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt. Er wordt zowel gewerkt aan korte termijn oplossingen in nauwe samenwerking met de praktijk in zogenaamde praktijknetwerken als ook aan oplossingen voor de langere termijn (proof of principles, nieuwe bedrijfssystemen).

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • 473152

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you