Directeur Botanische Tuinen Universiteit Utrecht (0,8 - 1,0 fte)

Directeur Botanische Tuinen Universiteit Utrecht (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 14 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universiteit Utrecht is op zoek naar een nieuwe directeur Botanische Tuinen. Interesse? Lees hier meer over de functie en solliciteer.

Functieomschrijving

De Universiteit Utrecht is op zoek naar een nieuwe directeur Botanische Tuinen. De Botanische Tuinen bevat onderzoeks- en onderwijscollecties van levende planten, een taxonomisch farmaceutische collectie, een fossielencollectie, publieke ruimtes met restauratie en onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten. Het fundamentele doel is om collecties en faciliteiten toegankelijk te maken en om ze voor de toekomst te behouden. De Botanische Tuinen geeft daarbij voorlichting over biodiversiteit en  ecosystemen en functioneert eveneens als een refugium voor bedreigde soorten.

De Botanische Tuinen:

  • ondersteunt met faciliteiten en kennis het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek;
  • beheert de collecties en cultuurhistorische waarden van Fort Hoofddijk;
  • ontwikkelt publieksactiviteiten en educatieprogramma’s om onderzoeksthema’s van de Universiteit Utrecht toegankelijk te maken en te promoten;
  • faciliteert evenementen en presenteert zich al een cultureel toeristische attractie;
  • is een ontmoetingsplek voor studenten en medewerkers op het Utrecht Science Park.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Gezien de prestigieuze aard van deze positie is de ideale kandidaat een ondernemende wetenschapper. Zij/hij heeft ervaring met het werken in een vergelijkbare complexe omgeving en is een verbindende en inspirerende leider. In het bijzonder heeft de ideale kandidaat:

  • Een wetenschappelijke achtergrond in relevant vakgebied.
  • Een goede kennis van collectiebeheer en hoe deze kunnen bijdragen aan wetenschappelijke kennis en maatschappelijke impact.
  • Ervaring met het ontwikkelen en financieren van educatieve en onderzoeksfuncties, publieke activiteiten en evenementen. Ervaring in cultureel ondernemerschap is een pré.
  • Aantoonbaar succes in fondsenwerving uit diverse bronnen
  • Het vermogen om strategie te ontwikkelen en om veranderingen te implementeren in een complexe organisatie, het vermogen om te beïnvloeden zowel intern als extern.
  • Ervaring met het managen van personeel en het beheren van budgetten en projecten.
  • Een relevant netwerk binnen en buiten de organisatie.



Voor deze uitdagende functie zijn we op zoek naar een kandidaat met de volgende competenties:

  • wetenschapper en visionair;
  • communicatief en omgevingsgericht;
  • samenwerkend en verbindend;
  • inspirerend en creatief;
  • overtuigend en resultaatgericht.

Dit is een unieke functie met veel ontwikkelingsmogelijkheden en ruimte eigen inbreng. Voel jij je gegrepen door deze functie maar denk je "ik voldoe vast niet aan de lijst met eisen"? Schroom niet, kandidaten met veel talent en andere ervaring mogen uitdrukkelijk ook reageren. Wetenschappers die nog volop onderzoeksbeurzen aanvragen en daar graag mee doorgaan, maar bijvoorbeeld ook cultureel ondernemend zijn, worden ook uitgenodigd te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling (0,8 - 1,0 fte) voor twee jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.039,- en maximaal € 6.133,- (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De Botanische Tuinen (BoTu) in Utrecht stamt uit 1639 en is één van de oudste Botanische Tuinen van Europa. De BoTu is gesitueerd rondom Fort Hoofddijk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en op een oppervlakte van circa 9 hectare staat de collectie van meer dan 8.500 plantensoorten. De BoTu is onderdeel van een wereldwijd netwerk van botanische tuinen. Jaarlijks komen er meer dan 150.000 bezoekers waarvan 55.000 betalende bezoekers van buiten de campus van de Universiteit Utrecht.


De BoTu is primair een omgeving voor voorlichting, educatie en experimenteren waar ook veel bezoekers komen om te recreëren. De BoTu heeft daarnaast een belangrijke outreach-functie waarbij planten, ecologie en biodiversiteit met maatschappelijke thema’s worden voorgesteld aan het grote publiek. De BoTu is een plaats van inspiratie waar enorm van wordt genoten, ook door medewerkers, studenten en bewoners Utrecht Science Park.

De Botanische Tuinen maakt deel uit van de Faculteit Bètawetenschappen en de directeur BoTu rapporteert aan de directeur van de faculteit Bètawetenschappen. Vanwege de universitair brede functionaliteit zijn er directe relaties met het College van Bestuur, besturen van onderzoeksinstituten en besturen van opleidingen. De directeur biedt inhoudelijk en administratief leiderschap en is verantwoordelijk voor het algemene beleid van de Tuinen. Voor onderwijs en onderzoek is er afstemming met de faculteiten Bètawetenschappen en Geowetenschappen. 

Het management van de BoTu bestaat uit de directeur, een nog aan te stellen senior medewerker voor operationele zaken, de conservator en de hortulanus. Verder zijn er buiten de BoTu ondersteunende diensten op het gebied van infrastructuur, gebouwen, HR, financiën en ICT.


De financiering voor de BoTu is voornamelijk afkomstig van centrale universiteitsfondsen, toegangsprijzen en subsidies. De BoTu wordt onderhouden door zo’n 20 medewerkers en 100 vrijwilligers met een omzet van rond 2 miljoen euro per jaar. Toewijzing van de middelen voor activiteiten van de BoTu wordt uitgevoerd door de directeur faculteit Bètawetenschappen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Management
  • Natuurwetenschappen
  • 32—40 uur per week
  • €5039—€6133 per maand
  • Universitair
  • 1029218

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you