PHD POSITION “SAMEN UNIEK”

PHD POSITION “SAMEN UNIEK”

Geplaatst Deadline Locatie
28 feb 15 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Klaar voor een uitdagende functie in een jong, dynamisch en enthousiast team?   Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Locatie: Amsterdam en Leiden
FTE:        1.0

Functieomschrijving
Het onderzoek “Samen Uniek” is een grootschalige, longitudinale studie naar de effecten van een interventie gericht op het verbeteren van sensitief ouderschap van ouders van kinderen tussen 3 en 14 jaar oud, in relatie tot de ontwikkeling van sociale vaardigheden en gedragscontrole bij kinderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van observatie, vragenlijsten, ambulante metingen, genetica, en neurobiologische meetmethoden zoals (f)mri. In dit promotieproject worden (differentiële) interventie-effecten onderzocht, waarbij een gerichte keuze uit het hele scala aan metingen kan worden betrokken.

Jouw taken

 • bijdragen aan de dataverzameling en analyse van de gegevens
 • schrijven van artikelen voor publicatie in wetenschappelijke tijdschriften, uitmondend in een dissertatie
 • presenteren van onderzoeksbevindingen op wetenschappelijke congressen en voor collega's
 • volgen van onderwijs in afstemming met jouw wensen en expertise
 • geven van onderwijs (ongeveer 10% van de werktijd), bijvoorbeeld het begeleiden van studenten bij het schrijven van hun thesis of het geven van werkgroepen

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • (research) master opleiding in de neurobiologische of gedragswetenschappen. Ook als je op dit moment nog niet bent  afgestudeerd, kun je solliciteren
 • gedegen kennis van en ervaring met data-analyse
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in het Nederlands en het Engels
 • flexibele inzetbaarheid, vanwege het testen van deelnemers op flexibele tijden
 • ervaring met het werken met ouders en kinderen is een voordeel

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar €2.325 (PhD) oplopend tot €2.972 (PhD) bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor de duur 1 jaar en bij voldoende perspectief verlengd tot een totaal van 4 jaar. Aan het einde van het vierde jaar wordt de arbeidsovereenkomst afgesloten met een dissertatie.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden,
 • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Over de VU
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 23.000 studenten en werken ruim 4.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Afdeling

Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen
De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.

Het onderzoek "Samen Uniek" is ingebed in een landelijk consortium (Consortium Individual Development) waarin meerder universiteiten samenwerken. Het is een veelzijdige groep, waarin men nieuwe dingen leert en elkaar ondersteunt.Gezamenlijk proberen zij inzicht te krijgen in de vraag "Why some children thrive, and others don't".

Specificaties

 • Promotieplaatsen
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 40 uur per week
 • €2325—€2972 per maand
 • Universitair
 • 541

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

William Barlowlaan 149, 1086 ZR, Amsterdam

Bekijk op Google Maps