Promovendus / AIO, Faculteit Health, Medicine and Life Sciences, NUTRIM - vakgroep Pulmonologie

Promovendus / AIO, Faculteit Health, Medicine and Life Sciences, NUTRIM - vakgroep Pulmonologie

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 31 mrt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mrt 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Promovendus / AIO gezocht voor onderzoeksproject “Voeding voor het brein en een actieve leefstijl in COPD”
Binnen dit project bestuderen we hoe een op maat gesneden voedingsinterventie kan bijdragen tot behoud of herstel van de fysieke en mentale gesteldheid van patiënten met COPD.

Functieomschrijving

Patiënten met COPD hebben vaak een ontregelde stofwisseling en kunnen aanzienlijk beperkt worden in hun dagelijkse activiteiten. Een daarmee gepaard gaande suboptimale voeding en verminderde lichamelijke activiteit beïnvloeden het ziekte verloop ongunstig, waarbij niet alleen de fysieke, maar ook de mentale conditie wordt aangetast. Deze fysieke beperkingen (verlaagd uithoudingsvermogen en verstoorde spierfunctie) en mentale beperkingen (depressie, stress, verminderde cognitie) dragen bij aan een minder actieve leefstijl waardoor deze patiënten in een neerwaartse spiraal belanden. Binnen dit project wordt het effect van een op maat gesneden voedingsinterventie op het fysieke activiteitenniveau en de kwaliteit van leven bij patiënten met gevorderd COPD onderzocht. Hierbij worden mechanismen onderzocht die van invloed zijn op de communicatie tussen darmen, spieren en hersenen. De promovendus zal verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de klinische studie binnen de vakgroep Pulmonologie. Werkzaamheden betreffen o.a. het rekruteren van proefpersonen, het voorbereiden en uitvoeren van metingen, het coördineren c.q. uitvoeren van bloed- en weefselverzameling en het analyseren van onderzoeksgegevens. De promovendus zal de onderzoeksresultaten presenteren op (inter)nationale bijeenkomsten en rapporteren in wetenschappelijke publicaties die onderdeel zullen zijn van een proefschrift leidend tot een succesvolle promotie in 4 jaar.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

U bent afgestudeerd (MSc, MD) op een (bio)medische richting en u heeft affiniteit met dit onderwerp en patiëntgebonden onderzoek. U beschikt over een onderzoekersmentaliteit: ruimdenkend, nieuwsgierig, enthousiast, leergierig en nauwkeurig. U bent in staat procedures nauwgezet uit te voeren, u kunt zelfstandig en nauwkeurig werken, maar u bent ook een teamspeler. U staat open voor het aanleren en uitvoeren van nieuwe meettechnieken. U beschikt over goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. U beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Ervaring met klinisch onderzoek is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Tijdelijk dienstverband voor 4 jaar. 

Het salaris bedraagt € 2.325,- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot € 2.972,- bruto per maand in het vierde jaar, conform salarisschaal Promovendi.

Elk jaar vindt er een beoordeling plaats

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.

Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl, onder Support/UM-medewerkers/Arbeidsvoorwaarden 

Werkgever

NUTRIM School of Nutrition and Translational Research in Metabolism van MUMC+ (Maastricht University Medical Center),verricht fundamenteel en toegepast onderzoek naar de rol van voeding in het ontstaan, de behandeling en preventie van metabole ontregelingen bij kanker en chronische aandoeningen zoals obesitas, diabetes, chronische longziekten en chronische darmaandoeningen. Het onderzoek kenmerkt zich door een multidisciplinaire aanpak. 
NUTRIM participeert in Top Instituut Food & Nutrition (TIFN), TIPharma en CTMM, toptechnologische instituten opgericht en gefinancierd door de overheid in samenwerking met een aantal bedrijven, met als doel strategisch en fundamenteel onderzoek uit te voeren, o.a. op het gebied van voeding.

https://www.maastrichtuniversity.nl/research/school-nutrition-and-translational-research-metabolism

Afdeling

Vakgroep Pulmonologie (MUMC+)

Het onderzoek vindt plaats binnen de vakgroep Pulmonologie (MUMC+). De groep is internationaal voorloper op het gebied van voeding en metabolisme bij longziekten.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Voeding
  • 36—40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • AT2019.088

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 50, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you