Klinisch informaticus in opleiding

Klinisch informaticus in opleiding

Published Deadline Location
18 Mar 30 Apr Eindhoven

You cannot apply for this job anymore (deadline was 30 Apr 2019).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Job description

Wil jij:
- bijdragen aan de voortschrijdende digitalisering in de zorg?
- onderdeel worden van een nieuwe, snel groeiende en gewilde beroepsgroep?
- de verbindende factor zijn tussen zorg, informatie en organisatie?
- een post-masteropleiding volgen en wat je leert direct toepassen in de praktijk?

Dan is dit de opleiding voor jou!klinisch informaticus in opleidingDe School of Medical Physics and Engineering Eindhoven (SMPE/e) van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zoekt samen met deze zorginstellingen kandidaten voor een opleidingsplaats:Jeroen Bosch Ziekenhuis, 's-Hertogenbosch;
Spaarne Gasthuis, Hoofddorp.Op onze website zullen de opleidingsplaatsen worden aangevuld tot medio april. Zie www.tue.nl/smpee/vacatures.

Klinisch informaticus?
De snel voortschrijdende digitalisering in de zorg vraagt om een nieuwe beroepsgroep in de zorg. Klinisch informatici zijn in staat om de (complexe) informatiestromen binnen een zorginstelling te overzien door een procesmatige benadering en denkwijze. Op basis van een grondige analyse van de situatie ontwerpen zij een passend informatiesysteem, waarbij zij ook de organisatie, werkprocessen en ICT meenemen. Een klinisch informaticus bezit kennis op het gebied van informatievoorziening en ICT, zorg(processen) en zorgorganisatie. De klinisch informaticus bouwt een brug tussen het zorgproces, de bestuurlijke omgeving en de informaticaomgeving van de instelling. Daarbij is goede communicatie, zowel binnen als buiten de instelling, bepalend voor het succes van menig project.

Wat houdt de opleiding in?
Je volgt een tweejarige postmasteropleiding met het motto 'institution based, university managed'. Dit betekent dat je gestationeerd bent in een zorginstelling en dat SMPE/e de opleiding vanuit de TU/e verzorgt in de vorm van colleges, workshops, (internationale) conferenties en seminars. Tijdens je opleiding word je intensief begeleid door deskundigen uit het werkveld en van SMPE/e. Je volgt de opleiding samen met 12 andere trainees, waarbij intensief onderling contact zorgt voor een instelling overstijgend inzicht in het vakgebied. Daarnaast bouw je een uitgebreid netwerk op waar je tijdens en ook na de opleiding veel profijt van zult hebben.

Je voert tijdens de twee jaar verschillende projecten uit in de zorginstelling, waaronder één groot ontwerpproject van één jaar effectieve werktijd. Op de website van SMPE/e vind je een projectbeschrijving van de beoogde projecten van de zorginstellingen in deze vacature. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheid om met een extern project van drie maanden jouw kennis te verrijken in een andere werkomgeving (bijv. industrie, consultancy of een andere zorginstelling).

Specifications

Eindhoven University of Technology (TU/e)

Requirements

Wie ben jij?
Een gemotiveerde, enthousiaste kandidaat met een passende vooropleiding op masterniveau op het gebied van (medische) informatica, technische bedrijfskunde, biomedische technologie, gezondheidswetenschappen of gelijkwaardig. Je hebt affectie met de zorg en bent bereid om twee jaar lang werk en opleiding te combineren. Bij voorkeur hebben kandidaten al enige jaren werkervaring (werk of promotieonderzoek).

Conditions of employment

Een tijdelijke aanstelling voor twee jaar in de zorginstelling (1 fte, ten minste 32u p/w) en op de TU/e (0.0 fte). Bandbreedte van het totale salaris is € 2.000,- tot € 3.500,- per maand (afhankelijk van achtergrond en werkervaring). Daarnaast is er een vergoeding voor vakliteratuur, studiematerialen, externe cursussen, externe opdracht, reiskosten en conferenties.

Wanneer start je?
De opleiding gaat van start op 1 oktober 2019.

Specifications

  • Medical staff (resident, specialist, consultant)
  • Natural sciences
  • max. 38 hours per week
  • University graduate
  • V34.3798

Employer

Eindhoven University of Technology (TU/e)

Learn more about this employer

Location

De Rondom 70, 5612 AP, Eindhoven

View on Google Maps

Interesting for you