Manager UvA Teaching & Learning Centre

Manager UvA Teaching & Learning Centre

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 10 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Bestuursstaf van de Universiteit van Amsterdam (UvA) zoekt per direct een manager met een sterk onderwijsprofiel en leidinggevende ervaring die in staat is kennisdeling, onderwijsvernieuwing en docentprofessionalisering mede vorm te geven. Als manager geef je leiding aan een team van vier medewerkers (2 FTE). Met het team draag je zorg het inrichten van een effectieve organisatie- en werkstructuur waarin samen met de facultaire TLC’s wordt gewerkt aan projecten gericht op onderwijsvernieuwing, het organiseren van kennisdeling en de ontwikkeling en het beheer van het centrale aanbod voor docentprofessionalisering. Je zorgt voor verbinding tussen de facultaire activiteiten en neemt initiatief voor nieuwe interfacultaire projecten, het opschalen van good practices, kennisdelingsactiviteiten en het organiseren van het centrale scholings- en professionaliseringsaanbod. Hierbij ben je verantwoordelijk voor de voortgang, de evaluatie en het succes van de verschillende activiteiten.

Je bent eindverantwoordelijk voor het opstellen van het jaarplan en –verslag van het centre, hierin worden de strategische doelen van het centre vertaald in concrete activiteiten. Bij het opstellen van het jaarplan weet je de faculteiten en de medezeggenschap te betrekken, hun input te verwerken en draagvlak voor het jaarplan te verkrijgen. Je treedt hierbij op als ambassadeur van het onderwijsbeleid en bent een serieuze gesprekspartner voor het onderwijsmanagement binnen de UvA. Je zorgt er voor dat het aanbod aan professionaliseringsactiviteiten goed aansluit bij de behoeften, opvattingen en vragen van docenten. Je vindt het belangrijk bij te dragen aan een professionele onderwijscultuur waarin de verantwoordelijkheid van het onderwijs zo dicht mogelijk bij docenten ligt en leren van en met elkaar vanzelfsprekend en verrijkend is.

Je stemt de activiteiten van het centre goed af en werkt samen met andere stakeholders binnen de UvA zoals het onderwijsmanagement, de facultaire TLC’s en andere afdelingen binnen de bestuursstaf. Het centre zorgt dat de UvA zich verbindt met de buitenwereld door te participeren in netwerken en gezamenlijke projecten en anderzijds dat de buitenwereld naar binnen wordt gehaald. De eerste taken waar je aan gaat werken zijn het samenstellen van het team van het centrale TLC en het opstellen van het jaarplan voor 2020.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

  • Aantoonbare ervaring in het academisch onderwijs, kennis van de UvA is een pre;
  • een visie op onderwijsontwikkeling en docentprofessionalisering die aansluit op de onderwijsvisie van de UvA;
  • ruime ervaring met project-, kennis-, of verandermanagement en academisch leiderschap (7-10 jaar);
  • een afgeronde academische opleiding of gepromoveerd, affiniteit met onderwijskunde of didactiek is een pre;
  • een groot netwerk in het onderwijsdomein en het vermogen om een netwerk te ontwikkelen in een grote en uitdagende organisatie;
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, ook in het Engels;
  • persoonskenmerken: analytisch, initiatiefrijk, overtuigend, besluitvaardig, resultaatgericht, pragmatisch en een teamplayer.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de Cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.
Het bruto salaris bedraagt, afhankelijk van werkervaring, in aanvang minimaal €5.039 tot €6.133 per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 13) met een mogelijk perspectief naar schaal 14. Het functieprofiel is projectmanager niveau 2.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Bestuursstaf

In de onderwijsvisie van de UvA  zijn kennisdelen, onderwijsvernieuwing en docentprofessionalisering belangrijke elementen. Om dit te stimuleren en organisatorisch goed te borgen start de UvA met het oprichten van Teaching & Learning Centres (TLC’s). Het centrale TLC wordt verantwoordelijk voor het inrichten van een effectieve organisatie- en werkstructuur waarin samen met de facultaire TLC’s wordt gewerkt aan onderwijsvernieuwing, projecten en het delen van verworven inzichten ter bevordering van de onderwijskwaliteit en docentprofessionalisering. De UvA is op zoek naar een manager met een sterk onderwijskundig profiel voor het oprichten en managen van haar centrale Teaching and Learning Centre (TLC). Het centre zorgt voor verbinding tussen de facultaire activiteiten en neemt initiatief voor nieuwe interfacultaire projecten. Het centre vervult tevens een rol bij het delen van kennis via onderwijskundige netwerken en platformen buiten de UvA.

Organisatie

Het centrale TLC legt verantwoording af aan een eigen board waarin vertegenwoordigers van de faculteiten en diensten plaatsnemen. Organisatorisch is het centrale TLC onderdeel van de bestuursstaf, cluster Beleid- en Strategieontwikkeling, afdeling Academische Zaken. De Bestuursstaf adviseert het College van Bestuur van de UvA op strategisch en tactisch niveau en draagt verantwoordelijkheid voor de operationalisering van genomen besluiten.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderwijs
  • max. 38 uur per week
  • €5039—€6133 per maand
  • Universitair
  • 19-172

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you