Promovendus (M/V) die onderzoek gaat doen naar exposure behandeling van angst bij Anorexia Nervosa

Promovendus (M/V) die onderzoek gaat doen naar exposure behandeling van angst bij Anorexia Nervosa

Geplaatst Deadline Locatie
26 mrt 22 apr Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het departement Klinische Psychologische Wetenschappen van de UM (FPN) doet onderzoek naar gedragsstoornissen waaronder eetstoornissen. De sectie eetstoornissen en obesitas start binnenkort onderzoek naar de behandeling van anorexia nervosa.
Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar een afgestudeerd psycholoog of gezondheidswetenschapper met zowel klinisch-psychologische ambities als ambities in het onderzoek.

Functieomschrijving

Project

Anorexia nervosa is een ernstige en potentieel levensbedreigende ziekte. Patiënten met anorexia nervosa worden gekenmerkt door intense angst om in gewicht toe te nemen. Die angst leidt tot obsessief, restrictief en selectief eetgedrag. Behandelingen voor anorexia nervosa zijn maar matig succesvol, het is hoog tijd dat er betere behandelingen ontwikkeld worden.

Wat u gaat doen 

De promovendus gaat onderzoek doen naar de behandeling van anorexia nervosa met behulp van nieuwe vormen van exposure. Die exposure is gericht op het bestrijden van angst. De promovendus voert het onderzoek uit (klinische case series), analyseert de resultaten en verwerkt de bevindingen tot verschillende publicaties en uiteindelijk een Engelstalig proefschrift. Ook zal de promovendus een deel van de klinische exposure behandelingen uitvoeren. Het volgen van een klinische opleiding behoort tot de mogelijkheden.

 

 

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Wat wij van u vragen

  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk

  • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk

  • Ambitie om op het snijvlak van klinische zorg en klinisch onderzoek werkzaam te zijn

  • Uitstekende kennis van onderzoeksmethodologie en statistische analysemethoden

  • U bent in staat om analytisch te denken

  • U bent enthousiast, kunt hard werken en heeft doorzettingsvermogen

  • Plezier in schrijven: u vindt het leuk om over wetenschap en onderzoek te schrijven en dit vindt u ook relatief gemakkelijk

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland. Momenteel leren en werken er ongeveer 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. De universiteit onderscheidt zich door innovatief kleinschalig probleemgestuurd onderwijs en haar internationale karakter. Ze behoort tot de beste jonge universiteiten ter wereld.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Clinical Psychological Science (CPS)

Binnen de relatief jonge faculteit Psychology & Neuroscience (FPN, 1996) studeren op dit moment ongeveer 1950 studenten en zo’n 240 wetenschappers werken er aan onderwijs en onderzoek. Om en nabij de helft van de studenten en medewerkers is afkomstig uit het buitenland. Het onderwijs binnen FPN is probleemgestuurd en van hoog niveau. Naast een algemene bachelor psychologie verzorgt de faculteit diverse masterprogramma’s. Ook het onderzoek is van hoge kwaliteit. De faculteit heeft zowel op het gebied van onderwijs als onderzoek een uitstekende reputatie.

https://www.maastrichtuniversity.nl/about-um/faculties/psychology-and-neuroscience/about-fpn

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Promotiestudent
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij; Voeding
  • 36—40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • Universitair
  • AT2019.104

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you