Communication Officer voor Advanced Research Center CBBC (0,6 - 0,8 fte)

Communication Officer voor Advanced Research Center CBBC (0,6 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
4 apr 30 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht is plek voor een Communication Officer voor Advanced Research Center CBBC (0,6 - 0,8 fte). Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving


We zoeken een proactieve communicatieprofessional met affiniteit met chemie en duurzaamheid die adviseert over het neerzetten van ARC CBBC als een nationaal onderzoekscentrum en het daarbij horend communicatie- en evenementenplan niet alleen verder ontwikkelt, maar ook zelf uitvoert met behulp van de Office Manager en de communicatiemedewerkers bij de betrokken organisaties. Voor de profilering van ARC CBBC is het organiseren van de interne en externe communicatie van groot belang. Kerntaken zijn het zelfstandig schrijven en redigeren van teksten voor website, persberichten en verslagen met als doelgroep de deelnemende partijen en andere belanghebbenden. Daarnaast draag je ideeën en voorstellen aan voor de opzet en inrichting van de website en werk je deze tevens zelf uit. De voertaal van het ARC CBBC is voornamelijk Engels.

De communication officer is verantwoordelijk voor zowel het plannen als uitvoeren van alle communicatie voor en/of voorlichting over ARC CBBC in het algemeen en de onderzoeksprojecten en -resultaten specifiek, zowel intern als extern.

Hoofddoel is de corporate communicatie, waardoor je zorgt dat het ARC CBBC uitstekend zichtbaar is en blijft bij alle stakeholders. Hierbij is het uiteraard van belang dat je omgevingsbewust bent en beschikt over een goede organisatiesensitiviteit, waardoor je rekening houdt met de gevoeligheden binnen de organisatie van het ARC CBBC.


De doelgroepen die je bedient zijn o.a. onderzoekers, R&D personeel van bedrijven maar ook MKB, beleidsmakers en algemeen publiek. Je dient samenwerking te zoeken met de communicatieafdelingen van alle partners van het onderzoekscentrum. Je levert een belangrijke bijdrage aan alle vormen van communicatie-uitingen, en werkt hands-on mee. Resultaatgerichtheid, flexibiliteit en dienstbaarheid zijn hierbij van belang.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je hebt een afgeronde academische of hbo-opleiding en enkele jaren werkervaring op het gebied van planning en praktische uitvoering van communicatietrajecten, met name in het schrijven en redigeren van teksten. Tevens heb je affiniteit met chemie en duurzaamheid.


Kennis en affiniteit met Adobe Photoshop, Indesign, Content Management systemen en HTML in combinatie met een duidelijk oog voor design en grafische vormgeving is een pré. Uiteraard beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een afwisselende functie in een dynamische omgeving. Het betreft een aanstelling voor 1 jaar. Na een evaluatie heb je uitzicht op een verlenging tot de duur van de projectgelden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime aanstelling.

 

Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Verder bieden wij goede pensioenvoorzieningen, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de website.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. 

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 5.600 studenten en bijna 1.500 medewerkers, en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag.De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht is als penvoerende partij verantwoordelijk voor de organisatie van ARC CBBC en biedt onderdak aan het landelijk support office.

Het Advanced Research Center Chemical Building Blocks Consortium (ARC CBBC) is een nationaal publiek-privaat onderzoekscentrum. De komende tien jaar komt ruim 100 miljoen euro beschikbaar voor onderzoek naar chemische bouwstenen dankzij dit onderzoekscentrum dat is opgericht door AkzoNobel, Shell, BASF, Nouryon, de universiteiten van Utrecht, Eindhoven en Groningen, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), het ministerie van Economische Zaken en en Klimaat en de Topsector Chemie. Nederlandse kennisinstellingen, Chemische bedrijven en overheid initiëren hiermee onderzoek naar chemische bouwstenen en processen voor de functionele materialen, coatings en energiedragers van de toekomst.


Meer informatie over ARC CBBC kan je vinden op de website.

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 24—32 uur per week
  • €2835—€3895 per maand
  • HBO+
  • 1037124

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you