Dierenarts Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden-Nederland (0,4 - 0,8 fte)

Dierenarts Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden-Nederland (0,4 - 0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
1 mei 31 mei Utrecht
Bij de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht is plek voor een Dierenarts Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden-Nederland (0.4 – 0.8 fte). Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Wegens doorgroei van collega’s naar specialistische opleidingsposities is de Spoedkliniek Gezelschapsdieren Midden-Nederland op zoek naar collega spoedartsen die ons team willen komen versterken.

We zoeken flexibele gedreven dierenartsen die zijn afgestudeerd binnen de differentiatierichting Gezelschapsdieren en bij voorkeur praktijkervaring in deze sector hebben. Je bent voor 100% werkzaam in de patiëntenzorg. Het grootste deel van je werkzaamheden zal bestaan uit de opvang van eerste- en tweedelijns spoedpatiënten en zal buiten kantooruren plaats vinden. Je neemt onder begeleiding van specialisten deel aan een onderwijsprogramma (bestaande uit onder meer journal clubs, intern- en extern onderwijs) om je kennis en vaardigheden op het gebied van emergency and critical care te optimaliseren. Afhankelijk van ervaring en geschiktheid is er op termijn de mogelijkheid ook tijdens kantooruren een bijdrage te leveren aan de opvang van tweedelijns spoedpatiënten en de intensieve zorg voor opgenomen patiënten op de Intensieve Zorg afdeling van de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren (UKG). Bij al je werkzaamheden begeleidt je studenten in de eindfase van hun opleiding die actief participeren in de kliniek.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken dierenartsen met enthousiasme voor de spoedzorg van gezelschapsdieren en de motivatie zich op dit gebied verder te ontwikkelen. De kandidaten moet kunnen werken in een gedreven team van paraveterinairen en spoedartsen in een zeer dynamische omgeving. Bij de UKG staan kwaliteit en klantgerichte dienstverlening voorop en de succesvolle kandidaat onderschrijft deze doelstellingen van harte. Je hebt bij voorkeur ervaring als practicus gezelschapsdieren (met name in de spoed), beschikt over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, bent klantgericht en bereid om de werkzaamheden met name buiten reguliere kantoortijden (avonden, nachten en weekenden) uit te voeren en aan het aangeboden onderwijsprogramma deel te nemen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een aanstelling als junior universitair docent (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten), in een uitstekend uitgeruste werkomgeving en met een uitdagend patiëntenaanbod. Het betreft een aanstelling van 0,4 - 0,8 fte voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren hoort verlenging tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Bovendien is er een aantrekkelijke toeslag voor het werken op onregelmatige tijden. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Goede kwaliteit van zorg vinden we essentieel: we bieden daarom een nascholingsprogramma aan, specifiek gericht op het vakgebied spoed en intensieve zorg. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Vanwege de aard van de werkzaamheden ligt de voorkeur bij kandidaten die in deeltijd willen werken met een aanstelling van (afhankelijk van ervaring en mogelijkheden) 1-4 dagen/diensten per week, met een voorkeur voor ca 3 diensten per week. Werkdagen betreffen aanwezigheidsdiensten op doordeweekse avonden, nachten, weekenden en op feestdagen.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema's One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het grootste academische dierenziekenhuis van Europa: het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers.

Het departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren is onderdeel van de faculteit Diergeneeskunde. Er werken 210 medewerkers, waarvan ruim 80 dierenartsen. Zij verzorgen het onderwijs aan studenten en coassistenten, het onderzoek en de patiëntenzorg. Jaarlijks vinden circa 15.000 poliklinische consulten plaats, waarvan de spoeddiensten jaarlijks 4.000 consulten verzorgen. Er worden ongeveer 750 dieren behandeld op de Intensieve Zorgafdeling (IZa).

Vanuit het departement biedt de Spoedkliniek voor Gezelschapsdieren Midden-Nederland (SGMN) buiten kantooruren spoedeisende zorg aan gezelschapsdieren ten dienste van ruim 80 dierenartspraktijken in de regio.

Additionele informatie

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Merel Visschers (coördinator SGMN), via m.j.m.visschers@uu.nl of Meredith ’t Hoen (specialist Emergency and Critical Care) via m.e.thoen@uu.nl.

Specificaties

  • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
  • Gezondheid
  • 16—32 uur per week, bepaald
  • €2640—€4166 per maand
  • Universitair
  • 1038807

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

X

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Gelieve de sollicitatie niet naar deze e-mailadressen versturen.

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature via de website van de werkgever.

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Universiteit Utrecht). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via onderstaande sollicitatieknop.

Gelieve de sollicitatie niet naar deze e-mailadressen versturen.

Solliciteer uiterlijk op 31 mei 2019.