Docent Internationaal en Europees recht

Docent Internationaal en Europees recht

Geplaatst Deadline Locatie
11 apr 8 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als docent geeft u onderwijs op het terrein van het recht van de Europese Unie in de bacheloropleidingen en masterprogramma's waarvoor de vaksectie Internationaal en Europees recht (IER) verantwoordelijk is. Verder begeleidt u studenten bij hun bachelor- en masterscripties, en treedt u op als coördinator van oefenrechtbanken. Daarnaast is het de bedoeling dat u een proefschrift gaat schrijven over een onderwerp binnen het materiële of institutionele Europese recht, dan wel het internationaal economisch recht. Het onderwerp hiervan sluit bij voorkeur aan bij de speerpunten van het facultaire onderzoekcentrum Staat en Recht (SteR) en de ambities geformuleerd in het sectorplan Rechtsgeleerdheid, in het bijzonder het programma ‘conflictoplossende instituties’.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

U beschikt over een uitstekende kennis van het recht van de Europese Unie, en hebt bij voorkeur ervaring opgedaan met het verzorgen van onderwijs binnen dit vakgebied. Daarnaast hebt u bijzondere interesse voor het verrichten van onderzoek, en beschikt u over de nodige competenties daartoe. Een concreet, uitgewerkt idee voor een proefschrift op het terrein van het materiële of institutionele Europese recht, dan wel internationaal economisch recht strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

  • aanstelling: 1,0 fte
  • maximum salaris per maand € 4.274,- bruto op basis van een 38 urige werkweek (salarisschaal 10)
  • de indeling in het genoemde maximumsalaris wordt bereikt bij 12 relevante werkervaringsjaren
  • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • contractduur: indien er op het moment van het aangaan van de arbeidsovereenkomst een door het faculteitsbestuur goedgekeurd verkort onderzoeksvoorstel ligt, is een contractduur van zes jaar mogelijk
  • UFO-Functieprofiel: Docent, niveau 4

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De vaksectie Internationaal en Europees recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het meestal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

De vaksectie IER verzorgt en ontwikkelt Engelstalig en Nederlandstalig onderwijs in het internationaal publiekrecht en het recht van de Europese Unie. Er wordt onderzoek verricht naar met name het Europees mededingingsrecht, de interne markt, rechtsbescherming, institutionele aspecten van de EU, mensenrechten, en ontwikkelingen in het internationaal publiekrecht. De vaksectie Internationaal en Europees recht participeert in de onderzoekscentra Onderneming & Recht (OO&R) en SteR.
 
Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. Door de structurele kruisbestuiving tussen wetenschap en praktijk worden onderzoeksresultaten behaald, die niet slechts voor de rechtswetenschap maar ook voor de rechtspraktijk van belang zijn.
 
Het SteR is gespecialiseerd in multidisciplinair publiekrechtelijk onderzoek. Het centrum stelt zich ten doel een stimulerende omgeving te bieden voor het verrichten van hoogwaardig, nationaal en internationaal, vernieuwend rechtsgeleerd onderzoek en bekendheid te geven aan de onderzoeksresultaten door middel van gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia.
 
De vaksectie IER bestaat uit 17 medewerkers.
 
Meer over Vaksectie Internationaal en Europees recht
Meer over Onderzoekcentrum Onderneming & Recht
Meer over SteR Onderzoekcentrum voor Staat & Recht

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • max. €4274 per maand
  • HBO+
  • 22.10.19

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you